aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΕθνική Κύπρου: Στην αρένα με τα λιοντάρια

Εθνική Κύπρου: Στην αρένα με τα λιοντάρια

Η Εθνική μας ομάδα, λέτε, θα σταθεί όρθια στο Χάμπντεν Παρκ, κάτι που δεν έπραξε ποτέ στο παρελθόν απέναντι στη Σκωτία σε 6 αναμετρήσεις; Τούτη τη φορά, άραγε, θα υψώσει ανάστημα, αρχίζοντας ιδανικά την προκριματική φάση του Γιούρο 2024; Εχοντας (και) την τύχη με το μέρος της, μήπως, θα βρει τον τρόπο ώστε να φτάσει στο πρώτο «διπλό» μετά από 13 διαδοχικές αποτυχημένες προσπάθειες σε επίσημες αναμετρήσεις (0-3-10);

Σε κάθε περίπτωση, ο σημερινός αγώνας στο ιστορικό στάδιο της Γλασκώβης (16:00, ΡΙΚ2) έχει υψηλό βαθμό για τους διεθνείς μας, οι οποίοι μετρούν δυνάμεις με συναδέλφους τους που αγωνίζονται στην αγγλική Πρέμιερ Λιγκ (οι μισοί εξ αυτών που κλήθηκαν) και έχουν, εννοείται, εκ διαμέτρου αντίθετες βλέψεις στον 1ο όμιλο.

Κανένα, μα κανένα ωστόσο παιχνίδι δεν είναι χαμένο πριν καν ξεκινήσει. Η Κύπρος, όπως ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, θα προσπαθήσει να κοιτάξει τους Σκωτσέζους στα μάτια. Έχοντας σοβαρότητα, συγκέντρωση και αποφασιστικότητα, έχει ως βασικό μέλημα να φρενάρει τον ρυθμό που θα θελήσει να επιβάλει η Σκωτία μέσα στο «σπίτι» της, να την αγχώσει και με την πάροδο του χρόνου να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους ώστε να φανεί απειλητική.

Παρά το γεγονός πως ο Πιέρος Σωτηρίου δεν βρίσκεται στην αποστολή, εννοείται πως διαθέτουμε τους ποδοσφαιριστές που μπορούν να «τιμωρήσουν», φτάνει να συνδυαστούν αρμονικά, βγάζοντας αυτοματισμούς στο δεύτερο μισό του χώρου δράσης. Και οι στατικές φάσεις, εννοείται, ότι αποτελούν «μονοπάτι» προκειμένου να καταγραφούν τελικές προσπάθειες για γκολ.

Στην ψεσινή πρώτη και τελευταία προπόνηση επί σκωτσέζικου εδάφους, ο Τιμούρ Κετσπάγια αξιολόγησε την κατάσταση των διεθνών, καταλήγοντας σε αυτούς που πιστεύει ότι μπορούν να εξυπηρετήσουν καλύτερα το αγωνιστικό πλάνο. Οι Βαλεντίν Ρομπέρζ, Κωνσταντίνος Λαϊφης, Νικόλας Ιωάννου, Ιωάννης Κούσουλος, Κωστάκης Αρτυματάς, Γρηγόρης Κάστανος, Μαρίνος Τζιωνής και Ιωάννης Πίττας αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» της Εθνικής μας ομάδας. Αναλόγως του σχηματισμού που θα επιλέξει ο ομοσπονδιακός προπονητής και τις ανάλυσης που έγινε της αντιπάλου, θα επιλέγουν άλλοι τρεις παίκτες που θα συμπληρώσουν το παζλ της ενδεκάδας.

Στον άλλο αγώνα της πρώτης αγωνιστικής του ομίλου, η Ισπανία φιλοξενεί στη Μάλαγα τη Νορβηγία, η οποία θα αγωνιστεί χωρίς τον Έρλινγκ Χάαλαντ. Η Γεωργία που έχει ρεπό, φιλοξενεί σε φιλικό αγώνα τη Μογγολία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ