aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΕτοιμάζονταν για «πόλεμο»!

Ετοιμάζονταν για «πόλεμο»!

Έγινε κι αυτό στο κυπριακό ποδόσφαιρο εν έτει 2022! «Ο προγραμματισμένος για χθες αγώνας της 13ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Cyta μεταξύ του Απόλλωνα και της ΑΕΛ, δεν ξεκίνησε λόγω του ότι η Αστυνομία δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα. Για την τύχη του αγώνα, θα αποφασίσει ο αθλητικός δικαστής της ΚΟΠ». Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, αποτελεί άλλη μια χάντρα στο κομπολόι της ντροπής με τα «επιτεύγματα» των ταραξιών στα γήπεδά μας.

Το λεμεσιανό ντέρμπι δεν άρχισε ποτέ, επειδή η ατμόσφαιρα στο Τσίρειο μύριζε μπαρούτι. Κι όχι μόνο μεταφορικά, αλλά και κυριολεκτικά. Η ενημέρωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, σχετικά με τα επεισόδια που έγιναν χθες στο Τσίρειο και δεν επέτρεψαν την έναρξη του αγώνα, είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική: «Ο αγώνας διακόπηκε γιατί δεν μπορούσαμε να εγγυηθούμε την ασφαλή διεξαγωγή του, αφού μεγάλος αριθμός “φιλάθλων” συγκέντρωσε μεγάλη ποσότητα από πέτρες, καθίσματα και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα. Κατά την αποχώρηση των ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα για τα αποδυτήρια μετά την προθέρμανση, οπαδοί της ΑΕΛ έριξαν πέτρες με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν αθλητές και άλλα πρόσωπα. Επίσης, έγινε ρίψη μεγάλου αριθμού κροτίδων και άλλων εκρηκτικών αντικειμένων. Επίσης, προκλήθηκαν ζημιές στις κερκίδες. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούσε να διεξαχθεί ο αγώνας με ασφάλεια».

Το εναρκτήριο σφύριγμα στο Τσίρειο δεν ακούστηκε ποτέ! Από νωρίς χθες το πρωί υπήρχαν πληροφορίες ότι οπαδοί των δύο ομάδων ήταν προετοιμασμένοι για «ραντεβού επεισοδίων». Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της Αστυνομίας, οπαδοί της ΑΕΛ έσπασαν καθίσματα, «συσσώρευσαν» μεγάλα κομμάτια από μπετόν, είχαν στην κατοχή τους πιστόλια φωτοβολίδων και προετοιμάζονταν για «πόλεμο». Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ένταση υπήρχε και στην εξέδρα του Απόλλωνα.

Με αυτά τα δεδομένα, η σύσκεψη με τη συμμετοχή των διαιτητών, του υπεύθυνου ασφαλείας, της Αστυνομίας και εκπροσώπους των σωματείων αποφάσισε να μην αρχίσει η αναμέτρηση. Για να ακολουθήσει ένας νέος κύκλος επεισοδίων, εντός και εκτός γηπέδου με φωτιές, πετροπόλεμο, καμένα αυτοκίνητα και δακρυγόνα! Σκηνικό βγαλμένο από πολεμική ταινία, με βανδαλισμούς και εκρήξεις που έθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές…

Διαβάστε επίσης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ