aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΕξιλέωση στην εκπνοή για Νέα Σαλαμίνα και Μακρίεφ (pics/vid)

Εξιλέωση στην εκπνοή για Νέα Σαλαμίνα και Μακρίεφ (pics/vid)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Η Νέα Σαλαμίνα επικράτησε 1-0 επί του Εθνικού Άχνας με το χρυσό γκολ του Μακρίεφ με τους γηπεδούχους να ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Δύο εντελώς διαφορετικά ημίχρονα, καθώς στο πρώτο ο ρυθμός ήταν αρκετά χαμηλός, ενώ στο δεύτερο δημιουργήθηκαν κάποιες προϋποθέσεις για γκολ.

Καλύτερη η ομάδα της Νέας Σαλαμίνας στο πρώτο ημίχρονο η οποία πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ειδικά στο πρώτο 20λεπτο. Η κλασσική ευκαιρία του ημιχρόνου ανήκει στην ομάδα της Άχνας καθώς το σουτ Χατζηβασίλη βρήκε το οριζόντιο δοκάρι στο 31ο λεπτό.

Ό,τι δεν είδαμε στο πρώτο ημίχρονο, το είδαμε στο δεύτερο αφού άρχισε με ευκαιρία με τον Ζελάγια (48’) ο οποίος από το ύψος του πέναλτι σούταρε ανενόχλητος αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω. Ο Εθνικός διαμαρτυρήθηκε για κράτημα στον Χατζηβασίλη έπειτα από εκτέλεση κόρνερ στο 60ο λεπτό. Από τον τηλεοπτικό φακό φάνηκε ότι υπήρχε παράβαση και ο ρέφερι θα μπορούσε να δείξει την άσπρη βούλα. Οι ερυθρόλευκοι σε ένα τρίλεπτο βρήκαν τρείς κλασσικές ευκαιρίες, αρχικά η κεφαλιά του Πεδρίτο στο 67’ έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια, το σουτ του Τσαμπούρη αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Πρόρσιεκ (69’) και ένα λεπτό αργότερα ο τερματοφύλακας του Εθνικού απέκρουσε ξανά κεφαλιά του Άντονιτς. Στο 72’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 ποδοσφαιριστές αφού ο Στόιτσεφ δέχτηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για χτύπημα στον αντίπαλο στην διεκδίκηση της μπάλας. Στο 90+4’ ο Τσίνα κέρδισε το πέναλτι αφού ανατράπηκε από τον Ζελάγια και ο Μακρίεφ έγραψε το τελικό 1-0.

Νέα Σαλαμίνα (Στάικος Βεργέτης): Βεσελόφσκι, Τσαμπούρης, Γκράσι, Άντονιτς, Τσίνα, Σκοπελίτης, Tσούριουριτς (77’ Μπεμπέ), Μάατσι (61’ Μακρίεφ), Αβελάιρας, Α. Κωνσταντίνου (46’ Πεδρίτο), Κολοκούδιας.

Εθνικός Άχνας (Βάλντας Ιβανάουσκας): Πρότσιεκ, Στόιτσεφ, Κυπριανού, Φιλίποφ, Πινσέλι, Αράμπαλ, Κιπιάνι (79′ Αρέστη), Γκριγκαλάβα, Κατσιαράβα (65′ Ιλουρίντζε), Χατζηβασίλης (88′), Ζελάγια.

Σκόρερ: 90+5′ Μακρίεφ

Κίτρινες: 56′ Πεδρίτο, 87΄Μπεμπέ, 90+1′ Κολοκούδιας /52′ Κατσιαράβα, 59′, 72′ Στόιτσεφ

Αποβολές: 72′ Στόιτσεφ

Γήπεδο: «Dimco Αμμόχωστος/Επιστροφή»

Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης

Α’ Βοηθός: Ανδρέου Π. Ανδρέας

Β’ Βοηθός: Χρίστου Ε. Χρίστος

4ος: Χριστοφή Τιμόθεος

Παρατηρητής: Παπαβαρνάβα Μιχάλης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ