aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΚαρμιώτισσα, πόσο σου πάνε τα μεγάλα «σαλόνια»! (video)

Καρμιώτισσα, πόσο σου πάνε τα μεγάλα «σαλόνια»! (video)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Σπουδαία, πολύ σπουδαία νίκη πέτυχε η Καρμιώτισσα επί του Εθνικού Άχνας με 5-3 στο ΓΣΖ κι έκανε άλλο ένα σημαντικό βήμα όσον αφορά στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην Α’ Κατηγορία, αφού με το πέρας ενός ακόμη αγώνα, συνεχίζει να νιώθει βαθμολογική ασφάλεια.

Μόνο από το σκορ αντιλαμβάνεται εύκολα οποιοσδήποτε πως σε γενικές γραμμές ήταν ένα χορταστικό παιχνίδι, με τους επιθετικούς των δύο ομάδων να αξιοποιούν τους ανοικτούς χώρους και να έχουν υψηλό ποσοστό ευστοχίας με αποτέλεσμα να απολαύσουμε 8 τέρματα, τα πλείστα όμορφα σε δημιουργία και εκτέλεση.

Το σκορ άνοιξαν οι μπλε με τον Κιπιάνι στο 16’. Ο Ρώσος εξτρέμ μετά από όμορφη ατομική προσπάθεια και σουτ εντός περιοχής, νίκησε τον Καϊρίνο και οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμά τους μτους την ολοκλήρωση του α’ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, η Καρμιώτισσα «πετούσε φωτιές», αφού με το «καλημέρα» του β’ ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 47’ ο Όρντος με κεφαλιά εντός περιοχής μετά από μπαλιά του Πάσεκ, ισοφάρισε σε 1-1, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα (51’), οι ερυθρόμαυροι έφεραν τα κάτω-πάνω (2-1), με πρωταγωνιστές εκ νέου τους δύο Τσέχους φορ. Μόνο που αυτή τη φορά ο Όρντος αξιοποίησε διαφορετικά την μπαλιά του συμπατριώτη του, αφού σκόραρε με σουτ εντός περιοχής έπειτα από ωραίο κοντρόλ.

Το προβάδισμα της ομάδας του Λιάσου Λουκά δεν κράτησε για πολύ, αφού στο 54’ η Άχνα ισοφάρισε σε 2-2. Ο Λογκόμπ προσπάθησε να απομακρύνει την μπάλα, αυτή κτύπησε στον Σάλιακα και στρώθηκε Κατσιαράβα και ο Γεωργιανός φορ αφού μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ νικώντας τον Καϊρίνο.

Όσοι νόμιζαν πως ο Εθνικός μπορούσε να πάρει τη νίκη, λαθεύτηκαν… Το 2-2 είχε διάρκεια ζωής μόλις τέσσερα λεπτά, αφού η ομάδα των Πολεμιδιών πήρε εκ νέου προβάδισμα στο 58’ με σουτ του Πόλιανετς μέσα από την επανορθωτική, μετά από ωραίο κοντρόλ και σέντρα του Μπάρμπαρο. Προς στιγμή, ο Εθνικός πίστεψε πως μπορούσε να ισοφαρίσει, όμως, ο Καϊρίνος και το οριζόντιο δοκάρι, αποτέλεσαν φραγμό στις ελπίδες των μπλε, έπειτα από απευθείας φάουλ του Κατσιαράβα στο 77’.

Ακολούθως, ανάλαβε δράση ο Αντάμοβιτς, ο οποίος σε τετ α τετ του με τον Πρότσιεκ στο 74’ έκανε εύστοχο πλασέ και διεύρυνε σε 4-2 το προβάδισμα της ομάδας των Πάνω Πολεμιδιών. Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Βάλντας Ιβανάουσκας μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα, ήταν να μειώσει σε 4-3 στο 83’ με σουτ του Κιπιάνι εντός περιοχής μετά από κάθετη ασίστ του Κατσιαράβα. Παρόλα αυτά, τα εναπομείναντα λεπτά επεφύλαξαν άλλο ένα γκολ για τους γηπεδούχους, όταν ο Αντάμοβιτς με αντεπίθεση στο 89’, έφυγε στην πλάτη της άμυνας των μπλε και με εξαιρετικό πλασέ από το ύψος της επανορθωτικής διαμόρφωσε το τελικό 5-3.

Καρμιώτισσα (Λιάσος Λουκά): Καϊρίνος, Σάλιακας, Λογκόμπ, Βοσκανίαν, Γουίλερ, Μπαρμπάρο (68’ Βαττής), Ταραλίδης (46’ Αρότσα), Αντάμοβιτς, Πάσεκ (88’ Πάντος), Πόλιανετς, Όρντος.

Εθνικός Άχνας (Βάλντας Ιβανάουσκας): Πρότσιεκ, Μουλαζίμης (62’ Ιλουρίντζε), Στόιτσεφ (90’ Παπαγεωργίου), Φιλίποφ, Κιπιάνι, Πινσέλι, Ντόβπνια, Ενέσκου, Κυπριανού, Κατσιαράβα, Ζελάγια.

Σκόρερ: 47’, 51’ Όρντος, 58’ Πόλιανετς, 74’, 89’ Αντάμοβιτς / 16’, 83’ Κιπιάνι, 54’ Κατσιαράβα.

Κίτρινες: 29’ Βοσκανιάν, 39’ Ταραλίδης, 79’ Αντάμοβιτς / 65’ Πινσέλι.

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Κώστας Ψευδιώτης.

Α’ βοηθός: Αριστείδης Χρίστου.

Β’ βοηθός: Ανδρέας Π. Ανδρέου.

Τέταρτος: Σάββας Ζαφείρης.

Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Αργυρού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ