aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΕθνικός – ΑΕΛ 2-2: Ανατροπή στο Δάσος, εί«Χ»ε και λύκο! (vid)

Εθνικός – ΑΕΛ 2-2: Ανατροπή στο Δάσος, εί«Χ»ε και λύκο! (vid)

Τέσσερα γκολ, επίμαχες φάσεις, πέναλτι, τεράστιες γκάφες, πάθος και ένταση αλλά κανένας νικητής. Εθνικός και ΑΕΛ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 σε ένα παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον από την αρχή έως το τέλος.

H ομάδα της Άχνας έκανε την ανατροπή, αφού έχανε 2-0 όμως με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να μαζέψει μόλις τον δεύτερο βαθμό της στο πρωτάθλημα και πρώτο στο Δασάκι. Η ΑΕΛ πίστεψε πως τελείωσε τη δουλειά μόλις προηγήθηκε 2-0 με τα γκολ των Μάζουρεκ (5′) και Μάιντεβατς (45′) και το πλήρωσε ακριβά. Η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ άφησε δύο βαθμούς στο Δασάκι, απέτυχε να διευρύνει το νικηφόρο σερί της σε τρεις νίκες και έμεινε στην 4η θέση με 11 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την πρωτοπόρο ΑΕΚ που παίζει τη Δευτέρα με την Ανόρθωση.

Όσο για το… λύκο; Έκανε τη βόλτα του στο Δασάκι στο 37′ του παιχνιδιού όταν σημειώθηκε η φάση που ήδη συζητείται και σίγουρα θα σηκώσει πολύ απόηχο μετά το ματς. Η μπάλα βγήκε άουτ από τη γραμμή του τέρματος των φιλοξενουμένων και ο Βοζίνια έπρεπε να δώσει συνέχεια στο ματς με ελεύθερο λάκτισμα από τη μικρή περιοχή. τερματοφύλακας από το Πράσινο Ακρωτήρι άφησε την μπάλα κάτω, περίπου στη μέση της μικρής περιοχής, έπαιξε με τα δύο πόδια και μετά πάσαρε ενώ η μπάλα ήταν σε κίνηση στον Μαζάν. Ο τελευταίος την πήρε με τα χέρια και την έστησε στη γωνία της περιοχής και ο Νικολάου σφύριξε πέναλτι. Στη συνέχεια κατόπιν παρέμβασης του VAR (Κυριάκος Χριστοδούλου), ο διαιτητής πήγε και είδε τη φάση στο βίντεο και αποφάσισε την ακύρωση του τέρματος. Βάσει του κανονισμού λοιπόν, ορθώς διαφοροποίησε την απόφασή του: «Σε όλα τα ελεύθερα λακτίσματα η μπάλα θα πρέπει να είναι ακίνητη και ο παίκτης που θα το εκτελέσει δεν πρέπει να αγγίξει τη μπάλα ξανά προτού την αγγίξει άλλος παίκτης».

To ματς

Με το τρίτο γκολ του Φράνκο Μάζουρεκ η ΑΕΛ μπήκε σε θέση οδηγού από πολύ νωρίς. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός με μια «βολίδα» με το εξωτερικό μέρος του δεξιού ποδιού «κάρφωσε» την μπάλα στα δίχτυα του Μπογκατίνοφ και έδωσε προβάδισμα 1-0 στους γαλαζοκίτρινους στο 5’. Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής βρέθηκε σε θέση βολής μετά από πάσα του Μάιντεβατς, ο οποίος τράβηξε πάνω του αρκετούς αμυντικούς και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στο συμπαίκτη του. Ο Εθνικός μετά το πρώτο τέταρτο άρχισε να ισορροπεί την αναμέτρηση και να επιδιώκει να φθάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Βοζίνια.

Ο αγώνας πήρε «φωτιά» στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, με τους δύο τερματοφύλακας να υποπίπτουν σε τραγικά λάθη και να το πληρώνουν. Οι γαλαζοκίτρινοι πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων με τέρμα του Μάιντεβατς στο 45΄και αφού προηγήθηκε τραγικό λάθος του Μπογκατίνοφ, ο οποίος αντί να μαζέψει την μπάλα την έστρωσε στα πόδια του επιθετικού της ΑΕΛ. Ο Σέρβος φορ την έσπρωξε στα δίχτυα και με το τρίτο φετινό του γκολ πέτυχε το 2-0 και δεν πανηγύρισε σεβόμενος το γεγονός πως πέρυσι αγωνίστηκε στην ομάδα της Άχνας. Στο 45+4’ ο Εθνικός μείωσε το σκορ σε 2-1 με τους ρόλους να αντιστρέφονται.

Αυτή τη φορά ήταν ο Βοζίνια αυτός που υπέπεσε σε τραγικό λάθος, καθώς δεν εκτίμησε σωστά την πορεία της μπάλας στο σουτ του Φλοριάν Τολεμές εκτός περιοχής και την είδε να του ξεφεύγει μέσα από τα χέρια και να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-1.

Ο Εθνικός άρχισε με άγριες διαθέσεις το δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να φέρει τα κάτω πάνω λίγο πριν την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα. Στο 58’ της αναμέτρησης ο Έουλερ έκανε χέρι στη μεγάλη περιοχή των γαλαζοκιτρίνων μετά από κεφαλιά του Ζάκπα. Γιώργος Νικολάου δεν αντιλήφθηκε την παράβαση, όμως ο VAR (Κυριάκος Χριστοδούλου) τον έστειλε στο βίντεο για να εξετάσει τη φάση, καθώς διαπίστωσε εξόφθαλμο λάθος. Ο έμπειρος ρεφ μόλις είδε την επαναληπτική προβολή με το χέρι του ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ σε αφύσικη θέση πάνω από τον ώμο του αμέσως καταλόγισε ορθά την εσχάτη των ποινών. Ο Φόλμπρεχτ νίκησε τον Βοζίνια από τα ένδεκα βήματα και ισοφάρισε σε 2-2.

Στο τελευταίο ημίωρο ο αγώνας έγινε ροντέο, με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει και τις δύο ομάδες να έχουν από τουλάχιστον μία ξεκάθαρη ευκαιρία να σκοράρουν. Ο Σωτηρίου στο 81’ αστόχησε σε κεφαλιά, ενώ ο Φόλμπρεχτ νικήθηκε από τον Βοζίνια στην ευκαιρία του αγώνα στο 87’.

H ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εθνικός (Ηλίας Χαραλάμπους): Μπογκατίνοφ, Γκόρουπετς, Ταράσοβς, Xολ, Πηλέας, Περατικός (76′ Κ. Ηλία) Χουντόμπιακ, Ασούμπρε (65′ Ελουντού), Ζάκπα, Φόλπρεχτ, Τολεμές (65′ Μ. Ηλία).

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Σάντος, Τεϊσέιρα, Σωτηρίου, Μαζάν, Μεντόγεβιτς, Ρέινολντς (67′ Ριέρα), Μάζουρεκ, Έουλερ, Πελέ (77′ Τόρες), Μάιντεβατς (60′ Τσέποβιτς).

Σκόρερ: Τολεμές 45+4′, Φόλμπρεχτ (πέναλτι) 60′ / Μάζουρεκ 5′, Μάιντεβατς 45′

Κίτρινες: Φόλπρεχτ (3η), Χολ, Πηλέας, Μπογκατίνοφ / Έουλερ (3η), Ρέινολντς.

Αποβολές: – / –

Γήπεδο: Εθνικού Άχνας.

Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος.

Α’ Βοηθός: Εγγλέζου Νίκος.

Β’ Βοηθός: Σάββα Γιώργος.

4ος: Κουμή Δημήτρης.

VAR: Χριστοδούλου Κυριάκος.

AVAR: Ηροδότου Ξένια.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Γεωργίου Ανδρέας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

2′ Απειλεί η ΑΕΛ, νωρίς στο ματς, με το σουτ του Τεϊσέιρα να φεύγει έξω.

5′ ΓΚΟΛ για την ΑΕΛ με τον Μάζουρεκ! Τρομερό σουτ από τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ, με βολίδα εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Προηγήθηκε ατομική ενέργεια του Μάιντεβατς, ο οποίος τράβηξε αρκετούς παίκτες πάνω του και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον συμπαίκτη του.

8′ Άγγιξε το δεύτερο γκολ ο Μάζουρεκ προσπάθησε να κρεμάσει τον Μπογκατίνοφ, η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, έφυγε ελάχιστα έξω.

10′ Σουτ του Περατικού από μακριά, καμία ανησυχία για τον Βοζίνια.

10′ Καλή ατομική προσπάθεια από τον Ασούμπρε, έκανε το σουτ ο Βοζίνια έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ.

19′ Εκτέλεση φάουλ του Πηλέα, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Φόλμπρεχτ από πλευράς Εθνικού και Έουλερ από πλευράς ΑΕΛ δέχθηκαν κίτρινη, έφθασαν τις τρεις και χάνουν έναν εκ των δύο επόμενων αγώνων της ομάδας τους.

30’ Ισορρόπησε την αναμέτρηση ο Εθνικός, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και προσπαθεί να απειλήσει την εστία του Μάζουρεκ.

37′ Η πιο καλή στιγμή του Εθνικού στο παιχνίδι, ο Ταράσοβς μετά την εκτέλεση φάουλ του Χουντόμπιακ, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα έξω.

37′ Πέναλτι για τον Εθνικό σε μια πολύ παράξενη φάση για χέρι του Μαζάν! Η μπάλα ήταν στην κατοχή της ΑΕΛ για ελεύθερο με τον Βοζίνια να τη δίνει στον Μαζάν, ο οποίος την πήρε με τα χέρια και ο Γιώργος Νικολάου έδωσε πέναλτι.

42′ Πάει στο VAR ο διαιτητής για να δει τη φάση και ακυρώνει την απόφασή του. Δεν ήταν στημένη στο σωστό σημείο η μπάλα πριν την αγγίξει ο Βοζίνια και γι΄αυτό αλλάζει την απόφαση για πέναλτι.

42′ Δοκάρι για τον Εθνικό σε κεφαλιά του Ζάκπα, μετά από σέντρα του Ασούμπρε. Πήρε… φωτιά το ματς.

45′ ΓΚΟΛ για την ΑΕΛ με τον Μάιντεβατς, ο οποίος δεν το πανηγυρίζει σεβόμενος το γεγονός πως πέρυσι έπαιξε στον Εθνικό. Σέντρα του Πελέ τεράστιο λάθος του Μπογκατίνοφ που αντί να αποκρούσει την μπάλα την έστρωσε στον Μάιντεβτας, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

45+4′ ΓΚΟΛ για τον Εθνικό με τον Τολεμές! Ωραία προσπάθεια του Γάλλο, τραγικό λάθος του Βοζίνια αυτή τη φορά, μειώνει σε 2-1 η ομάδα της Άχνας.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

53′ Πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο, διαγώνιο σουτ του Σάντος η μπάλα έξω.

58′ Πάει στο VAR ο Γιώργος Νικολάου για να εξετάσει πιθανό πέναλτι υπέρ του Εθνικού για χέρι του Έουλερ.

59′ Δίνει σωστά πέναλτι ο διαιτητής, καθώς το χέρι του παίκτης της ΑΕΛ μετά την κεφαλιά του Ζάκπα ήταν πάνω από τον ώμο του σε αφύσικη θέση.

60′ ΓΚΟΛ για τον Εθνικό, ισοφαρίζει σε 2-2 με τον Φόλμπρεχτ με εκτέλεση πέναλτι!

67′ Σουτ του Μάζουρεκ η μπάλα έξω.

68′ Ωραία ατομική ενέργεια του Ζάκπα, έκανε το δυνατό σουτ η μπάλα έξω.

69′ Απειλεί ξανά ο Εθνικός, το σουτ του Περατικού απέκρουσε ο Βοζίνια.

72′ Νέα γκάφα του Μπογκατίνοφ έχασε ξανά την μπάλα μέσα από τα χέρια, όμως αυτή τη φορά ο Πηλέας έδιωξε την μπάλα.

74′ Αυτή τη φορά ο Μπογκατίνοφ έδιωξε με γροθιές την μπάλα στη γυριστή κεφαλιά του Τσέποβιτς.

81′ Φοβερή ευκαιρία για την ΑΕΛ με τον Σωτηρίου από εξαιρετική θέση να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

87′ Η ευκαιρία του αγώνα από τον Φόλμπρεχτ, με τον Βοζίνια να κάνει τρομερή απόκρουση. Ο Πηλέας έβγαλε σε αντεπίθεση τον Εθνικό, γύρισε την μπάλα και ο Φόλμπρεχτ αμαρκάριστος νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ σε πρώτο χρόνο και στη συνέχεια έστειλε την μπάλα έξω.

90′ Έξι λεπτά ο επιπρόσθετος χρόνος.

Τέλος αγώνα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ