aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣEθνικός: Το 24άρι που έφερε την παραμονή

Eθνικός: Το 24άρι που έφερε την παραμονή

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Διοίκηση, ποδοσφαιριστές και προπονητικό τιμ του Εθνικού έγιναν ένα «κουβάρι» αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον Ερμή. Η ομάδα της Άχνας έδωσε συνέχεια στην αντεπίθεση διαρκείας κατά τη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος και πανάξια  ανανέωσε την παραμονή στην Α΄Κατηγορία, δύο μάλιστα αγωνιστικές πριν από το φινάλε.

Το Δασάκι «κάηκε» από τους πανηγυρισμούς, με τους πρωταγωνιστές της επιτυχίας να ανταμείβονται για τους κόπους και τους μόχθους τους. Στο προσφυγικό σωματείο, άλλη μία αγωνιστική περίοδο απέδειξαν ότι δεν καταθέτουν εύκολα τα όπλα. Κόντρα στα προγνωστικά, έφεραν τα κάτω-πάνω και πέτυχαν άλλη μία φορά αυτό που για πολλούς φάνταζε ακατόρθωτο προ λίγων μηνών, γεμίζοντας με χαρά και υπερηφάνεια τους Αχνιώτες.

Είναι άξιον αναφοράς το γεγονός πως ο Εθνικός είχε τερματίσει στην πρώτη φάση του μαραθωνίου στην προτελευταία θέση με 22 βαθμούς και στο -7 από τη 10η Νέα Σαλαμίνα. Παρά το γεγονός πως άρχισε την προσπάθεια στα πλέι οφ με ήττα από τον ΑΠΟΕΛ (0-2), δεν τα έβαλε ποτέ κάτω, «απαντώντας» δυναμικά. Ενδεικτικό είναι το στατιστικό στοιχείο που λέει ότι η ομάδα του Ηλία Χαραλάμπους έχασε μόλις άλλη μία φορά (Πάφος FC 0-2) και στα υπόλοιπα 10 ματς πανηγύρισε 7 νίκες και έμεινε στην ισοπαλία 3 φορές. Με αυτά και με αυτά, σε 12 αναμετρήσεις πίστωσε στο ταμείο 24 ολόκληρους βαθμούς, 2 περισσότερους δηλαδή σε σχέση με ολόκληρη την πρώτη φάση του πρωταθλήματος (26 αγωνιστικές).

Με τις προσθήκες που έγιναν τον περασμένο Ιανουάριο και το ανέβασμα ποδοσφαιριστών που για διάφορους λόγους δεν είχαν καλή απόδοση προηγουμένως, η ομάδα της Άχνας έριξε δικαίως «άγκυρα» στην Α΄Κατηγορία, με τον επί σειρά ετών πρόεδρο Κίκη Φιλίππου να αποθεώνεται και να σηκώνεται ψηλά από τους παίκτες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ