aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΣτο κυνήγι του Ματ και του Πιέρου

Στο κυνήγι του Ματ και του Πιέρου

Οι Νίκα Κατσιαράβα και Εμίλιο Ζελάγια είναι δίδυμο που ταλαιπώρησε πολλές άμυνες και τα ονόματά τους είναι συνεχώς στην επικαιρότητα. Οι δύο στράικερ του Εθνικού θα αποτελέσουν τα μεγάλα όπλα του Βάλντας Ιβανάουσκας και στο παιχνίδι με την Ανόρθωση, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Αμφότεροι είναι σε φόρμα, «βλέπουν» συχνά δίχτυα και ελπίζουν ότι θα δώσουν συνέχεια στην ευστοχία τους απέναντι στη «Μεγάλη Κυρία». Έχουν πετύχει από 12 γκολ, είναι οι πρώτοι σκόρερ του Εθνικού, ενώ βρίσκονται και ψηλά στον πίνακα των σκόρερ του πρωταθλήματος. Με τη φόρα που πήραν, στοχεύουν ακόμη πιο ψηλά. Έχουν μπροστά τους ακόμη τρία παιχνίδια για την α’ φάση του πρωταθλήματος και άλλα δέκα στην επόμενη φάση.

Είναι εφικτό λοιπόν, μέσω των πλέι άουτ, ο Γεωργιανός και ο Αργεντινός να επιδιώξουν να απειλήσουν τους Ματ Ντέρμπισαϊρ της Ομόνοιας και Πιέρο Σωτηρίου του ΑΠΟΕΛ. Ο πρώτος έχει 18 γκολ και ο δεύτερος 15. Η προσπάθεια των επιθετικών των μπλε δεν είναι εύκολη, ωστόσο υπάρχουν οι πιθανότητες και θα τις κυνηγήσουν.

Πάντως, όπως διαρρέει από τις τάξεις του συλλόγου της Άχνας, με τις επιδόσεις τους έχουν τραβήξει τα βλέμματα άλλων ομάδων σε Κύπρο και εξωτερικό. Με βάση λοιπόν αυτά τα δεδομένα, αν και είναι νωρίς, δύσκολα θα παραμείνουν στον Εθνικό την επόμενη σεζόν.

Η προετοιμασία για τον αγώνα της Κυριακής με την Ανόρθωση άρχισε χθες. Επιστρέφουν στην ενδεκάδα οι Πιντέλι και Κιπιάνι που εξέτισαν την ποινή τους, ενώ θα απουσιάζουν οι τιμωρημένοι Ντόβπνια και Αρέστη.

Οι μπλε θα έχουν απέναντί τους το πρώτο φαβορί για είσοδο στο α’ γκρουπ των πλέι οφ και αν πάρουν το διπλό, θα αυξήσουν τις πιθανότητές τους και θα βάλουν φωτιά στη μάχη για την έκτη θέση. Γι’ αυτό και το ματς αντιμετωπίζεται με την ανάλογη σημασία από την τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ