aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΈριξε… κεραυνό ο Ίλιεφ, εκτοξεύθηκε ο Απόλλων!

Έριξε… κεραυνό ο Ίλιεφ, εκτοξεύθηκε ο Απόλλων!

Με βολίδα του Ίλιεφ ο Απόλλων ξεπέρασε και το εμπόδιο της ΑΕΛ, έκανε το 4 στα 4 και μοιάζει ασταμάτητος στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Οι κυανόλευκοι διατηρούν το απόλυτο των βαθμών, έχουν ανοίξει την ψαλίδα από τις ομάδες που τους ακολουθούν. Κάνουν εξαιρετικό ξεκίνημα ακόμη και πέραν των προσδοκιών. Γιατί, είναι μια ομάδα που χτίστηκε το καλοκαίρι, με νέο προπονητή, φιλοσοφία και πολλούς νέους ποδοσφαιριστές. Έβγαλε δύο ντέρμπι, με ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ και έδειξε πως είναι σε θέση να διεκδικήσει τους στόχους.

Από την άλλη, η ΑΕΛ δέχθηκε την πρώτη της ήττα. Σ’ ένα ματς που όπως εξελίχθηκε, παρόλο που αγωνιζόταν με αριθμητικό μειονέκτημα σ’ όλο το δεύτερο ημίχρονο, μπορούσε να πάρει και τον βαθμό. Είχε δύο δοκάρια (Πελέ 36’, Έουλερ 84’) και ευκαιρίες για να ισοφαρίσει το γκολ του Ίλιεφ (53’). Το πάλεψε, αλλά έμενε με τις εντυπώσεις. Οι γαλαζοκίτρινοι φωνάζουν για τη διαιτησία, τόσο για την αποβολή του Κεραυνού (40’) όσο και για το πέναλτι που αρχικά καταλόγισε ο διαιτητής και ακολούθως με υπόδειξη του VAR δόθηκε εκτός περιοχής. Επίσης, ισχυρίζονται ότι ο Χαμάς σε φάουλ στον Μεντόγιεβιτς (45’+4), θα έπρεπε να δεχθεί κόκκινη και όχι κίτρινη κάρτα.

«Έπρεπε εμείς να κερδίσουμε. Η κόκκινη δεν ήταν, ήταν κίτρινη. Ο Χαμάς δεν έπρεπε να πάρει κόκκινη με τον Μεντόγεβιτς; Τρεις εβδομάδες έκλαιγε ο Φανούρης, σήμερα δεν λέει τίποτα. Δεν ήθελα να μιλήσω για τη διαιτησία.

Σήμερα δεν κέρδισε καθαρά ο Απόλλωνας. Και με δέκα μπορούσαμε να κερδίσουμε», είπε με έντονο τρόπο ο Κέρκεζ. «Για εμένα ήταν καθαρή κόκκινη κάρτα αλλά μπορώ να καταλάβω πως είναι δύσκολο να το αποδεχθείς σε τέτοιες συνθήκες και μπορείς να έχεις τα παράπονα σου», ήταν η θέση του Τσόρνιγκερ για την αποβολή.

Όσον αφορά στο παιχνίδι, ήταν πραγματικό ντέρμπι. Κυριάρχησε η δύναμη και το πάθος, χωρίς να μπορεί να επιβληθεί κάποια από τις δύο ομάδες. Εναλλασσόταν η υπεροχή, με τους ποδοσφαιριστές να δείχνουν τεράστια θέληση και να είναι αποφασιστική στις μονομαχίες. Η ΑΕΛ είχε δοκάρι με τον Πελέ (36’) και ο Απόλλων σπουδαία ευκαιρία με τον Νταμπό (18’). Στο 40’ ήλθε η αποβολή του Κερυανού σε δυνατό φάουκλ στον Νταμπό εκτός περιοχής. Ο διαιτητής έδειξε την κόκκινη κάρτα, σε μια φάση που έλεγξε και ο Πορτογάλος διαιτητής στο VAR και δεν κάλεσε τον διαιτητή Χριστοδούλου να πάει στο βίντεο.

Παρόλο που η ΑΕΛ είχε το αριθμητικό μειονέκτημα στην επανάληψη, ήταν ελαφρώς καλύτερη και κυρίως πιο επικίνδυνη από τον Απόλλωνα. Εντούτοις, οι κυανόλευκοι είχαν την ουσία, σκόραραν με τον Ίλιεφ (53’) και πήραν τη νίκη. Οι γαλαζοκίτρινοι ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι στο τελευταίο δεκάλεπτο. Είχαν το δοκάρι με τον Έουλερ (84’), στη φάση που  αρχικά ο Χριστοδούλου έδειξε πέναλτι και με υπόδειξη του VARίστα έδωσε την παράβαση εκτός περιοχής. Σε κεφαλιά του Τσάβες (87’) ο Δημητρίου απόκρουσε και κράτησε το μηδέν για τον Απόλλωνα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ