aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΕθνικός – Ολυμπιακός 1-0: «Ανάσταση» και… σεφτές! (vid)

Εθνικός – Ολυμπιακός 1-0: «Ανάσταση» και… σεφτές! (vid)

Ντεμπούτο με το… δεξί για τον υπηρεσιακό προπονητή του Εθνικού Μπόγιαν Μαρφκόσκι, με την ομάδα της Άχνας να επικρατεί εντός έδρας με 1-0 του Ολυμπιακού για την ενδέκατη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το αυτογκόλ του Σαμπίνια, μετά την κεφαλιά του Ταράσοβς έκρινε την αναμέτρηση.

«Ανάσταση» για τον Εθνικό που έκανε… σεφτέ στις νίκες στο φετινό πρωτάθλημα, μετά από δέκα αγωνιστικές (οκτώ ήττες, δύο ισοπαλίες). Ανέβηκε στους πέντε βαθμούς συνολικά, και αν και παραμένει ουραγός είδε τη διαφορά από τη μη επικίνδυνη ζώνη να μειώνεται στο -3, από Δόξα και ΠΑΕΕΚ που έχουν ένα και δύο ματς λιγότερα, αντίστοιχα. Επόμενος αντίπαλος ο Απόλλων τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου.

Τέταρτη ήττα στη φετινή αγωνιστική περίοδο για τον Ολυμπιακό, που δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα, μετά τη νίκη επί της Ανόρθωσης. Με 15 βαθμούς, μετά από ένδεκα ματς παραμένει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Επόμενος αντίπαλος ο Άρης την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου.

Το ματς

Πιο δυνατά μπήκε ο Ολυμπιακός στο ματς, με περισσότερη διάθεση για να δημιουργήσει. Απείλησε περισσότερο και ήταν πιο επιθετικός. Ο Εθνικός σταδιακά ανέβασε ρυθμό, «προειδοποίησε» και έφτασε τελικά στο γκολ, στο 34’ με αυτογκόλ του Ταράσοβς, μετά την κεφαλιά του Ταράσοβς, από εκτέλεση κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονου οι μαυροπράσινοι είχαν ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων, έψαξαν το γκολ που θα έφερνε το ματς στα ίσα, με τον Γιώργο Πετράκη από τον πάγκο να δίνει «πνοή» στην ομάδα του περνώντας τους Κα και Σάλι στο 57’. Ξανά όμως, αν και είχαν την κατοχή τους τη μπάλα στη μεγαλύτερη διάρκεια του δευτέρου μέρους, αντιμετώπισαν πρόβλημα στη δημιουργία και το τελείωμα των φάσεων πους τους παρουσιάστηκαν.

Το 1-0 που διαμορφώθηκε στο 34ο λεπτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα…


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εθνικός (Μπόγιαν Μαρκόφσκι): Χριστοδούλου, Γκόρουπετς, Ταράσοφς, Χολ, Πηλέας, Κ. Ηλία (77′ Κουμής), Κουντόμπιακ, Ντόλεζαλ (89′ Φόλμπρεχτ), Μ. Ηλία, Τολεμές, Καρασάουσκς (64′ Κυπριανού).

Ολυμπιακός (Γιώργος Πετράκης): Μολ, Μποβέδα (71′ Χαραλάμπους), Σαμπίνια (82′ Ευτυχίδης), Ντιάνε, Κυριάκου, Νάνι, Σαρφό, Κονφέ, Γκουστάβο (57′ Κα), Πεχλιβάνης (57′ Σάλι), Μάντζης (71′ Γουίλσον).

Σκόρερ: Σαμπίνια 34′ (αυτ.) / –

Κίτρινες: Κυπριανού, Φόλμπρεχτ / Ντιανέ, Κονφέ.

Αποβολές: – / –

Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Χρίστου Ε. Χρίστος.

4ος Διαιτητής: Αναστάση Αναστάσης.

VAR: Δημητρίου Βασίλης.

AVAR: Ηροδότου Ξένια.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Ιωάννου Μιχάλης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

13′ Σουτ του Κονφέ, μπλόκαρε ο Χριστοδούλου.

– Καλύτερος και πιο επικίνδυνος ο Ολυμπιακός.

19′ Καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό, μετά από λάθος του Γκόρουπετς. Ο Μάντζης έκλεψε, έφτασε στο ύψος της περιοχής και έκανε το συρτό σουτ που πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Χριστοδούλου.

27′ Πρώτη φάση και για τον Εθνικό με τον Τολεμές να γυρίζει όμορφα στην περιοχή των φιλοξενουμένων και να κάνει το σουτ στην κίνηση, ήταν όμως πολύ άστοχο.

34′ ΓΚΟΛ 1-0 Ανοίγει το σκορ ο Εθνικός με κεφαλιά του Ταράσοβς, μετά από εκτέλεση κόρνερ.

37′ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, με τον Πεχλιβάνη μετά από κάθετη πάσα του Σαρφό, σε καλή θέση να αστοχεί.

45′ Ένα λεπτό ο έξτρα χρόνος.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

48′ Κίτρινη κάρτα στον Ντιανέ και φάουλ σε πολύ καλό σημείο για τον Εθνικό.

49′ Απευθείας εκτέλεση από τον Καρασάουκς, λίγο πάνω από τα δοκάρια.

57′ Διπλή αλλαγή για τον Ολυμπιακό, Κα και Σάλι αντί των Γκουστάβο και Πεχλιβάνη.

64′ Κυπριανού στη θέση του Καρασάουκς.

68′ Κίτρινη κάρτα στον Κυπριανού.

71′ Νέα διπλή αλλαγή για τον Ολυμπιακό, Χαραλάμπους και Γουίλσον αντί των Μάντζη και Μποβέδα.

77′ Αναγκαστική αλλαγή για τον Εθνικό, Κουμής εντός, Κ. Ηλία εκτός.

81′ Ζήτησε πέναλτι ο Ολυμπιακός για χέρι του Πηλέα στην περιοχή. Πήγε στο on field review o Σωτηρίου, είδε τη φάση κα αποφάσισε πως δεν υπάρχει παράβαση. Έκρινε πως το χέρι του αμυντικού του Εθνικού δεν ήταν σε αφύσικη θέση.

82′ Ευτυχίδης στη θέση του Σαμπίνια.

86′ Σουτ του Χαραλάμπους, μάζεψε ο Χριστοδούλου.

89′ Φόλμπρεχτ αντί Ντόλεζαλ.

90+5′ Κίτρινη κάρτα στον Φόλμπρεχτ.

90+5′ Κίτρινη και στον Κονφέ για διαμαρτυρίες.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ