aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΕθνικός: Ο εφιάλτης ξεθωριάζει

Εθνικός: Ο εφιάλτης ξεθωριάζει

TOY ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Στην πρεμιέρα των πλέι οφ του υποβιβασμού, όταν ο Εθνικός Άχνας έχανε από τον ΑΠΟΕΛ (0-2) δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ακόνιζαν τις… πέννες τους για να τον διαγράψουν. Ήταν επτά βαθμούς πίσω από τη γραμμούλα της διαβάθμισης, στην 13η θέση κι είχε μπροστά του ένα σωρό αντιπάλους με τους ίδιους στόχους. Σήμερα, πέντε αγωνιστικές μετά, ο εφιάλτης του υποβιβασμού δείχνει να ξεθωριάζει.

Πέντε σερί νίκες για τους Αχνιώτες, που κατά διαστήματα έπαιξαν και εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Με το άλμα των +15 βαθμών ανασάνουν πολύ καλύτερα κι έχουν μεταφέρει το έντονο άγχος σε άλλα στρατόπεδα. Βέβαια, κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος, αφού στον βυθό υπάρχει μπόλικος δρόμος ακόμη, αλλά όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ομάδα του Ηλία Χαραλάμπους βαδίζει σταθερά.

Ο Εθνικός εξασφάλισε σερι τρίποντα απέναντι στη Δόξα, τη Νέα Σαλαμίνα, το Παραλίμνι, τον Ερμή και χθες απέναντι στην Καρμιώτισσα με το χορταστικό 2-4 στο «Στέλιος Κυριακίδης». Μόνο που ήταν η πιο αγχώδης νίκη απ’ όλες τις προηγούμενες. Με τον θεωρητικά πιο αδύναμο αντίπαλο του ομίλου, καρδιοχτύπησε έντονα μέχρι να φτάσει στον στόχο του. Μπορεί να είχε την υπεροχή, αλλά κινδύνευσε να έχει απώλειες. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι έβαλε κεφάλι στο σκορ στο 88’, τα λέει όλα. Μαΐου

Ο Εθνικός προηγήθηκε με εξαιρετικό πλασέ του Περατικού (28’), αλλά η Καρμιώτισσα  απάντησε εις διπλούν με τους Ισμαΐλ Σάσι (44′) και Χατζηβασίλη (54′). Κομβικό σημείο στην αναμέτρηση ήταν η είσοδος του Μάριου Ηλία. Ο Κύπριος διεθνής μπήκε στον αγώνα ως αλλαγή και στο 70’ έφερε το ματς στα ίσα (2-2), με πλασέ από κοντά. Στο παρά δύο (88’) βοήθησε τα μέγιστα για να μπουν τα θεμέλια της νίκης όταν άφησε έντεχνα την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του κι έγινε το 2-3 με τον Ουαλί. Το ματς τελείωσε στο 90’+3’ ο Κουμή,  με ριμπάουντ μετά από δοκάρι του Μ. Ηλία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ