aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΕθνικός – Ανόρθωση: Ο Κβιλιτάια «έσβησε» τον περσινό εφιάλτη (vid & pics)

Εθνικός – Ανόρθωση: Ο Κβιλιτάια «έσβησε» τον περσινό εφιάλτη (vid & pics)

Απόδραση από το «αφιλόξενο» γι’ αυτήν Δασάκι με υπογραφή Γκιόργκι Κβιλιτάια. Η Ανόρθωση με «χρυσό» σκόρερ τον Γκιόργκι Κβιλιτάια στο 69’ επικράτησε του Εθνικού Άχνας με 1-0 σε εξ αναβολής παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής και πέτυχε μόλις τη δεύτερη νίκη της στο Δασάκι την τελευταία πενταετία.

Τέταρτη συνεχόμενη νίκη για την «Κυρία» στο πρωτάθλημα που «έπιασε» τον Απόλλωνα στην 1η θέση της βαθμολογίας με 19 βαθμούς, όμως έχει ένα παιχνίδι περισσότερο από την ομάδα της Λεμεσού, η οποία υπερτερεί καθώς είχε κερδίσει την Ανόρθωση στον μεταξύ τους αγώνα. Στους τέσσερις βαθμούς σε οκτώ αγώνες και την 12η θέση έμεινε ο Εθνικός.

Το ματς

Με οκτώ (!) αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στον ΑΠΟΕΛ άρχισε τον αγώνα η Ανόρθωση. Ο Τιμούρ Κετσπάγια έκανε γερό rotation στην ενδεκάδα της «Κυρίας» η οποία στο πρώτο ημίχρονο ήταν πιο απαιτητική, κατέγραψε πέντε τελικές προσπάθειες (οι τέσσερις στον στόχο), έναντι μίας του Εθνικού. Παρά την υπεροχή της η ομάδα της Αμμοχώστου δεν έπιασε ψηλά στάνταρ απόδοσης με τον Κετσπάγια να διαπιστώνει πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου πέρασε στο παιχνίδι ο Μίχα, ενώ στο 57’ ο Κετσπάγια επιστράτευσε και τον Κβιλιτάια, ο οποίος ήταν στον πάγκο. Δώδεκα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο ο Γεωργιανός φορ κατάφερε να λύσει τον γόρδιο δεσμό για την Ανόρθωση. Η κάθετη πάσα του Ελουντου κόντραρε στο πόδι του Σάβιτς και κατέληξε στον Κβιλιτάια, ο οποίος ψύχραιμα νίκησε τον Στρατηλάτη και με το τρίτο γκολ του στο πρωτάθλημα χάρισε στην Ανόρθωση την έκτη φετινή νίκη της.

Ο 27χρονος φορ έκανε αισθητή την παρουσία του, αφού «άγγιξε» δεύτερο γκολ σε 2-3 περιπτώσεις. Ντεμπούτο για τον Ασάφ Τζουρ στην εστία της Ανόρθωσης, με τον Ισραηλινό να παίρνει γάντια βασικού την υστάτη λόγω τραυματισμού του Λόρια στην προθέρμανση. Τρεις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Οκριασβίλι και θα χάσει ένα από τα επόμενα δύο ματς με Καρμιώτισσα ή ΑΕΚ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εθνικός Άχνας (Μπόγιαν Μαρκόσκι): Στρατηλάτης, Κυπριανού, Χριστοφή, Σάβιτς, Περατικός, Χαραλάμπους (53′ Μιγκελίτο), Κ. Ηλία (86′ Κουσιάππας), Χουντόμπιακ, Παπαγεωργίου (77′ Κοστόφσκι), Ζάκπα, Μ. Ηλία.

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Tζουρ, Αμπαρτζουμιάν, Σίλντενφελντ, Βργκοτς, Σελίν (46′ Μίχα), Κ. Αρτυματάς, Νταουσβίλι, Μαργκάσα, Χριστοφή (57′ Κβιλιτάια), Ελουντού, Μανιάς (66′ Οκριασβίλι).

Σκόρερ: 69′ Κβιλιτάια

Κίτρινες: Χουντόμπιακ, Σάβιτς / Σελίν, Οκριασβίλι (3η).

Αποβολές:

Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου.

Α’ Βοηθός: Νίκος Εγγλέζου.

Β’ Βοηθός: Κυριάκος Σωκράτους.

4ος: Δημήτρης Κουμή.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Παναγιώτης Γερασίμου.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ