aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΕθνικός - Ολυμπιακός: Οι Αχνιώτες φώναξαν «είμαστε ακόμη ζωντανοί!»

Εθνικός – Ολυμπιακός: Οι Αχνιώτες φώναξαν «είμαστε ακόμη ζωντανοί!»

Οι δέκα προηγούμενες αγωνιστικές ολοκληρώθηκαν «βασανιστικά» χωρίς ο Εθνικός Άχνας να καταφέρει να γευτεί τη χαρά της νίκης. Σε αγώνα πρωταθλήματος «έκλεισε» το εξάμηνο χωρίς χαμόγελα, αφού η τελευταία νίκη ήταν στα τέλη Μαΐου της περσινής σεζόν στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Πάφος FC. Χθες οι παίκτες του φώναξαν «είμαστε ακόμη ζωντανοί!», αφού νίκησαν τον Ολυμπιακό με 1-0 κι άντλησαν δύναμη για να παλέψουν για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Είναι πολύ σκληρό και άδικο για τον Κύπριο προπονητή, αλλά το πρώτο τρίποντο του Εθνικού, ήρθε την πρώτη φορά που ο Ηλίας Χαραλάμπους δεν ήταν στον πάγκο του (κοούτσαρε ο Μαρκόφσκι ως υπηρεσιακός). Το σκληρό πρόσωπο του ποδοσφαίρου αντίκρισε και ο Ολυμπιακός. Οι παίκτες και οι παράγοντές του πανηγύρισαν στην προηγούμενη αγωνιστική τη σπουδαία νίκη επί της Ανόρθωσης, αλλά ηττήθηκαν χθες, ενώ ήταν στα χαρτιά το φαβορί. Ιδιαίτερα ο Σαμπίνια (σκόραρε εις βάρος της Ανόρθωσης) ήταν ο μοιραίος, αφού το γκολ των γηπεδούχων γράφτηκε ως αυτογκόλ του αμυντικού από τη Γουινέα Μπισάου.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος και πιο επικίνδυνος. Μόνο που δεν σκοράρει ο καλύτερος… Στην πρώτη του επίσκεψη στην τακτακαλίτικη εστία, ο Εθνικός ούτε καν απείλησε, αλλά στη δεύτερη στο 34’ μετά από κόρνερ του Πηλέα, ο Ταράσοβς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στον Σαμπίνια που πέτυχε το αυτογκόλ.

Οι Αχνιώτες άντλησαν δύναμη από το υπέρ τους σκορ, ήταν πιο προσεκτικοί στην επανάληψη και σε κάποιες περιπτώσεις μπορούσαν να φτάσουν και σε δεύτερο τέρμα. Σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να βρουν τους διαδρόμους προς την εστία του Χριστοδούλου. Πλησίασαν… στην ισοφάριση μόνο στη φάση του 79΄όταν το χέρι του Πηλέα σε σέντρα του Κα εξετάστηκε από το VAR. Ο Λούκας Σωτηρίου αποφάνθηκε ότι δεν υπήρχε πέναλτι κι οι γηπεδούχοι «ροκάνισαν» τον χρόνο για να φτάσουν σε ένα σημαντικό τρίποντο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ