Φανιέρος: «Ανατροπές και συγκρούσεις την Παρασκευή»

Βέβαιος ότι στη Γενική Συνέλευση της Παρασκευής θα προκύψουν ανατροπές και συγκρούσεις εμφανίστηκε ο Λούκας Φανιέρος. Ο πρόεδρος του Ερμή μιλώντας στον Super Sport FM (104,0) εμφανίστηκε βέβαιος για άνοδο της ομάδας του στην Α’ Κατηγορία και χαρακτήρισε ως καλύτερο σενάριο την αύξηση των ομάδων σε 14 χωρίς πλέι οφ.

Θα είναι στην Α΄ Κατηγορία ο Ερμής: «Οι δύο ομάδες που είναι στις πρώτες θέσεις στην Β’ Κατηγορία θα βγουν πάνω».

Θα είναι μόνο οι δύο πρώτες που θα βγουν; «Δεν ξέρω. Θα περιμένουμε την Παρασκευή. Ορισμένοι λένε κάποιες εισηγήσεις, αλλά πρέπει να περιμένουμε να δούμε».

Για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας: «Νομίζουμε ότι είμαστε η καλύτερη χώρα, η πιο δυνατή, η πιο πλούσια χώρα. Μιλούμε για μεγαθήρια που πεθαίνουν 3.000 τη μέρα. Πρέπει να σοβαρευτούμε. Αν πάνε πάνω τα κρούσματα θα μας κλείσουν πάλι».

Για τα πρωτόκολλα: «Για να παίξεις, θα πρέπει να πάρεις ορισμένα ρίσκα. Ας υπογράψουν ότι είναι αυτοί υπεύθυνοι και να βρουν τα γήπεδα να παίξουν. Όταν μαρκάρει ο παίκτης, πως θα το κάνει; Θα είναι στα δύο μέτρα; Πως θα παίξουμε ποδόσφαιρο. Μπορούν να παιχθούν μόνο τα ατομικά αθλήματα».

Για τα δεδομένα με τις ομάδες του β΄ γκρουπ: «Διαφωνώ για τη Δόξα να μην πάει διαβάθμιση. Σε μια τέτοια κατάσταση, όμως πρέπει να βάζεις τη λογική πάνω από όλα».

Για τις αποφάσεις που θα παρθούν την Παρασκευής: «Θα έχει πολλές ανατροπές την Παρασκευή. Υπάρχουν πολλά συμφέροντα και θα συγκρουστούν αυτοί που έχουν τα συμφέροντα».

Αν εγκριθεί το πρωτόκολλο από την Κυβέρνηση τότε θα παίξουμε ποδόσφαιρο; «Ο Πρόεδρος μπορεί να ελέγξει τα Υπουργεία του και όχι την ΚΟΠ. Η Κυβέρνηση έβγαλε διατάγματα και αυτά πρέπει να τηρούμε».

Για το ότι οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό: «Εντάξει τότε, όσοι πεθάνουν, πέθαναν. Γιατί έτσι αποφασίσαμε εμείς. Που τα 70 και πάνω να πεθάνουν όλοι γιατί έτσι θέλουμε».

Για το αν κατέληξε σε συμφωνία με τους ποδοσφαιριστές του: «Ναι, συμφωνήσαμε. Εκτός από δύο ποδοσφαιριστές. Για τον ΠΑΣΠ να πω ότι είναι λογικό να βάλεις τη λογική. Δεν είμαστε εναντίον των ποδοσφαιριστών. Είναι τα παιδιά μας. Δίχως σωματεία δεν υπάρχει ποδόσφαιρο».

Υπάρχει περίπτωση να μην ανεβεί κατηγορία ο Ερμής; «Αν δεν πάει Α΄ Κατηγορία ο Ερμής, σημαίνει ότι δεν θα πάει στην Ευρώπη ούτε ο ΑΠΟΕΛ, ούτε η Ομόνοια».

Για την επόμενη μέρα στο ποδόσφαιρο: «Είναι αβέβαιο το μέλλον μας. Θα δώσουμε χρόνο στους ειδικούς. 3-4 μήνες. Αν βρουν το πρόβλημα ή αν αλλάξει το σύστημα του ποδοσφαίρου, θα δούμε τι θα κάνουμε».

Ισχύει ότι οδηγούμαστε σε αύξηση των ομάδων σε 14 χωρίς πλέι οφ; «Είναι το καλύτερο. Ξέρουμε ότι πλέον υπάρχουν προκαταλήψεις. Γίνονται τα στοιχήματα. Με αυτή την κατάσταση δεν θα μπορείς να πεις ότι εδώ ο ένας δίνει το παιχνίδι του άλλου. Τι θα κάνει ο αδιάφορος; Δεν πρέπει να υπάρχουν αδιάφορες ομάδες».

Για τη θέση να πάμε για μια χρονιά με 14 ομάδες και να επιστρέψουμε στις 12 ομάδες: «Είμαστε ανένδοτοι. Δεν δεχόμαστε».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ