aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ«Επιδημία» απολύσεων!

«Επιδημία» απολύσεων!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ποιος κορωνοϊός, ποια lockdown, ποιες ιδιαιτερότητες και ποιο οικονομικό πρόβλημα; Ούτε στην Κύπρο, προφανώς, καταλαβαίνουμε από τέτοια! Έχοντας διανύσει μόλις 10 από τις 36 αγωνιστικές, δηλαδή ούτε το 1/3 ενός μαραθωνίου, μόλις 5 από τις 14 ομάδας της Α’ Κατηγορίας συνεχίζουν με τον ίδιο προπονητή. Δηλαδή, το ποσοστό των κόουτς που… επιβίωσαν φτάνει το 35,7% ή πιο απλά, δύο στους τρεις έφυγαν. Με άδεια γήπεδα και χωρίς αυτομάτως το «θυμωμένο» πλήθος στην κερκίδα, ο τρόπος σκέψης δεν διαφοροποιείται.

Οι απολύσεις πέφτουν βροχή, μοιάζει με «επιδημία», φτάνοντας ήδη σε πολύ μεγάλο αριθμό διαζυγίων. Πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας του Απόλλωνα με τον Σωφρόνη Αυγουστή και το… μπάχαλο που δημιουργήθηκε με τη «μετεγγραφή» του Γιάννη Πετράκη από τον Ολυμπιακό στην ομάδα της Λεμεσού.

Οι απολύσεις προπονητών δεν προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση, δεν είναι καινούργιο βλέπετε φαινόμενο στη χώρα μας, ωστόσο η φετινή συχνότητα του «φύγει εσύ-έλα εσύ», αποτελεί άκρως αξιοσημείωτο γεγονός. Και το οποίο εάν συνεχιστεί, τότε οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ρεκόρ απολύσεων σε μία αγωνιστική περίοδο…

Το χορό άνοιξε ο Νίκος Παναγιώτου την 2η αγωνιστική μετά τη συντριβή του Ερμή από τον Απόλλωνα (0-6). Η ομάδα της Αραδίππου, κατέχει μέχρι στιγμής άλλη μία πρωτιά. Είναι η μοναδική που απέλυσε και δεύτερο προπονητή! Παρά τις βελτιωμένες εμφανίσεις με τον Νίκο Ανδρονίκου, ο Λούκας Φανιέρος είδε «διαφορά φιλοσοφίας» και έδωσε τα κλειδιά της ομάδας στον Μαρίνο Σατσιά που έκανε ντεμπούτο την προηγούμενη αγωνιστική στον πάγκο των «φτεροπόδαρων».

Μίνι-παρέλαση καταγράφηκε σε άλλες δύο ομάδες, με τη διαφορά πως ενδιάμεσα υπήρξε υπηρεσιακός, κάτι που προφανώς δεν ίσχυσε στον Ερμή. Συγκεκριμένα, η αποδέσμευση του Ντικ Κλάφουριτς στον Εθνικό Άχνας (1η έως 7η αγωνιστική) έφερε τον Μπόγιαν Μαρκόφσκι για τρία παιχνίδια στον πάγκο. Προ ημερών, λήφθηκε η απόφαση για την επιστροφή στο Δασάκι του Απόστολου Μακρίδη, ο οποίος προετοιμάζει την ομάδα για το εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο την Καρμιώτισσα (23/11). Στον ΑΠΟΕΛ, τώρα, ο Λούκας Χατζηλούκας κλήθηκε να καλύψει το κενό μίας αγωνιστικής (9η) που δημιουργήθηκε με την αποδέσμευση του Μαρίνου Ουζουνίδη, με τα ηνία στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» να έχει πλέον ο Μικ Μακάρθι.

Το πρώτο διαζύγιο, όπως προαναφέραμε, καταγράφηκε στον Ερμή. Ακολούθως, προέκυψαν αυτά σε Παραλίμνι και ΑΕΚ με τους Μάριο Κκαρά και Νταβίντ Κανέδα, αντιστοίχως. Τη σκυτάλη πήραν οι Ντιν Κλάφουριτς (Εθνικός), Κάμερον Τόσακ (Πάφος FC), ακολούθησαν οι Μαρίνος Ουζουνίδης (ΑΠΟΕΛ), Πάμπος Χριστοδούλου (Νέα Σαλαμίνα), φτάνοντας στον Σωφρόνη Αυγουστή (Απόλλων).

Οι ομάδες που όχι μόνο συνεχίζουν από τη λήξασα σεζόν με τον ίδιο προπονητή, αλλά εξακολουθούν να τον εμπιστεύονται είναι η Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια), η ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ), η Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ), η Δόξα Κατωκοπιάς (Κώστας Σακκάς) και η Καρμιώτισσα (Χρύσης Μιχαήλ). Στην εν λόγω πεντάδα, θα βρισκόταν και ο Ολυμπιακός, εάν δεν έσκαγε η συμφωνία του Γιάννη Πετράκη με τον Απόλλωνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ