aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΜε συναισθηματική φόρτιση η βράβευση του Πινσέλι! (video)

Με συναισθηματική φόρτιση η βράβευση του Πινσέλι! (video)

Πρόκειται για ένα από τους καλύτερους ξένους που πέρασαν ποτέ από το πρωτάθλημα μας και ιδιαίτερα από τον Εθνικό Άχνας. Κι ως χαρακτήρας όλοι όσοι τον έζησαν έχουν να λένε τα καλύτερα. Ο λόγος για τον Εντουάρντο Πινσέλι ο οποίος αποχώρησε από το κυπριακό ποδόσφαιρο μετά από το διπλό πέρασμα του από την Άχνα (2009-12, 2014-18). Αγωνίστηκε επίσης σε Χαλκάνορα Ιδαλίου, Νέα Σαλαμίνα, Αλκή και Άρη.

Η βράβευση του με τα Stoiximan Top Goal, για τα καλύτερα γκολ των αγωνιστικών 16 & 17, έγινε την τελευταία μέρα που βρέθηκε στο γήπεδο του Εθνικού, δίνοντας στον ΠΑΣΠ την τελευταία συνέντευξη πριν αποχωρήσει από τη Κύπρο. Όπως θα ακούσετε στο ηχητικό που ακολουθεί -στην σχετική ερώτηση- η συναισθηματική φόρτιση που είχε ήταν εμφανής.

-Εντουάρντο έχεις τα συγχαρητήρια μας για τα 2 βραβεία και τις ευχές μας για τη συνέχεια της καριέρας σου.

«Ευχαριστώ, είναι ωραίο αίσθημα όταν βραβεύεσαι. Θέλω να συγχαρώ όλα τα άτομα στον ΠΑΣΠ, κάνουν πολύ καλή δουλειά για τους ποδοσφαιριστές και μας βοηθάνε πολύ. Είμαι χαρούμενος για τα βραβεία αλλά δυστυχισμένος που δεν καταφέραμε να παραμείνουμε στην Α’ Κατηγορία που ήταν το πιο σημαντικό από όλα».

-Τα καταφέρνεις αρκετά καλά με τα μακρινά σουτ. Είναι κάτι που θα συνεχίσεις να κάνεις μάλλον.

«Δεν έχω και πολλά χρόνια ακόμα για να συνεχίσω να παίζω (γέλια). Ναι είναι κάτι που μου αρέσει και θα συνεχίσω να το δοκιμάζω».

-Φεύγεις ξανά από τον Εθνικό Άχνας. Μετά από συνολικά σχεδόν 8 χρόνια τι νοιώθεις; Ποιες οι ευχές σου για την ομάδα;

«Είναι πολύ δύσκολο για μένα να μιλήσω για αυτό. Βασικά όταν ήρθα στον Εθνικό από τη δεύτερη κατηγορία (Χαλκάνορα) τότε πολλοί έλεγαν στους υπεύθυνους να μην με αποκτήσουν. Όμως ο Κίκης Φιλίππου, ο Τζιούρεφ και ο Στέφαν Ντεμόλ με έφεραν εδώ. Έμεινα εδώ για 4 χρόνια. Ήταν θαυμάσια. Μεταξύ των άλλων ομάδων που πέρασα μέχρι να επιστρέψω έδινα πάντα προτεραιότητα στον Εθνικό Άχνας. Πάντα ήθελα να επιστρέψω. Για κάποιους λόγους δεν έγινε πιο σύντομα αλλά όταν ήρθε η ευκαιρία επέστρεψα. Τώρα φεύγω επειδή και η ομάδα διαβαθμίζεται αλλά περισσότερο και για να σώσω την οικονομική κατάσταση της ομάδας. Εγώ δεν ήθελα να φύγω να πάω πουθενά αλλού. Η αλήθεια είχα προτάσεις και από Κύπρο όμως δεν θα μπορούσα σε μια τέτοια δύσκολη χρονιά να αγωνιστώ σε άλλη ομάδα στη Κύπρο. Έτσι ήρθε αυτή η ευκαιρία για μένα σαν δώρο Θεού. Είναι πολύ καλή ευκαιρία για μένα λόγω και της ηλικίας μου. Συμφωνήσαμε με τον πρόεδρο ότι ήταν το καλύτερο για την ομάδα. Αν και η οικογένεια μου εδώ περνά καλά, το παιδί μου πάει σχολείο, μιλάει ελληνικά και είναι μεγάλη η μετακίνηση το βλέπω σαν δώρο Θεού. Εύχομαι ότι καλύτερο για τον Εθνικό και είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψουν πίσω πιο δυνατοί και ακόμα καλύτεροι!».

-Ίσως επιστρέψεις πίσω στον Εθνικό στο μέλλον από μια άλλη θέση;

«Να σου πω την αλήθεια -αν η υγεία μου το επιτρέψει χωρίς τραυματισμούς- εύχομαι και θέλω να έρθω πίσω για να παίξω. Να έρθω πίσω για να παίξω γιατί να παίζεις ποδόσφαιρο είναι κάτι τόσο όμορφο. Το καλύτερο πράγμα στο κόσμο. Έχεις μια δουλειά που τόσα εκατομμύρια ανθρώπων θα ήθελαν να έχουν, δουλεύεις λίγες ώρες την ημέρα και ειδικά εδώ στην Άχνα όταν συμπεριφέρεσαι επαγγελματικά σε έχουν ως μέρος της οικογένειας τους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ