aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΓια να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή

Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΛΑΖΙΜΗ

Δύο φιλικά έδωσε μέχρι στιγμής ο Εθνικός και μπορούν να εξαχθούν τα πρώτα συμπεράσματα, παρά το γεγονός ότι είναι νωρίς ακόμα. Ηττήθηκε από τη νεοφώτιστη Αλκή και τον πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ, με 1-3 και 0-3 αντιστοίχως. Ωστόσο, παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα της προετοιμασίας και παρά το ότι ήταν τα πρώτα δύο φιλικά, κατά διαστήματα είχε καλές στιγμές, χάνοντας ευκαιρίες για περισσότερα γκολ.

Αναφορικά με την αμυντική λειτουργία, έξι γκολ σε δύο παιχνίδια είναι πολλά και χρειάζεται ακόμα δουλειά για να επέλθει η βελτίωση. Σίγουρα το γεγονός ότι δεν άλλαξαν τα πρόσωπα που απαρτίζουν την άμυνα, θα βοηθήσει ως προς την ομοιογένεια. Εντούτοις, τα μετόπισθεν ήταν η αχίλλειος πτέρνα της κατά την περασμένη σεζόν, καθώς το κοντέρ έφτασε τα 66 τέρματα παθητικό. Δεν είναι υπερβολή ότι με ποιοτικότερη ανασταλτική συμπεριφορά, ο Εθνικός θα είχε πολύ περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει θέση στο α’ γκρουπ του απερχόμενου μαραθωνίου.

Όσο για την επιθετική γραμμή, ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η ομάδα της Άχνας. Ήταν πολύ αποτελεσματική και σταμάτησε στα 57 γκολ. Βεβαίως, σε σχέση με το προηγούμενο ρόστερ άλλαξαν πολλά στη γραμμή κρούσης, αφού έφυγαν πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές όπως οι Κατσιαράβα και Ζελάγια, οι οποίοι πέτυχαν μαζί 31 γκολ. Το κενό που άφησαν ήταν εμφανές απέναντι σε Αλκή και ΑΠΟΕΛ, καθώς οι μπλε δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά μόνο μία αξιοποιήθηκε από τον Γιώργο Αρέστη. Από εκεί και πέρα, αύριο θα γίνει το τρίτο κατά σειρά φιλικό του Εθνικού με αντίπαλο τον Ερμή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ