aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΣε παρόμοια ναι, στην ίδια όχι

Σε παρόμοια ναι, στην ίδια όχι

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

«Ο Εθνικός έχει βρεθεί ξανά σε παρόμοια θέση και επιβίωσε», λένε συχνά οι παράγοντές του. Σωστά, σε παρόμοια θέση, μα όχι στον πυθμένα της βαθμολογίας με το πέρας 11 αγωνιστικών, τουλάχιστον μετά το 2000. Μάλιστα, δεν είχε βρεθεί ξανά στις αντίστοιχες αγωνιστικές στο πλην τέσσερα από τη θέση που βρίσκεται αμέσως πιο πάνω από τη θερμή ζώνη (11η).

Συγκεκριμένα, η προηγούμενη πιο μεγάλη απόσταση ήταν δύο βαθμοί (2009-10), ενώ άλλες δύο φορές βρέθηκε στο πλην ένα (2011-12, 2012-13). Γίνεται κατανοητό λοιπόν ότι η κατάσταση στο τρέχον πρωτάθλημα είναι πιο δύσκολη για τους μπλε της Άχνας, οι οποίοι θα χρειαστούν πολύ μεγάλη προσπάθεια και πολλή βελτίωση για να σωθούν.

Μάλιστα, το πολύ δύσκολο πρόγραμμα που έχει ο Εθνικός, ίσως τον διατηρήσει ουραγό με το τέλος του α’ γύρου. Σήμερα θα αντιμετωπίσει στο Δασάκι την εκ των πρωτοπόρων ΑΕΚ και την επόμενη αγωνιστική (με την οποία συμπληρώνεται το πρώτο μισό της α’ φάσης) θα φιλοξενηθεί από τον αήττητο Απόλλωνα στο Τσίρειο.

Συνεπώς, ο νέος προπονητής του, Γκιόργκι Τζιχράντζε, έχει πολλή δουλειά και πολύ δύσκολο έργο. Το εύλογο ερώτημα λοιπόν είναι αν μπορεί να κάνει σχεδόν ό,τι και κάποιοι από τους προκατόχους του σε προηγούμενες σεζόν. Να… αναστήσει την ομάδα και να την οδηγήσει σε φρενήρη πορεία για να γλιτώσει τον υποβιβασμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ