Φανιέρος: «Να γίνουν επαγγελματίες οι διαιτητές, όχι να δουλεύουν στην ΑΗΚ»

Χείμαρρος ο πρόεδρος του Ερμή, Λουκάς Φανιέρος, ο οποίος τοποθετήθηκε (Super Sport FM 104.0) για τις αποφάσεις της ΚΟΠ τόσο για την παρουσία φιλάθλων όσο και για τους Κύπριους διαιτητές. Ο ισχυρός άντρας των «φτεροπόδαρων» τόνισε μεταξύ άλλων πως πρέπει να υπάρξει επαγγελματισμός στην διαιτησία, ενώ ανέφερε πως απομένουν άλλες τρεις μετεγγραφές.

Αναλυτικά:

Για τις αποφάσεις της ΚΟΠ: «Δεν είναι σωστή η απόφαση για μένα (σ.σ. η παρουσία φιλάθλων). Υπάρχει πρόβλημα γύρω μας. Ευελπιστώ να μην ισχύσει γιατί θα έχουμε πρόβλημα. Φάσκουμε και αντιφάσκουμε. Χρειάζεται η μάσκα, δεν χρειάζεται; Αμφιβάλλω αν θα αρχίσει η σεζόν. Τα περιστατικά αυξάνονται και το μόνο πράγμα που θα το πληρώσει θα είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να βρεθεί μια λύση. Όχι να μην έχει κόσμο, δεν ξέρω. Αφήσαμε το στο φλου. Να δούμε πως θα αντιδράσουμε στο πρώτο κρούσμα στην κερκίδα. Για την διαιτησία, υπάρχουν πολλά λεφτά στο ποδόσφαιρο. Να μην επιβαρυνόμαστε εμείς το κόστος για τους διαιτητές. Να επενδύσουμε στους δικούς μας, να πάρουμε τους ελίτ και να δώσουμε ένα σοβαρό μισθό. Έτσι θα προσέξουν τα λάθη τους. Να γίνουν επαγγελματίες διαιτητές. Θα είναι ένα μέτρο για αποτροπή λαθών. Θα προσέχουν τις κουβέντες και τις κινήσεις τους. Η ελίτ να ανανεώνεται ανά δύο χρόνια. Λάθος για μένα που είναι εδώ ο Λαγιέκ ή ο κάθε ξένος. Οι Κύπριοι ξέρουν τις καταστάσεις. Είδαμε πέρσι πόσο ξέρει την πραγματικότητα. Να μπει Κύπριος ως επικεφαλής. Πρέπει να τελειώνουμε με την προκατάληψη. Να γίνει επαγγελματίας και να προσέχει τις κινήσεις του. Πως φέραμε ξένους τι έγινε δηλαδή; Τι διαφορά είδαμε; Ήταν χειρότερα από τους Κύπριους. Πρέπει να επενδύσουμε στους διαιτητές, να γίνουν επαγγελματίες. Να πηγαίνουν προπόνηση όχι στην Ηλεκτρική ή όπου είναι διορισμένοι. Ούτε αρχιδιαιτητής χρειάζεται. Να βάλουμε κάποιον άλλον που κατέχει τι αντικείμενο. Την είπα παντού την άποψη μου. Τα καλά δεν τα κάνουμε, μόνο τα κακά. Να σοβαρευτούν όλοι. Αν ξέρουν ότι θα πιάνουν 3000-35000 ευρώ τον μήνα, θα προσέχει και την εμφάνιση του ο διαιτητής. Βγάζουν πάνω όποιο να’ ναι που δεν μπορεί να αντέξει το βάρος της διαιτησίας».

Για τον Ερμή: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Πάμε με σταθερά βήματα, προσέχω τα συμβόλαια. Πληρώσαμε για το θέμα που προέκυψε με την UEFA. Πρέπει να προσέχουμε τις κινήσεις μας. Εγώ βλέπω τα ματς, δεν επεμβαίνω, θα κρίνω την ομάδα σε 1-2 φιλικά προς το τέλος της προετοιμασίας. Μέχρι στιγμής μου άρεσε η ομάδα σε ποιότητα, όχι σε πακέτο. Χρειάζεται χρόνο, δεν είναι τυχαία ομάδα. Δεν έχουμε στράικερ. Θέλουμε ένα στόπερ και έναν ακραίο επιθετικό».

Για την πρώτη αγωνιστική: «Παίζουμε με την Ανόρθωση. Καλά κάνουμε. Δεν μου άρεσε η Ανόρθωση στο τελευταίο φιλικό που την είδα, όμως δεν μπορούμε να κρίνουμε καμία ομάδα».

Για τις αποχωρήσεις: «Όλοι κινδυνεύουν. Αν δεν με ικανοποιήσει ή δεν είναι έτοιμος, θα μείνει; Ο Αΐλτον έχει βαρετό όνομα, του έδωσα μια ευκαιρία. Είναι ανέτοιμος, με ικανοποίησε ποιοτικά».

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ