Κίκης Φιλίππου: «Θα αφαιρούνταν βαθμοί αν δεν πλήρωνε τους τοκογλύφους»

Σάλο έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις του Κίκη Φιλίππου στην Βουλή ότι οι ομάδες δανείζονται από τοκογλύφους. Ο πρόεδρος του Εθνικού Άχνας σχολίασε το γεγονός σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Active και στην εκπομπή «Ατζέντα» με την Άντρη Δανιήλ. Ο πρόεδρος των προσφυγικών σωματείων αναφέρθηκε στο περιστατικό, τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα προσφυγικά σωματεία με τις ακαδημίες και την ανάσα της οικονομικής βοήθειας από το κράτος.

Για τις αποκαλύψεις του ότι οι ομάδες δανείζονται από τοκογλύφους: «Είναι γνωστό σε όλους γίνονται μεγάλες προσπάθειες για να μπορέσουν τα προσφυγικά σωματεία να κρατηθούν στην ζωή. Ήταν ένα παράδειγμα που είχαμε φέρει, συγκεκριμένο σωματείο δανείστηκε λεφτά για να μπορέσει να περάσει τα κριτήρια και μετά πλήρωσε περισσότερα. Αν το σωματείο δεν πλήρωνε τις 20 χιλιάδες, θα του αφαιρούνταν βαθμούς».

Πώς αντιμετωπίστηκε από τους βουλευτές; «Δεν είναι θέμα εκμετάλλευσης, όλοι ενδιαφέρονται και γνωρίζουν από πρώτο χέρι την προσπάθεια που γίνονται από τα προσφυγικά τα σωματεία. Έχει αρκετό καιρό που γίνεται αυτή η προσπάθεια. Θέλουμε αυτό να θεσμοθετηθεί, δεν νιώθουμε καλά να πηγαίνουμε κάθε χρόνο και να λέμε το πρόβλημα μας, ανεξαρτήτως αν δίνεται. Πρέπει να τελειώσουμε για να ξέρουμε τι κάνουμε. Το σωματείο ναι είναι πρώτης κατηγορίας, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε για τις ακαδημίες: «Η μικρή βοήθεια είναι μεγάλη λόγω του σοβαρού προβλήματος που έχουν τα προσφυγικά σωματεία. Μιλάμε για οικογένειες που δεν μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους στις ακαδημίες. Ακόμα και τα ρούχα που τα δίνουμε στη μισή τιμή δεν μπορούν να τα πληρώσουν. Δεν μπορούμε να πιέσουμε τα παιδιά να πληρώσουν. Τι να κάνουμε; Να τους πούμε να φύγουν; Τα αφήνουμε τα παιδιά και το κόστος τα πληρώνει το σωματείο».

Για το αν θα γίνει θεσμός η χορηγία: «Έχουν δεσμευτεί όλοι ότι θα το δουν σοβαρά και ελπίζω ότι το θέμα θα λυθεί μία για πάντα».

Είναι ανάσα το ποσό των 750.000 ευρώ; «Δεν μιλάμε μόνο για τα ποδοσφαιρικά προσφυγικά σωματεία, μιλάμε για όλα τα αθλήματα. Έστω οι 20 ή 30 χιλιάδες που θα πάρει το καθένα είναι σημαντικό κομμάτι. Σας διαβεβαιώνω ότι αυτά τα χρήματα δεν πάνε στις μετεγγραφές, είτε για άλλα έξοδα. Πάνε στις ακαδημίες. Είμαστε υποχρεωμένοι να κρατήσουμε τις ακαδημίες μας. Δεν είναι προεκλογικό, αλλά πρέπει να λέμε ένα ευχαριστώ γιατί στην περσινή χρόνια πήραμε αυτά τα λεφτά. Είναι από τους λόγους που δεν έκλεισαν κάποια σωματεία».

ΜΕΣΩGoal.com.cy
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ