aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΡΜΗΣΕρμής – Σαλαμίνα: Κέρασαν τούρτα γενεθλίων Σιαθάς και Βάγκνερ (vid)

Ερμής – Σαλαμίνα: Κέρασαν τούρτα γενεθλίων Σιαθάς και Βάγκνερ (vid)

Με τον καλύτερο τρόπο γίορτασε τα 73α γενέθλια της η Νέα Σαλαμίνα που πανηγύρισε τους πολύ σημαντικούς τρεις βαθμούς της νίκης, και μάλιστα με ανατροπή επί του Ερμή με σκορ 2-1. Την… τούρτα γενεθλιών κέρασαν με τα γκολ τους οι Σιαθάς και Βάγκνερ. Τρίτη φετινή νίκη της προσφυγικής ομάδας επί του Ερμή με το ίδιο σκορ. Οι ερυθρόλευκοι έφτασαν τους 32 βαθμούς και ανέβηκαν στην 9η θέση.

Αν και προηγήθηκαν στο σκορ (με το δέκατο γκολ του Ρουσιά στο πρωτάθλημα) οι φτεροπόδαροι δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα μέχρι τέλους. Ήταν η τρίτη ήττα του Ερμή στα τέσσερα τελευταία ματς πρωταθλήματος. Έμειναν έτσι στους 25 βαθμούς και την 12η θέση.

Το ματς

Άκρως ισορροπημένο το ξεκίνημα του αγώνα, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλουν το ρυθμό τους. Ο Ερμής ήταν στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τη Νέα Σαλαμίνα όμως να έχει και αυτή τα καλά διαστήματα της. Οι ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που είχαν την μοναδική και πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Από την σέντρα του Σεργίου ο Βάγκνερ έπιασε την κεφαλιά, ο Καϊκέ όμως εκτινάχθηκε και με εντυπωσιακή απόκρουση απομάκρυνε.

Το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό του πρώτου μέρους. Με τις δύο ομάδες να έχουν τα δικά τους καλά διαστήματα. Μέχρι και το 61’, όταν μετά από σέντρα του Κύπρου (λίγα λεπτά μετά που πέρασε στο γήπεδο), ο Ρουσίας βρέθηκε μόνος στην μικρή περιοχή και από πολύ κοντά, με ευκολία έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Αυτό ήταν το δέκατο φετινό γκολ του Κύπριου επιθετικού στο πρωτάθλημα. Έκτοτε ο Ερμής οπισθοχώρησε και οι τυπικά φιλοξενούμενοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς ωστόσο να απειλούν. Στο 64’ ο Σιαθάς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Ντουβεντρού και στο 78’ έγινε η χρυσή αλλαγή του Σάββα Δαμιανού, αφού με δικό του γκολ η Νέα Σαλαμίνα έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Στο 80’ οι ερυθρόλευκοι προειδοποίησαν με τον Ντανίλο να φεύγει απέναντι από τον Καϊκέ και τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα να βγαίνει νικητής. Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως (84’), ένα δικό του τραγικό λάθος έμελλε να στοιχίσει στην ομάδα του. Ο Τσουκαλάς έκανε το αδύνατο σουτ από το ύψος της περιοχής, ο Καϊκέ απόκρουσε ασταθώς και από κοντά ο Βάγκνερ είπε «ευχαριστώ» και έφερε τούμπα το ματς. Ο Νικόλας Μαρτίδης ρίσκαρε περνώντας Κοβάσεβιτς και Παπαθανασίου στο γήπεδο, ωστόσο το 1-2 έμεινε μέχρι το τέλος.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ερμής (Νικόλας Μαρτίδης): Καϊκέ, Γαβριήλ, Χολτ, Ντίας (86′ Παπαθανασίου), Δημητρίου, Καραγκούνης (86′ Κοβάσεβιτς), Σιντιμπέ, Γκάταριτς (71′ Σάαντο), Μέιρα, Βαλμπόρτ (58′ Κύπρου), Ρουσιάς.

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Δαμιανού): Βεσελόφσκι, Σεργίου, Νικολάου (64′ Μπρένο), Χριστοφόρου, Καμισοκό, Μουστιβάρ (37′ Τσουκαλάς), Κονφέ, Οσέι, Ντουβεντρού (64′ Σιαθάς), Ντανίλο, Βάγκνερ (88′ Ανδρέου).

Σκόρερ: Ρουσιάς 61′ / Σιαθάς 78′, Βάγκνερ 84′

Kίτρινες: Σιντιμπέ / Οσέι, Ντανίλο

Αποβολές: – / –

Στάδιο: N. PAPAS GROUP – Αμμόχωστος Επιστροφή.

Διαιτητής: Χριστοφή Τιμόθεος.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας.

4ος Διαιτητής: Στρούθου Ανδρέας.

VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης.

Παρατηρητής: Τράττος Λεόντιος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

15′ Ισορροπημένο στο ξεκίνημα το παιχνίδι, χωρίς φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

31′ Σουτ στην κίνηση του Μέιρα από το ύψος της περιοχής, πολύ άστοχο.

37′ Αλλαγή για τη Νέα Σαλαμίνα, Τσουκαλάς στη θέση του Μουστιβάρ.

38′ Κεφαλιά του Ντίας, πάνω από την εστία.

44′ Πολύ μεγάλη απόκρουση του Καϊκέ, σε κεφαλιά του Βάγκνερ.

45′ Κίτρινη κάρτα στον Οσέι για φάουλ στον Δημητρίου.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

48′ Κίτρινη στον Ντανίλο για φάουλ στον Γαβριήλ.

51′ Πέναλτι για τη Νέα Σαλαμίνα, ο Τιμόθεος Χριστοφή υπέδειξε την άσπρη βούλα σε μαρκάρισμα του Βάλμπορτ στον Σεργίου. Ελέγχεται από το VAR και τώρα πάει να το δει ο ίδιος.

53′ Αλλάζει την απόφαση του ο διαιτητής μετά που είδε το ριπλέι, κανένα πέναλτι.

58′ Κύπρου στη θέση του Βάλμπορτ.

61′ ΓΚΟΛ Ανοίγει το σκορ ο Ερμής, με τον Ρουσιά, μετά από σέντρα του Κύπρου. Από πολύ κοντά ο πρώτος σκόρερ των φτεροπόδαρων είχε εύκολο έργο.


64′ Διπλή αλλαγή για τη Νέα Σαλαμίνα, Σιαθάς αντί Ντουβεντρού και Μπρένο αντί Νικολάου.

71′ Σάαντο στη θέση του Γκάταριτς.

78′ ΓΚΟΛ Ο Σιαθάς φέρνει το παιχνίδι στα ίσα, από σέντρα του Μπρένο, πρόλαβε την έξοδο του Καϊκέ και έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα.


80′ Μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους να γυρίσουν το ματς, με τον Ντανίλο να φεύγει απέναντι από τον Καϊκε, ο οποίος απομάκρυνε.

84′ ΓΚΟΛ Φέρνει «τούμπα» το ματς η Νέα Σαλαμίνα με τον Βάγκνερ μετά από τραγικό λάθος του Καϊκέ, που απόκρουσε ασταθώς το σουτ του Τσουκαλά.


86′ Κοβάσεβιτς στη θέση του Καραγκούνη και Παπαθανασίου στη θέση του Ντίας.

88′ Ανδρέου αντί του Βάγκνερ.

90′ Κίτρινη στον Σιντιμπέ.

90+2′ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Ερμή με τον Ρουσιά, από πολύ καλή θέση έκανε το σουτ στην κίνηση, ήταν πολύ άστοχος.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ