aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΕθνική Κύπρου: Στο ίδιο έργο θεατές...

Εθνική Κύπρου: Στο ίδιο έργο θεατές…

Tην έκτη ήττα στα τελευταία επτά παιχνίδια και έβδομη συνολικά στον 8ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2022 σε δέκα αγώνες, μάζεψε χθες βράδυ η εθνική μας ομάδα (1-2). Και απέναντι στη Σλοβενία, στο φινάλε των υποχρεώσεων, φανήκαμε σε αδρές γραμμές κατώτεροι των προσδοκιών. Αντέξαμε στην πίεση του αντιπάλου και παραμείναμε συγκεντρωμένοι για ένα ημίχρονο, αφού μετά το γκολ του Ζάιτς στο 48ο λεπτό, «πνιγήκαμε» σε ένα ποτήρι νερό. Μοιραία δεχθήκαμε άλλο ένα, αυτή τη φορά από τον Τσέριν (84΄). Αν μη τι άλλο, λίγο πριν από την εκπνοή, ο Κακουλής με σουτ έξω από την περιοχή μείωσε το σκορ (89΄). Ένας πραγματικός κεραυνός έφυγε από αριστερό πόδι του άσου της Ομόνοιας, νικώντας στον σπουδαίο Όμπλακ.

Η γκολάρα του Κακουλή, το πρώτο τέρμα στην Εθνική Ανδρών, δεν… χρυσώνει το χάπι.  Φύγαμε με σκυμμένο το κεφάλι από τη Λουμπλιάνα, μετρώντας σε 900 αγωνιστικά λεπτά στη διοργάνωση 4  μόλις τέρματα, ενώ σε 21 συνολικά φορές αναγκαστήκαμε να μαζέψουμε την μπάλα από το δικό μας πλεκτό.

Το μόνο θετικό, αν μπορεί κανείς να το πει έτσι, είναι πως αποφύγαμε στο φινάλε την τελευταία θέση του ομίλου. Αφήσαμε τη Μάλτα στο έκτο σκαλοπάτι, η οποία δέχθηκε χθες νέα πολύ βαριά εντός έδρας από τη Σλοβακία (0-6) και έτσι, η Κύπρος με καλύτερο συντελεστή τερμάτων στην ισοβαθμία (5), ξεκόλλησε από τον πυθμένα. Η Μάλτα, υπενθυμίζουμε, είχε ηττηθεί και στην προηγούμενη αγωνιστική από την Κροατία (1-7), ομάδα που παρεμπιπτόντως εξασφάλισε την πρωτιά στον όμιλο και την πρόκριση στα τελικά, μετά τη χθεσινή «χρυσή» νίκη στο Σπλιτ επί της Ρωσίας (1-0).  Το γεγονός πως αντί στην έκτη θέση τερματίσαμε στην πέμπτη, δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ποιες αποφάσεις θα ληφθούν από την ΚΟΠ όσον αφορά στο πώς προχωρεί η Εθνική ομάδα αφού σε άλλη μία προκριματική φάση, είχαμε μείνει από τα μισά της διαδρομής χωρίς κανέναν απολύτως στόχο. Εννοείται πως θα συζητηθεί εκτενώς και το κεφάλαιο Νίκος Κωστένογλου. Εννοείται πως στην ομοσπονδία θα λάβουν αποφάσεις με ορίζοντα τις αναμετρήσεις με την Εσθονία στα πλέι άουτ της Γ’ Κατηγορίας του Πρωταθλήματος Εθνών.

Θα διεξαχθούν δύο παιχνίδια και η ηττημένη, υπενθυμίζουμε, θα υποβιβαστεί στη Δ’ Κατηγορία της διοργάνωσης (το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί σε κυπριακό έδαφος στις 24 ή στις 25 Μαρτίου και το δεύτερο εκτός έδρας στις 28 ή της 29 του ίδιου μήνα).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ