aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΕπιστροφή Μανγκανιέλο στο «Παπαδόπουλος» και η «καμπάνα» σε Νάσκα

Επιστροφή Μανγκανιέλο στο «Παπαδόπουλος» και η «καμπάνα» σε Νάσκα

Ο Ιταλός διαιτητής Μανγκανιέλο Ζιαν Λούκα ανοίγει τον χορό της καθόδου ξένων διαιτητών στο κυπριακό πρωτάθλημα. Ο 40χρονος ρεφ ήταν στη νίκη της Μίλαν επί της Μπολόνια με 2-0 το περασμένο Σάββατο και αποτελεί μόνιμη επιλογή της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου για αγώνες της Serie A. Συνολικά, ο οικονομικός αναλυτής στο επάγγελμα διαιτητής, σφύριξε σε 76 αγώνες στο ανώτατο επίπεδο της Ιταλίας. Έκανε χρήση της κίτρινης κάρτας 281 φορές και της κόκκινης 16 φορές.

Ο Ιταλός ρεφ ήλθε στην Κύπρο άλλες δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν για διαιτησία και κατά σύμπτωση ήταν και πάλι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Μάλιστα, οι κυανόλευκοι δεν έχουν και τις καλύτερες αναμνήσεις από τα ματς αυτά, καθώς ηττήθηκε 0-2 από την Ομόνοια στα ημιτελικά του κυπέλλου και 0-3 από τον Άρη στο τελευταίο ματς των πλέι οφ που άφησε την «Κυρία» εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Στο VAR θα είναι ο συμπατριώτης του Λουίτζι Νάσκα, ο οποίος επίσης ορίστηκε σε αρκετά παιχνίδια των πλέι οφ του κυπριακού πρωταθλήματος. Τον Οκτώβρη του 2020 ο Λουίτζι Νάσκα και ο διαιτητής Πιέρο Τζιακομέλι τιμωρήθηκαν για ένα μήνα αποκλεισμό από την Serie A για τις επιδόσεις τους στον αγώνα ανάμεσα στη Μίλαν και τη Ρόμα Οι αποφάσεις των δύο στα δύο πέναλτι, αρχικά για την Ρόμα που ισοφάρισε σε 2-2 και μετά για την Μίλαν που προηγήθηκε με 3-2, προκάλεσαν τις αντιδράσεις των δύο ομάδων αλλά και αρκετών ακόμα στην Ιταλία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ