aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΤα παιδιά του Εθνικού δεν παραδίνονται…

Τα παιδιά του Εθνικού δεν παραδίνονται…

Τα παιδιά του Εθνικού, όπως λέει και ο στίχος στον ύμνο της προσφυγικής ομάδας, δεν παραδίνονται… Ο Εθνικός πέρασε με εντυπωσιακό τρόπο από το Μακάρειο, επιβλήθηκε της ΠΑΕΕΚ με 4-0, την οποία ξεπέρασε στη βαθμολογία και συνεχίζει να ελπίζει σε παραμονή στην Κατηγορία.

Η ομάδα της Άχνας, που ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική και είχε για σκόρερ τους Χουντόμπιακ 14’, Άμπραχαμ 41’, Ντούρις 53’, Ζάκπα 86’ έφθασε τους 16 βαθμούς και είναι στο -7 από τον Ολυμπιακό που έχει 23 βαθμούς. Για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες, συγκεκριμένα από τις 20 Σεπτεμβρίου 2021, ο Εθνικός δεν βρίσκεται στον πυθμένα της βαθμολογίας.

Όσο για την ΠΑΕΕΚ, η προσπάθειά της για παραμονή στην Κατηγορία έγινε ακόμη πιο ζόρικη. Έφθασε τα 13 παιχνίδια στα οποία αγνοεί τη νίκη (4 ισοπαλίες, 9 ήττες). Τελευταία φορά που πανηγύρισε ήταν στις 4 Δεκεμβρίου 2021 επί της Ανόρθωσης εκτός έδρας. Ενδεικτικό ότι παρουσιάζει τρομερή αδυναμία να φθάσει σε μια επιτυχία, που θα της τονώσει το ηθικό και θα επιτρέψει στους ποδοσφαιριστές της να το πιστέψουν περισσότερο.

Όσον αφορά στο παιχνίδι, ο Εθνικός ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημά του. Ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς με εξαιρετικό σουτ του Χουντόμπιακ (14’), ενώ πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με σουτ του Άμπραχαμ (41’) μετά από ωραία ενέργεια και ασίστ του Ντούρις. Ο Σλοβάκος νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο χρίστηκε σκόρερ (53’) με καρφωτή κεφαλιά, αξιοποιώντας τη σέντρα του Πηλέα. Η ΠΑΕΕΚ πέτυχε γκολ με τον Ενόχ (58’), το οποίο με παρέμβαση του VAR (Γιώργος Νικολάου) δεν μέτρησε για χέρι του σκόρερ. Ο διαιτητής Μενέλαος Αντωνίου χωρίς καν να πάει να δει τη φάση ακολούθησε τη θέση του VARίστα και υπέδειξε επιθετικό φάουλ. Ο Εθνικός διαχειρίστηκε το υπέρ του προβάδισμα μέχρι τέλους, φθάνοντας και σε τέταρτο γκολ με τον Ζάκπα (86’), ενώ η ΠΑΕΕΚ δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα να βγάλει αντίδραση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ