Φανιέρος: «Θα πάμε να κάνουμε τους ζητιάνους στην συνέλευση»

Έξω από τα δόντια μίλησε (Super Sport fm 104.0 ) ο πρόεδρος του Ερμή, Λουκάς Φανιέρος, ο οποίος αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες των ομάδων λόγω του κορωνοϊού, στην άτυπη έκτακτη γενική συνέλευση μεταξύ των ομάδων και της ΚΟΠ αλλά και στο ενδεχόμενο παραμονής του πρωταθλήματος με 14 ομάδες.

Αναλυτικά:

Για το οικονομικό: «Δεν υπάρχουν πρίγκιπες πλέον, ούτε Λούκας Φανιέρος, ούτε κανείς. Δεν ξέρουμε το αύριο ούτε οικονομικά, ούτε πως θα πάει η ζωή μας. Ο κόσμος πρέπει να παρακολουθεί τα πράγματα, να περάσουν οι δύσκολες μέρες για να δούμε πως θα πάει το πράγμα. Κάνουμε διαδηλώσεις και άλλα τα οποία θα γυρίσουν μπούμερανγκ. Αν βγουν χίλια κρούσματα από αυτές τις διαδηλώσεις τι θα κάνουμε; Ούτε οι γιατροί δεν ξέρουν τι συμβαίνει, είμαστε πειραματόζωα. Οι πιο νεαροί πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχουν και οι παππούδες και οι γιαγιάδες εκτός και αν θέλουμε να καθαρίσουμε τους ηλικιωμένους. Πριν 30-40 χρόνια αυτοί πάλευαν για να μας μεγαλώσουν εμάς».

Και πρόσθεσε: «Μπροστά στην υγεία δεν βλέπουμε το οικονομικό. Ξέρετε πόσο ψυχοφθόρο είναι να κάνουμε τεστ καθημερινά. Σκοτώνει την ψυχολογία και τω ποδοσφαιριστών και όλων αυτό το πράγμα, Δόθηκαν πολλά χρήματα από τις ομάδες για να μπορούν να προπονούνται οι παίκτες και το βλέπει κανείς. Πήραν απόφαση να κρατήσουν μόνο την α΄ κατηγορία για να γλιτώσουν το lockdown. Τουλάχιστον αυτή την α΄ κατηγορία κράτησε την, βοήθησε την».

Για την έκτακτη Γενική Συνέλευση μεταξύ ομάδων και ΚΟΠ: «Θα πάμε να κάνουμε τους ζητιάνους, να ζητάμε λεφτά. Το κράτος ας πάει να δώσει τα χρήματα στις εντατικές αλλά μπορεί με 1-2 κινήσεις να μας βοηθήσει. Πρώτον τα τεστ να είναι δωρεάν. Το κράτος παίρνει λεφτά από το ποδόσφαιρο και ειδικά από το στοίχημα. Τώρα με το κλείσιμο θα θησαυρίσει το στοίχημα, ο κόσμος θα ποντάρει τα τελευταία του χρήματα για να τα κάνει περισσότερα. Υπάρχουν εταιρείες που δίνουν το 1% στο ποδόσφαιρο επί των κερδών και πάνε στο κράτος γι’ αυτά που χρωστάμε. Από κει και πέρα η εταιρεία μας στα τηλεοπτικά η Cablenet δεν μας έκοψε καθόλου χρήματα για την ώρα και είναι συνεπής η εταιρεία και μας κάνει και χάρες όταν μπορεί. Δεν γίνεται όμως να έρχεται η Cyta να κάνει αποκοπή σε κάποια συμβόλαια, αυτό είναι παράνομο. Κάποια λεφτά έρχονται για τον κορωνοϊό για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις. Επιχείρηση είναι και οι ομάδες. Ζητάμε από την ΚΟΠ να πάρει δάνειο από το κράτος 5 εκατομμύριων για να μας βοηθήσει αλλά πως θα αποπληρωθεί αυτό το δάνειο; Αυτό πρέπει να γίνει κατευθείαν από το κράτος και όχι μέσω της ΚΟΠ. Η μόνη βοήθεια από την ΚΟΠ θα είναι από τα χρήματα που θα έρθουν από τις ομάδες που έπαιξαν στην Ευρώπη και αυτά τα χρήματα μπορεί να μας τα δώσει τώρα αντί στο τέλος της σεζόν, αυτό μπορεί να γίνει. Δεν θέλουμε βοήθεια σε έξι μήνες αλλά αύριο, στο τέλος του μήνα».

Για τα λεφτά που ήρθαν από την FIFA για τον κορωνοϊό: «Πρώτα να στείλουμε επιστολή στην ΚΟΠ για να δούμε αν ήρθαν αυτά τα λεφτά. Να πάμε στον πρόεδρο της ΚΟΠ ο οποίος είναι στριμωγμένος από παντού. Τώρα ζητάμε χρήματα από την κυβέρνηση και από την ΚΟΠ. Αυτό δεν θα γίνει αύριο, θα πάνε στην βουλή, θα διαφωνήσει το ένα κόμμα, θα συμφωνήσει το άλλο και θα πηγαίνει η κατάσταση. Το ζήτημα είναι να πάρει την απόφαση ο πρόεδρος να πάρει ένα 2% από το στοίχημα και να τα δώσει στο ποδόσφαιρο. Αν γίνει αυτό θα λυθεί το πρόβλημα του ποδοσφαίρου».

Για το αν υπάρχει κοινή πορεία πλεύσης από τις ομάδες: «Σωστά είπαν κάποιοι πρόεδροι να γίνει και Επιτροπή για να πάμε στον πρόεδρο αλλά αυτό θέλει χρόνο, εμείς θέλουμε χρώματα άμεσα. Το μακροχρόνιο σχέδιο δεν βοηθά, τα θέλουμε τώρα. Αν μπορέσουμε να μιλήσουμε με το στοίχημα να αυξηθεί το ποσοστό και να μπουν τα χρήματα από βδομάδας. Όταν πάει αυτό το ποσοστό 3,5-4% επαναλαμβάνω ότι θα λυθεί το πρόβλημα».

Για πρωτάθλημα 14 ή 12 ομάδων: «Δεν είναι το πρώτο θέμα μας αυτό. Έχει εκπλήξεις το πρωτάθλημα είναι ωραίο αυτό που βλέπουμε, υπάρχει ανταγωνισμός. Όλοι παίζουν χωρίς κόσμος και δεν υπάρχει μεγάλη και μικρή ομάδα. Πρέπει αφού πέφτουν οι δύο θα πρέπει να δοθούν κίνητρα για να μην στείλουν οι υπόλοιποι άλλους δύο στην β΄ κατηγορία. Να δοθούν οικονομικά κίνητρα για να μην γίνονται φιλικά. Εύκολα γίνεται αυτό. Είδατε κάποιον να ασχολείται με το ποδόσφαιρο στην Κύπρο εκτός και αν παίζει ο ΑΠΟΕΛ και η Ομόνοια Ευρώπη; Βλέπουμε μόνο τους Τούρκους να μπαίνουν στα σπίτια μας και να κάνουν τις δουλειές τους».

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ