aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥΕρμής: One... Μασίνουα show! (pics&video)

Ερμής: One… Μασίνουα show! (pics&video)

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Με τον Μασίνουα να το παίρνει προσωπικά και να φθάνει σε χατ – τρικ και τον Γκραντίν να βάζει το κερασάκι στην τούρτα, ο Ερμής επιβλήθηκε με το ευρύ 4-0 της ΑΕΖ μέσα στο Παφιακό και έπιασε στην 6η θέση της βαθμολογίας την Ανόρθωση. Η ομάδα της Αμμοχώστου υπερτερεί λόγω των μεταξύ τους αποτελεσμάτων (2-2, 4-1).

Η ομάδα της Αραδίππου θα το παλέψει μέχρι τέλους για να μπει στην εξάδα με το τέλος της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος. Ο Μασίνουα αξιοποίησε δυο λάθη, αρχικά του πρώτου βοηθού που δεν τον υπέδειξε σε θέση οφσάιντ και ακολούθως του Μαμμίδη, ενώ στο τρίτο γκολ την μπαλιά του Μπάουμαν. Ο Γκραντίν πέτυχε το παρθενικό γκολ του με τη φανέλα του Ερμή (90’). Η ΑΕΖ που μέχρι το 67’ το πάλεψε, χρονικό σημείο που επιτεύχθηκε το δεύτερο γκολ για τους φιλοξενούμενους.

Δυνατά άρχισε τον αγώνα ο Ερμής και επέβαλε τον ρυθμό του και θέλησε να πλαγιοκοπήσει την αντίπαλη άμυνα, αναζητώντας νωρίς το γκολ. Μέχρι το 17ο λεπτό απείλησε σε τέσσερις περιπτώσεις, με πιο ξεκάθαρη φάση στο 5’ σε κεφαλιά του Χριστόφ που δεν βρήκε τον στόχο. Ακολούθως η υπεροχή του Ερμή ήταν ανούσια και σπάνια έφθανε με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Απείλησε ξανά στο 38’ με κεφαλιά του Μαρτίνιουκ και δυο λεπτά αργότερα πήρε προβάδισμα. Ο Κότο Παγιές έκανε το διαγώνιο σουτ και ο Μασίνουα μπήκε στην πορεία της μπάλας και την έσπρωξε στα δίκτυα.

Ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ και λανθασμένα ο πρώτος βοηθός, Μιχάλης Μαρίνου, δεν σήκωσε το σημαιάκι του. Η ΑΕΖ που αραιά και που έβγαινε στην επίθεση, όμως δυσκολευόταν στην τελική πάσα, έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 44’ με τον Ανδρέου, το σουτ του οποίου απομάκρυνε ο Στυλιανού.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΖ έδειξε μεγαλύτερη διάθεση, θέλοντας να ψάξει την ισοφάριση. Είχε δυο καλές στιγμές με τους Σεμέδο (48’) και Ανδρέου (55’). Ο Ερμής σταδιακά ανέβαζε και πάλι στροφές και στο 67’ ο Μασίνουα δεν είπε «όχι» στο δώρο από τον Μαμμίδη και έδωσε προβάδισμα δυο τερμάτων στην ομάδα του.

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο επιθετικός από τη Ζιμπάμπουε έφθασε και σε τρίτο γκολ (69’) αφού αξιοποίησε την μπαλιά του Μπάουμαν. O Γκραντίν στο 90’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΕΖ (Δημήτρης Δημητρίου): Σωφρονίου, Μαμμίδης, Αντωνίου, Στυλιανού, Ντίμα (57′ Ποσίνκοβιτς), Κατσής, Σιμοντζί, Φελισιέν, Σεμέδο (83′ Παπαχριστοφόρου), Στογιάνοφ (73′ Ιακώβου), Ανδρέου.

Ερμής (Κάρλος Κορμπεράν): Στυλιανού, Χριστόφ, Χριστοφή, Ντε Πίνα, Ντε Βρίσε, Αρτάμπε (84′ Γκραντίν), Μπάουμαν (81′ Μαϊσουράντζε), Μαρτίνιουκ, Κότο Παγιές (85′ Φροξυλιάς), Ντε Μέλο, Μασίνουα.

Σκόρερ: Μασίνουα 40′, 67′, 69′

Κίτρινες: Σωρφονίου / Ντε Βρίισε (4η)

Αποβολές: –

Στάδιο: Παφιακό

Διαιτητής: Τσούκκας Αβραάμ

Α’ Βοηθός: Μαρίνου Μιχάλης

Β’ Βοηθός: Χρίστου Ε. Χρίστος

4ος: Ψευδιώτης Κώστας

Παρατηρητής Διαιτησίας: Σκαπούλλης Χρίστος

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ