aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΈτσι, για να μη... χάσουμε την μπάλα!

Έτσι, για να μη… χάσουμε την μπάλα!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Χριστούγεννα σήμερα, όπου να ‘ναι πάει και το 2017. Μετράμε ήδη αντίστροφα. Οι χρονιές περνούν, φεύγουν, χάνονται. Η μια πιο γρήγορα από την άλλη -έχω την εντύπωση- όσο μεγαλώνουμε. Όταν ήμουν παιδί, για παράδειγμα, περίμενα με ανυπομονησία αυτές τις ημέρες για να πω με την παρέα μου τα κάλαντα, να πάρω δώρα, αλλά πάνω απ’ όλα να ευχαριστηθώ ξέγνοιαστα τις χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Μόλις τελείωσα το Λύκειο, οι νέες χρονιές άρχισαν να έρχονται γρηγορότερα και οι γιορτές των Χριστουγέννων τείνουν πλέον να χάσουν από τη μαγεία τους. Όχι μόνο χάνουν από τη λάμψη τους, αλλά για εμάς τους αθλητικούς συντάκτες δεν έχουν και πολλές ειδήσεις. Και όταν δεν υπάρχουν ειδήσεις δεν είναι και η καλύτερη εποχή για τους δημοσιογράφους.

Το μόνο σίγουρο είναι πως τα τελευταία 24ωρα του χρόνου γεννούν σε όλους ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση, ξεχωριστή βεβαίως για τον καθένα. Για τους πλείστους, έχω την εντύπωση, πως σηματοδοτεί τον απολογισμό του έτους που εγκαταλείπει ή και τη σκέψη για τους στόχους της επόμενης χρονιάς. Τι αλήθεια καταφέραμε; Τι δεν καταφέραμε; Τι άραγε έφταιξε και κάναμε κύκλους; Να επαναπροσδιορίσουμε το τι έγινε, να δούμε τι καταφέραμε και να δοκιμάσουμε ίσως κάτι νέο. Εμβαθύνοντας στις εν λόγω σκέψεις, θα βρεθούμε εν τέλει στην αφετηρία προς την αποφυγή (πάλι) των ίδιων λαθών.

Το να θέτει στόχους ο άνθρωπος, θαρρώ είναι ό,τι πιο υγιές μπορεί να κάνει, φτάνει να είναι σε σωστά πλαίσια και οι εκτιμήσεις των γεγονότων να μην είναι λανθασμένες. Γιατί οι στόχοι μάς κινητοποιούν, είμαστε σε εγρήγορση ώστε να τους υλοποιήσουμε. Μας κρατούν ζωντανούς. Και το απολαμβάνουμε όταν τους «πιάσουμε», θέτοντας σε πολύ πιο… στέρεες βάσεις τη ζωή μας. Ας αφήσουμε επιτέλους πίσω παλιές κακές συνήθειες και να υιοθετήσουμε άλλες, καινούργιες.

Έτσι για αλλαγή προς το καλύτερο. Να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας, κοιτάζοντας μπροστά και όχι σκαλίζοντας συνεχώς το τι κακό, το τι στραβό μας έτυχε, μένοντας εκεί, «κολλημένοι» σε έναν κόσμο με φόντο γκρι. Βυθισμένοι στις σκέψεις. Μακριά ο θυμός, μακριά η θλίψη. Χαρείτε όλοι με αυτά που έχετε. Όσα και να είναι… Χρόνια πολλά και καλή χρονιά να φτάσουμε. Ας είναι η τελευταία μακριά από τα κατεχόμενα χωριά μας. Ας είναι η τελευταία χρονιά που το νησί μας βρίσκεται κάτω από την μπότα του Τούρκου κατακτητή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ