aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣΜατσάρα στο Δασάκι με τελικό νικητή τον Εθνικό! (pics & video)

Ματσάρα στο Δασάκι με τελικό νικητή τον Εθνικό! (pics & video)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Πρώτο τρίποντο στη σεζόν για τον Εθνικό Άχνας και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Μιλά άλλωστε το τελικό αποτέλεσμα (5-3 επί της Αναγέννησης Δερύνειας) που καταδεικνύει ότι οι λιγοστοί φίλοι των δύο ομάδων απόλαυσαν γκολ και θέαμα.

Στους πρώτους πέντε αγώνες τους, η αποτελεσματικότητα και των δύο ομάδων ήταν προβληματική, αλλά ξεσάλωσαν επιθετικά, αλλά προβλημάτισαν αμυντικά, πολύ περισσότερο οι φιλοξενούμενοι.

Πάνε πολλά χρόνια να δούμε στο κυπριακό ποδόσφαιρο ένα τόσο «γεμάτο» πρώτο ημίχρονο. Η δε αποτελεσματικότητα των γηπεδούχων απίστευτη. Τέσσερις τελικές προσπάθειες έκαναν στο πρώτο 45λεπτο οι Αχνιώτες και οι τέσσερις μετατράπηκαν σε γκολ! Κι όλα αυτά ενώ οι Δερυνείωτες πάλευαν στα ίσα, κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα, είχαν περισσότερες προϋποθέσεις για γκολ, αλλά πέτυχαν τα μισά από τους αντιπάλους τους.

Ένα χορταστικό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο ο Εθνικός Άχνας έβαλε ισχυρές βάσεις για το πρώτο του τρίποντο. Βοηθήθηκε, βέβαια, από τα τραγικά λάθη της αμυντικής λειτουργίας των φιλοξενούμενων. Στο πρώτο γκολ με απ’ ευθείας φάουλ του Κιπιάνι ο τερματοφύλακας Βιέρα δεν υπολόγισε σωστά, ενώ έξι λεπτά αργότερα υπέπεσε σε πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Πινσέλι (2-0).

Ο Βραζιλιάνος ήταν εύστοχος (3-1) από την άσπρη βούλα και στο 24’ (η παράβαση μετά από λάθος του Ντιάλο), ενώ προηγουμένως η Αναγέννηση είχε μειώσει (2-1) με κεφαλιά του Βέσλεμ. Το σκορ μειώθηκε εκ νέου (3-2) με μια γκολάρα μετά από σουτ του Αναστασίου από 30 μέτρα, η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι και στην επιστροφή στην πλάτη του Μπογκαντίνοφ και κατέληξε βασανιστικά στα δίκτυά του.

Μόνο που οι γηπεδούχοι είχαν νέα απάντηση και πήγαν στα αποδυτήρια με τη διαφορά στο +2, χάρις στο γκολ (4-2) του Κυπριανού στις καθυστερήσεις. Η ομάδα του Γιώτη Εγκωμίτη έκλεισε το 45λεπτο με συν δύο τέρματα, αλλά με πλην τρεις παίκτες λόγω τριών αναγκαστικών αλλαγών.

Το σασπένς στην επανάληψη ήταν εγγυημένο, λόγω κυρίως της εκ νέου μείωσης του σκορ (4-3) με το τέρμα του Φουρτάδο στο 58’. Όσο περνούσε ο χρόνος οι φιλοξενούμε είχαν απαιτήσεις για την ισοφάριση και φυσιολογικά υπήρχαν κάποια κενά στην αμυντική τους λειτουργία. Τα αξιοποίησε ο Ζελάγια στο 76’ βάζοντας έτσι τίτλους τέλους στην αναμέτρηση.

Οι δύο ομάδες αγωνίζονται ξανά την Κυριακή (16/10), η Αναγέννηση εντός έδρας με την Καρμιώτισσα και ο Εθνικός στο Μακάρειο με την Δόξα.

Εθνικός Άχνας (Γιώτης Εγκωμίτης): Μπογκατίνοφ, Πινσέλι (32’ Αρέστη), Αράμπαλ, Κιπιάνι (26’ Ενέσκου), Χάτζιαρος, Χατζηβασίλης, Μουλαζίμης, Κρατσούνοφ, Γκαβρίλα (14’ Κυπριανού), Ντόβνια, Ζελάγια

Αναγέννηση Δερύνειας (Αδάμος Αδάμου): Βιέιρα, Μπαρμπούδης, Σωτηρίου, Ντιαλό (84’ Θεράποντος), Αναστασίου, Βλασόπουλος, Μπριζίντο, Κάλεζιτς, Γιουσπασιάν (30’ Φουρτάδο), Χριστοδούλου (77’ Κολάνης), Βέσλεμ

Σκόρερ: 5’ Κιπιάνι, 11’ Πινσέλι (πεν.), 24’ Πινσέλι (πεν.), 45’+3 Κυπριανού, 76’ Ζελάγια  / 16’ Βέσλεμ, Μπογκατίνοφ (αυτ.), 58’ Φουρτάδο

Κίτρινες: Αρέστη, Κρατσούνοφ,  Ζελάγια, Ενέσκου / Βιέιρα, Βλασόπουλος, Σωτηρίου

Αποβολές:

Γήπεδο: «Δασάκι»

Διαιτητής: Χρίστος Νικολαϊδης

Α’ Βοηθός: Μάριος Δημητριάδης

Β’ Βοηθός: Ομηρος Τζιωρτζής

4ος: Χρίστος Κωνσταντίνου

Παρατηρητής: Μιχάλης Παπαβαρνάβα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ