aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣΕθνικός-Άρης: Σύγκρουση με κοινό παρονομαστή

Εθνικός-Άρης: Σύγκρουση με κοινό παρονομαστή

ΤΩΝ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΛΑΖΙΜΗ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το σημερινό ματς στο Δασάκι συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να χαρακτηριστεί ντέρμπι των χαμηλών δωμάτων. Ο Εθνικός και ο Άρης θα αναμετρηθούν στην τελευταία αγωνιστική του α’ γύρου, έχοντας απόσταση ενός πόντου στη βαθμολογία.

Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στη 10η θέση με 11 βαθμούς και οι φιλοξενούμενοι στην 11η με 10. Σαφέστατα, ο νικητής (αν υπάρξει) θα αισθάνεται πιο άνετα ενόψει της συνέχειας. Η ισοπαλία είναι ανεπιθύμητη και για τους δύο, δίχως να είναι το τέλος του κόσμου, αφού υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα.

Κοινός παρονομαστής στο σημερινό παιχνίδι η οφθαλμοφανής βελτίωση που παρουσίασαν οι δύο ομάδες από την ημέρα αντικατάστασης του προπονητή τους. Οι μπλε έκαναν μεγάλη πρόοδο από τότε που ο Βάλντας Ιβανάουσκας διαδέχτηκε τον Ντανίλο Ντόντσιτς, ενώ οι πράσινοι πήραν μπρος από τότε που ο Φρεντερίκ Βαντερμπίστ προσελήφθη στη θέση του Θαλή Θεοδωρίδη.

Για το σημερινό παιχνίδι, ο κόουτς του Εθνικού δεν προτίθεται να αλλάξει τακτική και πρόσωπα. Η μοναδική διαφοροποίηση που αναμένεται να υπάρξει θα είναι υποχρεωτική, με τον Πλάμεν Κρατσιούνοφ να αντικαθιστά τον τιμωρημένο Μπόρισλαβ Στόιτσεφ στο κέντρο της άμυνας. Εκτός πλάνου επίσης είναι οι τραυματίες Αλεξάντερ Ντόβπνια και Μπογκτάν Γκαβρίλα.

Για ακόμη μία φορά θα επιλέξει τον σχηματισμό 4-4-2, με αιχμές του δόρατος τους φορμαρισμένους Εμίλιο Ζελάγια και Νίκα Κατσιαράβα. Πάντως, ο Λιθουανός κόουτς συνέστησε προσοχή στους ποδοσφαιριστές του, καθώς παρακολούθησε τη μεγάλη νίκη του Άρη επί της Δόξας (4-0), διαπιστώνοντας πως βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση.

Από την πλευρά της, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» αναγνωρίζει πως η σημερινή επίσκεψη στο Δασάκι μόνο εύκολη δεν θα είναι, ωστόσο έχει για όπλο της την πολύ καλή ψυχολογία. Το θετικό για τον Βαντερμπίστ είναι ότι θα έχει στη διάθεσή του τους Κρίστη Θεοφίλου και Ροζέριο Μάρτινς, οι οποίοι ξεπέρασαν την ενόχληση που τους ταλαιπωρούσε. Αμφότεροι αναμένεται να βρεθούν στο αρχικό σχήμα.

Επίσης, σε φουλ ρυθμό προπονήθηκε και ο Βασίλης Σκούρτης, ενώ επιστρέφει ο Χαρμόνι Ικάντε, ο οποίος εξέτισε την ποινή του. Ο Βέλγος τεχνικός αναμένεται να επιλέξει και πάλι τον σχηματισμό 4-2-3-1, κατά πάσα πιθανότητα με την ενδεκάδα του ματς με τη Δόξα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ