aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥΤην «τεμάχισε» μέσα στα πρώτα δέκα λεπτά! (video)

Την «τεμάχισε» μέσα στα πρώτα δέκα λεπτά! (video)

Δέκα λεπτά ήταν αρκετά για τον Εθνικό Άχνας να πάρει άλλη μία σημαντική νίκη και να ανέβει κι άλλο στη βαθμολογία. Χάρις σε τέρματα των Κατσιαράβα (4’ & 6’) και Χατζηβασίλη (9’), «τεμάχισε» μέσα στα πρώτα δέκα λεπτά την ΑΕΖ και πέτυχε μία νίκη πιο εύκολη απ’ όσο αναμενόταν (3-1) κι ανέβηκε στην 7η θέση.

Με το «καλημέρα» της αναμέτρησης, ο Εθνικός πήρε κεφάλι στο σκορ, όταν στο 4’ ο Ενέσκου κέρδισε μονομαχία με ποδοσφαιριστή των πρασίνων, ακολούθως η μπάλα κατέληξε στον Κατσιαράβα και αυτός μπήκε στην περιοχή, «άδειασε» 1-2 αντιπάλους του και με σουτ εντός περιοχής άνοιξε το σκορ.

Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι ούτε το… καμπανάκι της αφύπνισης δεν πρόλαβαν να ακούσουν, αφού δύο λεπτά αργότερα (6’), ο Ζελάγια συνδυάστηκε ωραία με τον Κατσιαράβα και με τη βοήθεια και της τύχης η μπάλα κατέληξε στον Γεωργιανός στράικερ, ο οποίος με πλασέ από το ύψος του πέναλτι διαμόρφωσε το 3-0 για τους μπλε.

Το πάρτι ωστόσο, δεν είχε τελειωμό στο Δασάκι. Αυτό καθότι στο 9’, ο Κιπιάνι επιχείρησε μπαλιά από αριστερά και μετά από τραγικά λάθη του έμπειρου Αουρέλιο και σε μία φάση που «κοιμήθηκαν» οι ποδοσφαιριστές του Δημητρίου, ήλθε ο Χατζηβασίλης και με σουτ από κοντά πέτυχε το τρίτο τέρμα της προσφυγικής ομάδας (3-0).

Η ΑΕΖ παρά το βαρύ εις βάρος της σκορ, ανέβασε την απόδοσή της και επεδίωξε να μειώσει στο σκορ. Ωστόσο 3-4 καλές προσπάθειες που είχε με αποκορύφωμα ένα οριζόντιο δοκάρι του Αουρέλιο στο 21’ από απευθείας εκτέλεση φάουλ, δεν της χάρισαν κάποιο τέρμα.

Στην επανάληψη είχε σαφή υπεροχή η Άχνα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η ΑΕΖ δεν πάλεψε για να μειώσει και τα κατάφερε στο 68’ όταν μετά από ατομική προσπάθεια του Σεμέδο και φάση διαρκείας, ο Βιγιαφάνιε έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και μείωσε σε 1-3.

Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, οι μπλε διαφύλαξαν το προβάδισμά τους, ενώ οι πράσινοι έχασαν πολύ καλές ευκαιρίες για να πετύχουν τουλάχιστον ακόμη ένα γκολ.

Εθνικός Άχνας (Βάλντας Ιβανάουσκας): Πρότσεκ, Γκριγκαλάβα, Κρατσιούνοφ, Φιλίποφ, Τσικάρσκι, Αρέστη (46’ Ιλουρίντζε), Ενέσκου, Κιπιάνι (70’ Κυπριανού), Χατζηβασίλης, Ζελάγια, Κατσιαράβα.

ΑΕΖ (Δημήτρης Δημητρίου): Χρυσοστόμου, Σακελλαρίου (75’ Στυλιανού), Οζίας, Μαμμίδης, Κυριάκου (86’ Κατσής), Βιγιαφάνιε, Φελισιέν, Αουρέλιο, Ανδρέου (60’ Σεμέδο), Ντι Φράνκο, Πιτταράς.

Σκόρερ: 4’, 6’ Κατσιαράβα, 9’ Χατζηβασίλης / 68’ Βιγιαφάνιε.

Κίτρινες: 19’ Κρατσιούνοφ, 21’ Αρέστη (4η) / 43’ Ντι Φράνκο, 52’ Ανδρέου, 82’ Πιτταράς.

Αποβολές: -/-.

Γήπεδο: Δασάκι.

Διαιτητής: Νεόφυτος Νεοφύτου.

Α’ βοηθός: Αγγέλα Κυριάκου.

Β’ βοηθός: Νίκος Σαμαράς.

Τέταρτος: Ανδρέας Ορθοδόξου.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Παπαβαρνάβας Μιχάλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ