aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΘέλει να «σπάσει» την κακή παράδοση

Θέλει να «σπάσει» την κακή παράδοση

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Μόνο θετικές αναμνήσεις δεν έχει ο Εθνικός όποτε αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό εκτός έδρας. Μία ματιά να ρίξει κανείς στην προϊστορία εύκολα θα το διαπιστώσει. Τα τελευταία 20 χρόνια οι δυο ομάδες συναντήθηκαν 16 φορές στην έδρα των μαυροπρασίνων. Ο απολογισμός δεν είναι καλός καθώς νίκησε μόλις δύο φορές, ενώ μετρά τέσσερις ισοπαλίες και δέκα ήττες.

Μάλιστα, η τελευταία του νίκη ήταν πριν από 13 ολόκληρα χρόνια. Συγκεκριμένα στις 28 Οκτωβρίου του 2006. Τότε ο Εθνικός είχε επικρατήσει 1-0 εκτός έδρας με γκολ του Μίλαν Μπέλιτς στο 76ο λεπτό. Στόχος του λοιπόν δεν είναι άλλος από το να βάλει ένα τέλος σε αυτή την τραγική παράδοση που έχει όποτε αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό μακριά από το Δασάκι.

Σαφέστατα το έργο του μόνο εύκολο δεν θα είναι, αλλά έδειξε μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα ότι μπορεί να δει στα μάτια όλους τους αντιπάλους και να διεκδικήσει βαθμολογικό όφελος. Το ίδιο θα επιδιώξει να κάνει και τώρα απέναντι στον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει μεγάλη δίψα για βαθμούς. Αν αποδράσει με νίκη ο Εθνικός, θα παραμείνει στα ψηλά βαθμολογικά δώματα και θα απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη.

Όσο για τα αγωνιστικά δεδομένα, ο Γιώτης Εγκωμίτης δεν φαίνεται για την ώρα να έχει οποιαδήποτε προβλήματα μιας και επιστρέφει και ο Μαρκόφσκι, ο οποίος θα διεκδικήσει θέση στο αρχικό σχήμα. Κάποιες σκέψεις για αλλαγές γίνονται για την ενδεκάδα, όμως ακόμη δεν έχουν παρθεί αποφάσεις από την τεχνική ηγεσία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ