aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕπιτροπή Διαιτησίας: Σωστά μέτρησε το γκολ της Πάφος FC με τον Απόλλωνα, σωστή παρέμβαση του...

Επιτροπή Διαιτησίας: Σωστά μέτρησε το γκολ της Πάφος FC με τον Απόλλωνα, σωστή παρέμβαση του VAR στο πέναλτι του ΑΠΟΕΛ

Το Τμήμα Διαιτησίας της ΚΟΠ αναλύει και επεξηγεί φάσεις από τους αγώνες του Πρωταθλήματος Cyta για καλύτερη κατανόηση των αποφάσεων των διαιτητών και του VAR, της εφαρμογής των κανονισμών διαιτησίας και του πρωτοκόλλου του VAR. 

Από κάθε αγωνιστική επιλέγονται κάποιες φάσεις που αφορούν περιπτώσεις στις οποίες σωστά ή λανθασμένα έγινε ή δεν έγινε παρέμβαση από το VAR σε σχέση με τις αποφάσεις των διαιτητών, βάσει του πρωτοκόλλου του VAR.

Για την 7η (Α΄όμιλος) και 9η (Β’ όμιλος) αγωνιστική της Β’ φάσης καθώς και από τους πρώτους ημιτελικούς αγώνες του Κυπέλλου Coca – Cola έχουν επιλεγεί οι ακόλουθες φάσεις:

ΠΑΦΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ 85ο λεπτό
Αρχική απόφασή του Διαιτητή: Συνεχίζει τον αγώνα – Τέρμα
VAR: Επιβεβαίωση απόφασής του Διαιτητή
Επεξήγηση: Αν και υπήρχαν αρκετοί επιτιθέμενοι ποδοσφαιριστές σε θέση offside, κανένας από αυτούς δεν παρεμπόδισε τον τερματοφύλακα ή έκανε οποιαδήποτε ενέργεια που να έχει αντίκτυπο στην ικανότητα του τερματοφύλακα να αποκρούσει την μπάλα. Σωστή απόφαση από όλη την Διαιτητική ομάδα (Διαιτητή, Βοηθού Διαιτητή και VAR).

ΑΡΗΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ 41ο λεπτό
Αρχική απόφασή του Διαιτητή: Άμεσο ελεύθερο λάκτισμα και κίτρινη κάρτα
VAR: Προτείνει στον Διαιτητή επανεξέταση της φάσης
Απόφαση Διαιτητή μετά από επανεξέταση της φάσης: Άμεσο ελεύθερο λάκτισμα και κόκκινη κάρτα
Επεξήγηση: Ποδοσφαιριστής λακτίζει ξεκάθαρα αντίπαλο με το πόδι του. Ο Διαιτητής αρχικά τιμώρησε με κίτρινη κάρτα τον ποδοσφαιριστή αλλά μετά από σωστή παρέμβαση του VAR και επανεξέταση της φάσης, ο Διαιτητής τιμώρησε τον ποδοσφαιριστή με κόκκινη κάρτα για βίαιη διαγωγή.

ΑΡΗΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ 74ο λεπτό
Αρχική απόφασή του Διαιτητή: Πέναλτι
VAR: Προτείνει στον Διαιτητή επανεξέταση της φάσης
Απόφαση Διαιτητή μετά από επανεξέταση της φάσης: Ελεύθερο Διαιτητή
Επεξήγηση: Φυσιολογική ποδοσφαιρική επαφή, ώμο με ώμο, μεταξύ δύο ποδοσφαιριστών. Δεν χρησιμοποιήθηκε υψηλή ένταση, η επαφή γίνεται πλάι με πλάι και δεν υπήρξε κάποια αντικανονική ενέργεια από τον αμυντικό. Σωστή η απόφαση από τον VAR να προτείνει στον Διαιτητή επανεξέταση της φάσης.

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ – ΔΟΞΑ 52ο λεπτό
Αρχική απόφασή του Διαιτητή: Πέναλτι
VAR: Προτείνει στον Διαιτητή επανεξέταση της φάσης
Απόφαση Διαιτητή μετά από επανεξέταση της φάσης: Ελεύθερο Διαιτητή
Επεξήγηση: Πολύ σωστή απόφαση από τον VAR, να προτείνει στον Διαιτητή επανεξέταση της φάσης, καθώς ήταν μία φυσιολογική διεκδίκηση της μπάλας μεταξύ δύο ποδοσφαιριστών.

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΑΕΖ 41ο λεπτό
Αρχική απόφασή του Διαιτητή: Πέναλτι
VAR: Προτείνει στον Διαιτητή επανεξέταση της φάσης
Απόφαση Διαιτητή μετά από επανεξέταση της φάσης: Παραμένει στην αρχική του απόφαση – Πέναλτι
Επεξήγηση: Ο Διαιτητής εντόπισε παράβαση στην επανορθωτική περιοχή, σε μία όχι τόσο δυνατή επαφή από τον αμυνόμενο ποδοσφαιριστή. Σε περιστατικά όπως αυτό, στο οποίο δεν υπάρχει ξεκάθαρο και προφανές λάθος από τον Διαιτητή, το VAR δεν θα έπρεπε να παρέμβει.

ΠΑΦΟΣ – ΑΠΟΕΛ 55ο λεπτό
Αρχική απόφασή του Διαιτητή: Συνεχίζει τον αγώνα
VAR: Προτείνει στον Διαιτητή επανεξέταση της φάσης
Απόφαση Διαιτητή μετά από επανεξέταση της φάσης: Πέναλτι
Επεξήγηση: Αμυντικός ποδοσφαιριστής κάνει ξεκάθαρη τρικλοποδιά σε αντίπαλο, εντός της δικής του επανορθωτικής περιοχής. Ο VAR σωστά πρότεινε στον Διαιτητή επανεξέταση της φάσης. Σωστή επίσης η απόφαση του Διαιτητή, να υποδείξει πέναλτι μετά από επανεξέταση της φάσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ