aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΈβαλαν «Γκολ στον σεβασμό» και είπαν «Όχι στο φανατισμό» (vid)

Έβαλαν «Γκολ στον σεβασμό» και είπαν «Όχι στο φανατισμό» (vid)

ΤΗΣ ΜΥΡΤΩΣ ΖΟΥΜΙΔΟΥ

Μέσω της δράσης τους τα παιδιά θέλησαν να αποδείξουν ότι ο φανατισμός δεν έχει χρώμα και ομάδα, ενώ αφιέρωσαν τη δράση τους στη μνήμη του Νάσου Κωνσταντίνου, ο οποίος έπεσε θύμα ωμής οπαδικής βίας το 2017 στη Θεσσαλονίκη.

Cache 728x3000 Analog Medium 1470017 184087 1852022

Η δράση των παιδιών, εντάσσεται στο πλαίσιο του κοινωνικού ακτιβισμού και οργανώθηκε σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς της Αγωγώης Υγείας, της Φυσικής Αγωγής αλλά και τις δασκάλες των δύο τμημάτων.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης υπό τους ήχους των Locomondo, εκτός από τη δράση τους στο Τσίρειο στάδιο, παρουσιάζονται και οι συμβολικές δράσεις που διοργάνωσαν τα παιδιά και εντός του σχολείου με ποδοσφαιρικό αγώνα στον οποίο φόρεσαν ρούχα στα χρώματα των αγαπημένων τους ομάδων και στάθηκαν στις κερκίδες βροντοφωνάζοντας συνθήματα όπως «Γκολ στον Σεβασμό-Όχι στο φασισμό» και «Είμαι φίλαθλος και όχι οπαδός» και έδειξαν «Κόκκινη κάρτα στη Βία» μέσα και έξω από τα γήπεδα. Στόχος της όλης δράσης ήταν, να σταλεί το μήνυμα ότι κάθε φίλαθλος έχει το δικαίωμα να υποστηρίζει όποια ομάδα θέλει και να τυγχάνει σεβασμού από το κοινωνικό σύνολο.

Cache 728x3000 Analog Medium 1470018 342700 1852022

Για τη δράση εργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί: Γεωργία Σολωμού – Αγωγή Υγείας, Έλενα Χριστίδου Μαριλένα Χ”Μάρκου Μάριος Νικολάου – Φυσική Αγωγή, Μύρια Νικολάου, Σοφία Νικολάου.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ