aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΡΜΗΣΕρμής-Νέα Σαλαμίνα: Γύρισε ο διακόπτης και το ματς σε ένα δεκάλεπτο! (vid)

Ερμής-Νέα Σαλαμίνα: Γύρισε ο διακόπτης και το ματς σε ένα δεκάλεπτο! (vid)

Η Νέα Σαλαμίνα νίκησε με 2-1 τον Ερμή και μάλιστα με ανατροπή σε χρόνο καθυστέρησης, φτάνοντας σε τρεις συνεχόμενες νίκες καθώς προηγήθηκαν αυτές απέναντι σε ΕΝΠ και Δόξα. Έτσι, ο Σάββας Δαμιανού οδηγεί τους ερυθρόλευκους σε τροχιά εξάδας, αφού έπιασαν την Πάφος FC και τη Δόξα στους 21 βαθμούς, ενώ ο έκτος Ολυμπιακός έχει 24.

Στον αντίποδα, ο Μαρίνος Σατσιάς είδε την πρώτη νίκη στον πάγκο των «φτεροπόδαρων» να ξεγλιστρά μέσα από τα χέρια του, φτάνοντας τα δέκα ματς με εφτά ισοπαλίες και τρεις ήττες (εννιά ματς πρωταθλήματος και ένα στο κύπελλο). Η ομάδα του προηγείτο έως το 82’, όμως τελικά έμεινε με άδεια χέρια.

Οι τυπικά γηπεδούχοι προηγήθηκαν με γκολ του Θεοδόση Κύπρου που σημειώθηκε στο 38’, αλλά λόγω VAR πανηγυρίστηκε δύο λεπτά αργότερα. Ο Κύπριος επιθετικός συνελήφθη σε θέση οφσάιντ, εντούτοις όπως φάνηκε και με τη χρήση των δύο γραμμών, υπήρχε ποδοσφαιριστής στην ίδια ευθεία (τον κάλυπτε με τον ώμο!). Έτσι το εύστοχο ψηλοκρεμαστό πλασέ του, που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Βεσελόφσκι, μέτρησε και έτσι ήρθε το προβάδισμα.

Όσο για τους τυπικά φιλοξενούμενους, ισοφάρισαν στο 83’ με αυτογκόλ του Σιντιμπέ μετά από κεφαλιά του Ντανίλο και έφεραν τα πάνω κάτω με τη χρυσή αλλαγή του Δαμιανού, Θωμά Νικολάου, ο οποίος με σουτ στο 90’+3 χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Το αποτέλεσμα αδικεί πάντως την εμφάνιση του Ερμή, καθώς ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο. Διάστημα που είχε δέκα τελικές προσπάθειες έναντι καμίας της αντιπάλου του. Μάλιστα, είδε και δοκάρι στο 73’ με σουτ του Λέμος λίγο εκτός περιοχής, στην καλύτερη ευκαιρία του για να διπλασιάσει τα τέρματά του.

Οι ποδοσφαιριστές του Σάββα Δαμιανού παρουσιάστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών για διάστημα 80 λεπτών και μετά ήταν σαν να πάτησαν τον διακόπτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Νέα Σαλαμίνα έβγαλε το ματς με δύο ευκαιρίες και πέτυχαν ισάριθμα τέρματα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ερμής (Μαρίνος Σατσιάς): Καϊκέ, Γαβριήλ, Ντίας, Χολτ, Δημητρίου, Μέιρα, Σιντιμπέ, Κυριακίδης (Παντελή 86′), Κονέ (Λέμος 45′), Κύπρου (Φόλπρεχτ 79′), Ρουσιάς,.

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Δαμιανού): Βεσελόφσκι,Τσουκαλάς, Καμισόκο (Ανδρέου 89′), Χριστοφόρου, Σεργίου (Βαρέλα 71′), Κονφέ, Σανκό (Ντουβεντρού 46′), Λοράν (Νικολάου 46′), Οσέι (Παύλου 90’+4), Ντανίλο, Βάγκνερ,.

Σκόρερ: Κύπρου 38′ / Σιντιμπέ (αυτογκόλ) 83′, Νικολάου 90’+3

Κίτρινες: Κονέ, Κυριακίδης, Ρουσιάς / Ντανίλο, Ντουβεντρού

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «N. PAPAS GROUP – Αμμόχωστος Επιστροφή»

Διαιτητής: Κυριάκος Χριστοδούλου.

Α’ Βοηθός: Μάριος Δημητριάδης.

Β’ Βοηθός: Χρίστος Ε. Χρίστου.

4ος: Αναστάσης Αναστάση.

VAR: Μάριος Χριστοφόρου.

AVAR: Μιχάλης Σωτηρίου.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Παναγιώτης Γερασίμου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ