aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣEθνική Κύπρου: 200 μέρες παρά 1

Eθνική Κύπρου: 200 μέρες παρά 1

Μετά από 199 ολόκληρες μέρες, η Εθνική μας ομάδα θέλει να επαναλάβει εαυτόν απέναντι στη Σλοβενία, αυτήν τη φορά αγωνιζόμενη στη Λουμπλιάνα. Καλείται να μαζέψει τάχιστα τα κομμάτια της μετά τη συντριβή στην Αγία Πετρούπολη από τη Ρωσία, να σηκώσει κεφάλι και να προσπαθήσει -αν μη τι άλλο- να διασκεδάσει (έστω και στο ελάχιστο) τις εντυπώσεις στο φινάλε της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2022. Μπορεί να το πράξει; Στις 16:00 (απευθείας από το ΡΙΚ) θα αρχίσουν να δίνονται οι απαντήσεις.

Η σημερινή αντίπαλος είναι η μοναδική που κερδίσαμε στην τρέχουσα σειρά των αγώνων στον όμιλό μας. Υπενθυμίζουμε πως τον περασμένο Μάρτιο και δη στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, με γκολ του Ιωάννη Πίττα στο 42ο λεπτό, πανηγυρίσαμε τη νίκη (1-0), με τη συνέχεια ωστόσο να είναι άκρως απογοητευτική. Εννοείται πως επειδή κερδίσαμε πριν από οκτώ μήνες στο ΓΣΠ, δεν έχουμε τις πιθανότητες με το μέρος για το «διπλό» στη Λουμπλιάνα. Μόνο ένας αδαής θα πίστευε, εξάλλου, κάτι τέτοιο. «Τα πολλά λόγια φτώχεια», είπε χθες ο Μάριος Αντωνιάδης.

Η αντίπαλος παρουσιάστηκε πολύ ανώτερη από τη δική μας ομάδα στον 8ο όμιλο και αγωνιζόμενη σήμερα στο δικό της στάδιο, θέλει να φτάσει στους 14 βαθμούς και υπό προϋποθέσεις να κόψει το νήμα του τερματισμού στην 3η θέση. Θα εξαρτηθεί από το τι θα πράξει η Σλοβακία σήμερα στη Βαλέτα απέναντι στη Μάλτα (16:00), με την τελευταία να ισοβαθμεί με την Κύπρο στους 5 βαθμούς.

«Επιβάλλεται να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Στη ζωή, όπως και στο ποδόσφαιρο, όταν πέσεις επιβάλλεται να σηκωθείς», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο ομοσπονδιακός προπονητής, σημειώνοντας παραλλήλως πως παίζουμε για την αξιοπρέπειά μας και για τον εθνόσημό μας. «Θα πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί και ανταγωνιστικοί», πρόσθεσε ο Νίκος Κωστένογλου στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που θα έχει η σημερινή αποστολή στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ήταν και οι τοποθετήσεις του διεθνούς αμυντικού της Ανόρθωσης, Μάριου Αντωνιάδη, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε τα ακόλουθα: «Έχουμε μπροστά μας τον τελευταίο αγώνα της διοργάνωσης και πρέπει όλοι να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας για να ολοκληρώσουμε τη διοργάνωση με θετικό τρόπο. Ερχόμαστε από βαριά ήττα, οπότε τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παλέψουμε στο γήπεδο».

Η Εθνική μας αναμένεται πως θα παραταχθεί με αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με αγώνα απέναντι στη Ρωσία. Ξέχωρα από το αμφίβολο που συνοδεύει το ετοιμοπόλεμο κάποιων παικτών, σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΚΟΠ, ο Κωστένογλου θα «φρεσκάρει» την ενδεκάδα, αισιοδοξώντας τούτη τη φορά ότι το σύνολο θα έχει σαφώς καλύτερη αγωνιστική παρουσία, διεκδικώντας το βαθμολογικό όφελος.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΡΩΤΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΠΛΙΤ

Στο Σπλιτ, διεξάγεται σπουδαίο παιχνίδι για τον όμιλο που συμμετέχει η Εθνική μας ομάδα. Η Κροατία υποδέχεται στις 16:00 τη Ρωσία, με τον νικητή να εξασφαλίζει την πρώτη θέση και την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης. Οι Ρώσοι βολεύονται και με ισοπαλία, αφού διατηρούν διαφορά δύο βαθμών από τους Κροάτες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ