aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣEθνικός – Ομόνοια: Άρχισε με άσπρη στολή και συνεχίζει με πράσινη!

Eθνικός – Ομόνοια: Άρχισε με άσπρη στολή και συνεχίζει με πράσινη!

45 ημέρες μετά τη διακοπή του αγώνα ανάμεσα στον Εθνικό και την Ομόνοια, εξαιτίας προβλήματος στο φωτισμό του γηπέδου στο Δασάκι της Άχνας, συνεχίζεται η αναμέτρηση για την πρεμιέρα της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε από το 26’ με το ίδιο φύλλο αγώνα, ίδιες ενδεκάδες (δηλαδή όσους ήταν στον αγωνιστικό χώρο την ώρα της διακοπής), αλλά διαφορετικό διαιτητή και διαφορετικούς προπονητές. Τον Νικόλα Νεοκλέους αντικατέστησε ο Μάριος Χριστοφόρου καθώς ο πρώτος υποβιβάστηκε από τον Μίλοραντ Μάζιτς. Εθνικός και Ομόνοια άρχισαν τον αγώνα με άλλους προπονητές και θα τον ολοκληρώσουν με διαφορετικούς. Στον πάγκο της προσφυγικής ομάδας ήταν τότε ο Νταβίντ Μπαντία, νυν προπονητής της ΑΕΚ Λάρνακας, ενώ το «τριφύλλι» είχε υπηρεσιακό τον Μάριο Νικολάου, στο πρώτο παιχνίδι της μετά Χένινγκ Μπεργκ εποχής. Πλέον, ο Εθνικός συνεχίζει με τον Αντρέι Ράζριτς και η Ομόνοια με τον Νιλ Λένον.

Άλλη μία διαφορά είναι πως η Ομόνοια άρχισε τον αγώνα με άσπρη στολή στις 6 Μαρτίου και αγωνίζεται σήμερα με την πράσινη. Στην προκήρυξη του πρωταθλήματος δεν διευκρινίζεται κατά πόσο αυτό επιτρέπεται με τη σύμφωνο γνώμη του διαιτητή ή σε περιπτώσεις που ένας αγώνας συνεχίζεται σε άλλη ημερομηνία μετά από διακοπή. Πάντως, ξεκαθαρίζει ρητά ότι απαγορεύεται να  αλλαγή των χρωμάτων της στολής των ποδοσφαιριστών κατά την διάρκεια του ημιχρόνου.

Αναλυτικά τι αναφέρει η προκήρυξη

XI. Στολή Ομάδας
1. Οι στολές των ποδοσφαιριστών που θα χρησιμοποιηθούν από τις ομάδες στο Πρωτάθλημα θα πρέπει να τύχουν της έγκρισης της ΚΟΠ πριν από την έναρξη του Πρωταθλήματος. Προς τούτο, τα μέλη της ΚΟΠ θα πρέπει έγκαιρα να υποβάλουν δείγματα των στολών που θα χρησιμοποιούν στους αγώνες για έγκριση ή όχι. Κάθε ομάδα υποχρεούται να υποβάλει για έγκριση δυο στολές καθορίζοντας ποια από τις στολές είναι η πρώτη επιλογή.

Η δεύτερη στολή δεν πρέπει να έχει οποιαδήποτε ομοιότητα στα χρώματα με την πρώτη.

2. Η ΚΟΠ δεν θα θεωρείται υπεύθυνη για οποιαδήποτε διαφορά μεταξύ του Μέλους της και οποιουδήποτε χορηγού του Μέλους, ούτε και για οποιαδήποτε διαφορά που προκύπτει μεταξύ του Μέλους και του κατασκευαστή ή του εισαγωγέα της στολής των ποδοσφαιριστών ή άλλου ρουχισμού σαν αποτέλεσμα της εφαρμογής των παρόντων κανονισμών.

Χρώματα Ομάδων
3. Κάθε ομάδα που θα λάβει μέρος οφείλει να προσκομίσει στην ΚΟΠ δείγματα των στολών των ποδοσφαιριστών της ήτοι, φανέλα, παντελονάκι και κάλτσες για έγκριση από την ΚΟΠ απαραίτητα πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος και οποτεδήποτε ακολούθως. Η κάθε ομάδα οφείλει να υποδεικνύει στην ΚΟΠ την πρώτη επιλογή στολής και την δεύτερη.

Η δεύτερη στολή δεν πρέπει να έχει οποιαδήποτε ομοιότητα στα χρώματα με την πρώτη.

4. Οι ομάδες που θα διαγωνισθούν υποχρεούνται να κατέρχονται στους αγώνες τους μόνο με την πρώτη επιλογή στολής που εγκρίθηκε από την ΚΟΠ.

5. Στην περίπτωση που η στολή των διαγωνιζόμενων ομάδων είναι η ίδια, ή παρόμοια (σύμφωνα με την κρίση του διαιτητή του αγώνα), η φιλοξενούμενη ομάδα υποχρεούται να χρησιμοποιήσει την δεύτερη επιλογή στολής εκτός αν τα δύο Σωματεία συμφωνήσουν διαφορετικά.

6. Σε περίπτωση που σύμφωνα με την κρίση του διαιτητή οι δύο στολές εξακολουθούν να είναι ίδιες ή παρόμοιες η φιλοξενούμενη ομάδα οφείλει να χρησιμοποιήσει μείγμα των δύο στολών που εγκρίθηκαν προς ικανοποίηση του διαιτητή.

7. Απαγορεύεται ρητά σε αγώνες του Πρωταθλήματος η χρήση στολής που δεν έχει εγκριθεί από την ΚΟΠ. Κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος τα Σωματεία θα έχουν το δικαίωμα να προσκομίσουν στην ΚΟΠ νέα στολή για έγκριση δεδομένου ότι ταυτόχρονα θα πρέπει να υποδεικνύουν στην ΚΟΠ ποια στολή από τις δύο που έχουν εγκριθεί θα αποσυρθεί.

8. Η στολή του τερματοφύλακα θα πρέπει απαραίτητα να είναι διαφορετικού χρώματος από τα χρώματα των υπολοίπων ποδοσφαιριστών της ομάδας του.

9. Σε περίπτωση που ένας ποδοσφαιριστής φέρει στολή διαφορετικού χρώματος από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της ομάδας του ή η φανέλα του δεν φέρει αριθμό θα απαγορεύεται η συμμετοχή του στον αγώνα μέχρις ότου συμμορφωθεί με τις πρόνοιες του παρόντος άρθρου.

10. Οι αρχηγοί των ομάδων υποχρεούνται να φέρουν ειδικό διακριτικό σήμα της ιδιότητας τους (περιβραχιόνιο).

11. Σε περίπτωση που κατά την κρίση του διαιτητή ο αγώνας δεν μπορεί να διεξαχθεί (μέχρι και 20 λεπτά μετά την καθορισμένη ώρα έναρξης του) για τους λόγους που προβλέπονται στο παρόν άρθρο, η ομάδα που ευθύνεται θα τιμωρείται με απώλεια του αγώνα με τέρματα 3–0 εναντίον της και ελάχιστο πρόστιμο 10.000 Ευρώ.

12. Απαγορεύεται ρητά η αλλαγή των χρωμάτων της στολής των ποδοσφαιριστών κατά την διάρκεια του ημιχρόνου.

13. Σε περίπτωση που κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος χρησιμοποιηθεί στολή που δεν έχει εγκριθεί γραπτώς από την ΚΟΠ, η ομάδα που έχει χρησιμοποιήσει την στολή θα παραπέμπεται στην Δικαστική Επιτροπή με κατώτερη ποινή τα 4.000 Ευρώ για κάθε αγώνα που τέτοια στολή έχει χρησιμοποιηθεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ