aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΕθνικός: «Ένας σπάνιος άνθρωπος, ένας αγνός Αχνιώτης. Καλό ταξίδι φίλε Πάμπο»

Εθνικός: «Ένας σπάνιος άνθρωπος, ένας αγνός Αχνιώτης. Καλό ταξίδι φίλε Πάμπο»

Το τηλεφώνημα χθες αργά το απόγευμα πλάκωσε με απέραντη θλίψη τα γραφεία του δημοσιογραφικού οργανισμού «Ο Φιλελεύθερος». Οι καρδιές ράγισαν. Τα μάτια όλων όσων βρίσκονταν εκεί άρχισαν να τρέχουν. Τα χείλη αδυνατούσαν να μεταδώσουν το τραγικό μαντάτο. Ο συνάδελφος Πάμπος Βάσιλας έφυγε!

Ο άνθρωπος που χαμογελούσε πάντοτε, ο άνθρωπος με την καθαρή καρδιά και την αθώα ψυχή δεν είναι πια μαζί μας. Ο δημοσιογράφος της πρώτης γραμμής, που δεν έλεγε ποτέ του όχι ακόμη και στην πιο παράτολμη αποστολή. Ο δημοσιογράφος, που κάθε ώρα, σε κάθε περιοχή, όπου διαδραματιζόταν κάποια υπόθεση, έσπευδε αμέσως να καλύψει τα γεγονότα από εκεί όπου ακριβώς συνέβαιναν. Υπέκυψε. Η δημοσιογραφία στην Κύπρο απώλεσε έναν ορκισμένο κυνηγό της αλήθειας.

Ο Πάμπος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, που τον οδήγησαν στο νοσοκομείο για εντατική θεραπεία τις τελευταίες εβδομάδες. Προχθές, υπεβλήθη σε πολύωρη επέμβαση ανοικτής καρδιάς. Εκείνη η τεράστια καρδιά, που έσπευδε να καλύψει εκατοντάδες ανθρώπινες ιστορίες, δεν άντεξε. Καταπονημένη ως ήταν, σταμάτησε.

Ήταν ένας μαχητής δημοσιογράφος κι ένας σπουδαίος άνθρωπος. Αυθεντικός, ανθρώπινος, με μπέσα. Με βαθιά ευαισθησία για όλους τους πονεμένους.

Ανθρώπινες ακόμη και οι τελευταίες του αναρτήσεις στο Facebook για να ευχαριστήσει τους νοσηλευτές: «Αυτό το μοναδικό χάρισμα του Κύπριου νοσηλευτή να γίνεται αδελφός, αδελφή, μάνα και συγγενής στον ασθενή». Και από κάτω: «Θα μπορούσε ζωγράφος αντί φάτνης να ζωγράφιζε ένα νοσοκομείο και αντί αγγέλων γύρω-γύρω του, νοσηλευτές να φροντίζουν τον πάσχοντα συνάνθρωπο. Μετουσιώνοντας σε πράξη ένα από τα σημαντικά μηνύματα της γέννησης του Χριστού. Καλά Χριστούγεννα».

Ο εκλιπών καταλείπει μία θυγατέρα, μητέρα και αδέλφια. Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο Παρασκευή στις 11 το πρωί στον ιερό ναό Αγίας Μαρίνας και Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Δασάκι της Άχνας.

Η Διεύθυνση του «Φ» και οι συνάδελφοί του εκφράζουν τη βαθύτατή τους θλίψη και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του τεθνεώτος.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο Εθνικός Άχνας, με την προσφυγική ομάδα να χαρακτηρίζει σπάνιο άνθρωπο τον εκλιπών.

Η σχετική ανακοίνωση

Το Σωματείο μας και ολόκληρη η οικογένεια του Εθνικού Άχνας με θλίψη αποχαιρετά τον κ. Πάμπο Βάσιλα.

Ένας σπάνιος άνθρωπος, ένας αγνός Αχνιωτης. Ενας άνθρωπος ο οποίος ήταν πάντα δίπλα στο Σωματείο μας.

Καλό ταξίδι φίλε Πάμπο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ