aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕρμής-ΕΝΠ: Παιχνίδι επιβίωσης στο «Αμμόχωστος»

Ερμής-ΕΝΠ: Παιχνίδι επιβίωσης στο «Αμμόχωστος»

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Ο Ερμής βρίσκεται με το ενάμισι πόδι στη Β’ Κατηγορία μετά από επτά χρόνια. Βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και η κατάσταση φαντάζει μη αναστρέψιμη. Επομένως, το σημερινό παιχνίδι με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου στο «Αμμόχωστος» (17:00, Cytavision 1) είναι ένας από τους τελικούς που έχει μπροστά του για να σωθεί. Από την άλλη, οι βυσσινί απέχουν μεν οκτώ βαθμούς από τον ουραγό, αλλά βρίσκονται μόνο μία θέση πιο πάνω. Επομένως, έχουν ανάγκη τη νίκη για να ξεφύγουν από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Αρχή με τον γηπεδούχο. Μαθηματικά έχει ελπίδες και όλοι στο στρατόπεδο των «φτεροπόδαρων» είναι διατεθειμένοι να τις εξαντλήσουν. Αρχής γενομένης από τον σημερινό αγώνα, κατά τον οποίον η νίκη είναι αδιαπραγμάτευτος στόχος. Η πίεση που υπάρχει στον Ερμή είναι τεράστια. Οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν ότι παίζουν με την πλάτη στον τοίχο σε κάθε παιχνίδι και αυτό είναι κάτι που αναπόφευκτα δημιουργεί προβλήματα και έξτρα πίεση. Η επιστροφή του Λαγού στη μεσαία γραμμή δίνει παραπάνω επιλογή στον Χρύση Μιχαήλ.

Από την πλευρά της, η Ένωση Νέων Παραλιμνίου είναι αήττητη στη β’ φάση, με νίκη επί της Δόξας (1-0) και ισοπαλία στην έδρα της Ανόρθωσης (1-1), επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Εντούτοις, κινδυνεύει και έχοντας στη μέση και τα παιχνίδια της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου με τον ΑΠΟΕΛ, θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και πολλές δυνάμεις για να αντεπεξέλθει σε διπλό ταμπλό. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να αποδράσει με το διπλό από την έδρα του Ερμή, ώστε να κάνει το ακόμα ένα βήμα και με συνδυασμό αποτελεσμάτων να ανέλθει βαθμολογικά. Εκτός πλάνου για το σημερινό ματς βρίσκεται ο Μπόρις Κλέιμαν. Αντιθέτως, διαθέσιμοι είναι οι Γκονσάλο Σάρατε και Σοβάλ Γκοζλάν, ενώ ο Σίτο Ριέρα εξέτισε την ποινή του και επέστρεψε στη διάθεση του Κάριτ Φελκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ