aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΕθνική Κύπρου: Καλούτσικα στο Ταλίν

Εθνική Κύπρου: Καλούτσικα στο Ταλίν

Τηρούμενων των αναλογιών, η εμφάνιση της Εθνικής στο Ταλίν και το 0-0 με την Εσθονία κρίνονται θετικά. Δεν είχαμε κάποιο μεγαθήριο απέναντί μας, το ίδιο ισχύει όμως και για την αντίπαλό μας.

Επομένως, σε παιχνίδι νοκ άουτ ανάμεσα σε πάνω κάτω ισοδύναμες ομάδες, είχαμε καλή παρουσία και φέραμε τη διεκδίκηση της παραμονής (στη Γ’ Κατηγορία του Πρωταθλήματος Εθνών) στη ρεβάνς της Τρίτης στο «ΑΕΚ Αρένα». Φτάσαμε μάλιστα πιο κοντά στη νίκη από τη γηπεδούχο, αφού είχαμε το δοκάρι του Παπουλή (22’) και την πιο κλασική ευκαιρία του αγώνα με τον Ιωάννου (76’).

Ωστόσο, ήταν προφανές και από τον τρόπο που χειρίστηκε το ματς ο Νίκος Κωστένογλου, πως αυτός ήταν ο ξεκάθαρος στόχος. Να κρατήσει το μηδέν παθητικό και εάν έρθει γκολ έχει καλώς. Γενικά, το πλάνο του σε γενικές γραμμές απέδωσε στον αγωνιστικό χώρο και συνέβαλε ώστε να επιτευχθεί ο σκοπός.

Αν θα μπορούσε να χρεώσει κάτι κάποιος στον ομοσπονδιακού προπονητή μας, ήταν η καθυστέρηση των λίγων αλλαγών που πραγματοποίησε. Στο 70’ έβαλε τον Χριστοφή στη θέση του Πίττα, ο οποίος είναι αλήθεια πως δεν φάνηκε ιδιαίτερα απόψε. Ο Ελλαδίτης όμως περίμενε έως το δεύτερο λεπτό της καθυστέρησης για να κάνει άλλες δύο με την είσοδο των Ν. Σπόλιαριτς και Κακουλλή αντί αντιστοίχως των Παπουλλή και Σωτηρίου.

Η ομάδα ωστόσο έδειχνε ότι χρειαζόταν φρεσκάρισμα από προηγουμένως και ίσως να προλάβαινε να δείξει περισσότερα ο Κακουλλής με την ταχύτητά του, στο τελευταίο διάστημα του ματς που φυσιολογικά πίεζε η Εσθονία.

Όσο για τη ρεβάνς; Το 0-0 αφήνει ορθάνοικτη την πρόκριση και για τις δύο ομάδες. Στο «ΑΕΚ Αρένα» αναμένεται ακόμα καλύτερη η Κύπρος, με την ελπίδα ότι θα πάρει τη νίκη, εξασφαλίζοντας την παραμονή. Υπενθυμίζουμε πως τα εκτός έδρας γκολ δεν διαδραματίζουν πλέον ρόλο και έτσι, σε περίπτωση ισοπαλίας με σκοράρισμα από τις ομάδες δεν θα στοιχίσει το ότι ήμασταν άσφαιροι στο A. Le Coq Arena.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ