aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΕθνική Κύπρου: Ξυπόλυτη στ’ αγκάθια

Εθνική Κύπρου: Ξυπόλυτη στ’ αγκάθια

Δέχθηκε βαριά ήττα από τη Μάλτα, θα τα έβαζε με την Κροατία; Η Εθνική Ανδρών της Κύπρου δέχθηκε άλλη μια βαριά ήττα από τους Κροάτες (0-3), για την 7η αγωνιστική του 8ου Προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ 2022. Ήταν η τέταρτη διαδοχική αφού προηγήθηκαν οι τρεις του Σεπτεμβρίου από τις Μάλτα (0-3), Ρωσία (0-2), Σλοβακία (0-2). Μάλιστα με συντελεστή τερμάτων 0-10. Τραγικό! Η Κύπρος δεν λέει με τίποτα να σηκώσει κεφάλι. Έπιασε πάτο.

Βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου της με μόλις τέσσερις βαθμούς, τους οποίους μάζεψε στο ξεκίνημα της διοργάνωσης με νίκη επί της Σλοβενίας (1-0), που είναι και το μοναδικό γκολ σε επτά αγώνες, και την ισοπαλία με τη Σλοβακία (0-0). Την πέμπτη ήττα τη δέχθηκε και πάλι από τους Κροάτες (0-1). Προσθέστε και τα δύο φιλικά παιχνίδια εντός του 2021, που δέχθηκε ισάριθμες ήττες χωρίς και πάλι να πετύχει κάποιο γκολ (Ουγγαρία 0-1, Ουκρανία 0-4). Συνολικά, λοιπόν, σε εννιά αγώνες στο 2021 έχει απολογισμό μια νίκη, μιαν ισοπαλία και επτά ήττες, με συντελεστή τερμάτων 1-16!Ξεκάθαρα, λοιπόν, η Εθνική βαδίζει ξυπόλυτη στ’ αγκάθια.

Σε άλλο ένα παιχνίδι η Εθνική είχε παθητικό ρόλο και σπάνια έβγαινε στην επίθεση. Η ανωτερότητα των Κροατών ήταν εμφανής αλλά και πάλι δεν μπορεί να δικαιολογεί την κάκιστη εικόνα της Κύπρου, που απλώς περίμενε τον αντίπαλο. Το γεγονός ότι οι διεθνείς μας δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα έδινε την ευκαιρία στους αντιπάλους τους να εκδηλώνουν επιθετικές προσπάθειες. Τα δύο από τα τρία γκολ μπορεί να τα δέχθηκε στο τέλος κάθε ημιχρόνου (45’+2, 90’+3), αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελεί ελαφρυντικό για την εικόνα της Εθνικής, που ήταν και πάλι απογοητευτική. Μπορούσε να δεχθεί πολύ περισσότερα γκολ εάν ο Μιχαήλ, που ήταν ο κορυφαίος της Κύπρου, δεν ήταν σε καλή βραδιά, έχοντας στο ενεργητικό του και την απόκρουση πέναλτι σε εκτέλεση του Μόντριτς.

Το αυριανό ματς με τη Μάλτα προσφέρεται για την Κύπρο να τερματίσει το σερί ηττών, να πανηγυρίσει επιτέλους μια νίκη. Το ερώτημα που απασχολεί τον Κύπριο φίλαθλο είναι εάν μπορεί. Γιατί οι αδυναμίες είναι χτυπητές, πόσο μάλλον όταν στο εκτός έδρας ματς ηττήθηκε από τους Μαλτέζους με το ευρύ 3-0. Όπως και να έχει, το αυριανό παιχνίδι αποτελεί πρόκληση για τον Κωστένογλου και τους διεθνείς. Εάν δεν είναι σε θέση να κερδίσουν και τη Μάλτα εντός έδρας, τότε, το πρόβλημα είναι τεράστιο. Όσο για τον ομοσπονδιακό προπονητή, που διατηρεί συμβόλαιο έως το 2023, αν δεν μπορέσει να οδηγήσει την Εθνική σε νίκη θα χάσει την εμπιστοσύνη και του τελευταίου υποστηρικτή του και δύσκολα θα επιβιώσει με το τέλος της διοργάνωσης. Ο Νίκος Κωστένογλου δεν έχει διαθέσιμους για το ματς με τη Μάλτα τους Αρτυματά και Αβραάμ που συμπλήρωσαν απαγορευτικό αριθμό κίτρινων καρτών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ