aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΡΜΗΣΕρμής-Νέα Σαλαμίνα: Ψάχνουν για εξιλέωση

Ερμής-Νέα Σαλαμίνα: Ψάχνουν για εξιλέωση

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Από αρνητικά αποτελέσματα προέρχονται οι σημερινοί (16:00, Cablenet1) αντίπαλοι στο «Αμμόχωστος», Ερμής και Νέα Σαλαμίνα, αλλά θα χρειαστεί να βρουν τρόπο να τα ξεχάσουν και να ασχοληθούν με το μεταξύ τους ματς για τη δεύτερη αγωνιστική της β’ φάσης στο β’ γκρουπ.

Η τυπικά γηπεδούχος ομάδα της Αραδίππου προέρχεται από τρία παιχνίδια δίχως νίκη, με μία ισοπαλία και δύο ήττες, ενώ γενικά δεν κερδίζει φέτος. Εντός του 2021 μετρά μόλις δύο τρίποντα, ενώ έφερε τρεις ισοπαλίες και ηττήθηκε έξι φορές. Από τους 33 βαθμούς, δηλαδή, μάζεψε μόλις τους εννιά. Δεν είναι παράξενο λοιπόν που είναι 12ος, παραμένοντας στη ζώνη του υποβιβασμού με 25 βαθμούς.

Ούτε η τυπικά φιλοξενούμενη ομάδα της Αμμοχώστου, όμως, τα πάει ιδανικά. Στα τελευταία οκτώ ματς έχει μόλις μία νίκη, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες. Διέγραψε δηλαδή τη σπουδαία πορεία που πραγματοποίησε μεταξύ 15ης και 19ης αγωνιστικής, όταν είχε πέντε νίκες και μία ισοπαλία. Έτσι είναι κοντά στην επικίνδυνη ζώνη, αφού είναι 10η με 29 βαθμούς. Γίνεται κατανοητό ότι με ενδεχόμενη νέα ήττα θα τη ζώσουν ακόμα περισσότερα τα μαύρα φίδια.

Συμπερασματικά λοιπόν, οι μαυροκόκκινοι του Νικόλα Μαρτίδη και οι ερυθρόλευκοι του Σάββα Δαμιανού καίγονται για τη νίκη στο σημερινό ματς. Οι πρώτοι για να επωφεληθούν της προχθεσινής ήττας της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου από την Καρμιώτισσα (2-4) και να την προσπεράσουν. Επίσης, θα διασφαλίσουν ότι τουλάχιστον δεν θα έχει πιθανότητα να τους φτάσει ο Εθνικός, ενώ σε περίπτωση ήττας του από τη Δόξα θα ανοίξει και η ψαλίδα. Όσο για τους δεύτερους, ενδεχόμενο τρίποντο θα τους ανακουφίσει και θα τους βοηθήσει να δουν με αισιοδοξία τη συνέχεια.

Τέλος, αναφορικά με τα αγωνιστικά δεδομένα, από πλευράς Ερμή θεωρείται πολύ δύσκολη η συμμετοχή του Πέντρο Λέμος, ενώ στον αντίποδα θεωρείται αμφίβολη η συμμετοχή των Σανκό και Οσέι, ενώ δεν υπολογίζονται οι Αντιόλο και Βαρέλα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ