aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΈβλεπαν την εστία σαν κλειδαρότρυπα

Έβλεπαν την εστία σαν κλειδαρότρυπα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο κανόνας λέει ότι τα παιχνίδια που ολοκληρώνονται 0-0 είναι «βαρετά» για το φιλοθεάμον κοινό. Ε, λοιπόν, το ψεσινό ανάμεσα σε Νέα Σαλαμίνα και Ένωση Νέων Παραλιμνίου ήταν εξαίρεση! Στο «Αμμόχωστος» μόνο το γκολ έλειψε, ανάμεσα σε ομάδες που είχαν την υπεροχή για ένα ημίχρονο έκαστη, στο πρώτο η φιλοξενούμενη και στο δεύτερο η γηπεδούχος. Αμφότερες, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, είχαν από ένα δοκάρι, το ένα σε χαμένο πέναλτι των ερυθρολεύκων. Δεν έλειψαν, ωστόσο, και οι φωνές για τις αποφάσεις της διαιτησίας.

Όπως εξελίχτηκε το παιχνίδι, λοιπόν, πρωταγωνιστές της αναμέτρησης ήταν οι τερματοφύλακες. Ο ερυθρόλευκος Ρόμπερτ Βεσελόφσκι έκανε έξι σημαντικές αποκρούσεις και ο βυσσινί Μπόρις Κλέιμαν τέσσερις. Από αυτές, ξεχώρισε για τον πρώτο εκείνη στο 90’ έπειτα από σουτ του Σάρατε και για τον δεύτερο η απογείωση σε εκτέλεση φάουλ του Μαργκάσα δέκα λεπτά προηγουμένως.

Από εκεί και πέρα, ανάμεσα στις πολλές ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν, κυριότερες ήταν τα δύο δοκάρια. Πρώτα για την Ένωση Νέων Παραλιμνίου με σουτ του Ουντόζι στο 38’ και έπειτα για τη Νέα Σαλαμίνα σε εκτέλεση πέναλτι του Τιάγκο στο 83’.

Οι δύο μονομάχοι, όμως, είχαν από έναν μοιραίο ποδοσφαιριστή. Οι ερυθρόλευκοι τον Τιάγκο, ο οποίος έχασε το πέναλτι και οι βυσσινί τον Σάρατε, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής έξι φορές δίχως επιτυχία!

Όσο για τη διαιτησία, οι πιο σημαντικές αποφάσεις του Αναστάση Αναστάση αφορούσαν διαμαρτυρίες για πέναλτι. Στο 76’ ανατράπηκε ο Νουρ από τον Κουμή, αλλά λανθασμένα δεν καταλογίστηκε η παράβαση εντός περιοχής. Έξι λεπτά αργότερα, η μπάλα χτυπά στο σώμα του Αμπαρτζουμιάν κάτω από τη μασχάλη, αλλά ο διαιτητής είδε χέρι. Δεύτερη σοβαρή λανθασμένη απόφαση. Τέλος, ο Τζολοβάρτ είχε τα χέρια μαζεμένα προς το στήθος του και σωστά δεν τιμωρήθηκε με την εσχάτη των ποινών, μετά το σουτ του Μαϊσουράντζε στο 90ό λεπτό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ