aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΕπιβεβαιώνει τη «γύμνια» και τον ξεπεσμό, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ

Επιβεβαιώνει τη «γύμνια» και τον ξεπεσμό, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Οι ενοποιήσεις ομάδων στο γυναικείο πρωτάθλημα με κάποιους συλλόγους που είτε είχαν, είτε δεν είχαν γυναικείο ποδοσφαιρικό τμήμα, φανερώνει θέληση για να… καταπολεμηθεί ο ξεπεσμός. Να ανέβει κάπως το επίπεδο και να μην παλεύει ο ερασιτεχνισμός με τον επαγγελματισμό σε όλους τους τομείς. Και να φτάνουμε στο σημείο να βλέπουμε τον ερασιτεχνισμό να χάνει με βαρύ σκορ και να… ξεφτιλίζεται από τα αποδυτήρια.

Κακά τα ψέματα η αθλιότητα σε όλους τους τομείς στο γυναικείο πρωτάθλημα και οι ερασιτεχνισμοί λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων, δεν είχε ταβάνι. Από καθαρά θέμα τύχης δεν συνέβησαν ατυχή συμβάντα που να επιβεβαιώσουν μεγάλες ελλείψεις στα γήπεδα και στα αποδυτήρια όπου παιζόταν το γυναικείο πρωτάθλημα.

Και το γεγονός πως ζούμε στον 21ο αιώνα σε μία «ευρωπαϊκή» χώρα, κάνει ακόμη πιο τραγική την κατάσταση. Άργησε η ΚΟΠ και τα ποδοσφαιρικά σωματεία να δώσουν μεγάλη σημασία στο γυναικείο ποδόσφαιρο και τώρα τρέχουμε να σώσουμε ό,τι σώζεται. Σωστά; Σωστά…

Θαυμάσαμε, όμως, τη θέληση των ποδοσφαιριστριών, κυρίως στις ομάδες που συμμετείχαν μεν στο πρωτάθλημα, αλλά εμμέσως πλην σαφώς ήταν ερασιτεχνικές και οι κοπέλες-γυναίκες έπαιζαν διότι γούσταραν αυτό που έκαναν και το αγαπούσαν. Ούτε για τα λεφτά, ούτε για τίποτα άλλο.

Ευτυχώς, στο εξής θα υπάρχει λίγο μεγαλύτερος ανταγωνισμός. Ανταγωνισμός που θα αυξήσει το ενδιαφέρον του κόσμου και των δημοσιογράφων του αθλητικού ρεπορτάζ και επίσης θα ωθήσει και περισσότερες κοπέλες να ασχοληθούν με σπορ και άλλες να μην το εγκαταλείψουν πρόωρα.

Υ.Γ.: Όλα τα πιο πάνω τα επιβεβαίωσαν ανά καιρούς διάφορες ποδοσφαιρίστριες σε συνεντεύξεις τους, προτού χαρακτηριστούν υπερβολικά από κάποιους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ