aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΕπεξήγηση φάσεων και κανονισμών για Ομόνοια - ΑΠΟΕΛ: Το χέρι του Κρέσπο και το ακυρωθέν...

Επεξήγηση φάσεων και κανονισμών για Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ: Το χέρι του Κρέσπο και το ακυρωθέν γκολ του Μακέντα

Το Τμήμα Διαιτησίας της ΚΟΠ συνεχίζει την ανάλυση και επεξήγηση φάσεων για καλύτερη κατανόηση των αποφάσεων των διαιτητών και του VAR , της εφαρμογής των κανονισμών διαιτησίας και του πρωτοκόλλου του VAR.

Να σημειωθεί πως οι φάσεις οι οποίες επεξηγούνται, αφορούν μόνο περιπτώσεις στις οποίες σωστά ή λανθασμένα έγινε ή δεν έγινε παρέμβαση από το VAR σε σχέση με τις αποφάσεις των διαιτητών, βάσει του πρωτοκόλλου του VAR. Ως εκ τούτου για το ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ δεν σχολιάστηκε η φάση του τέρματος του Κακουλλή που δεν μέτρησε για επιθετικό φάουλ στον Καρώ, καθώς την απόφαση έλαβε ο διαιτητής στη ροή του αγώνα.

Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ, 53ο λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή: Να συνεχιστεί το παιχνίδι.
VAR: Επιβεβαίωση απόφασης διαιτητή.
Επεξήγηση: Ο επιτιθέμενος ποδοσφαιριστής σουτάρει προς το τέρμα και η μπάλα χτυπά στο χέρι του αμυντικού το οποίο ήταν κοντά στο σώμα, σε φυσική θέση. Ο διαιτητής αποφάσισε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Το VAR έκανε έλεγχο της φάσης και σωστά δεν έκανε παρέμβαση.
Παράγοντες που λήφθηκαν υπόψη για μη παρέμβαση του VAR:
-Το χέρι ήταν κοντά στο σώμα.
-Το σώμα δεν αύξησε τον όγκο του σώματος.
-Το χέρι ήταν σε φυσική θέση.

Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ, 60ο λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή: Φάουλ – όχι τέρμα.
VAR: Όχι τέρμα – offside.
Επεξήγηση: Ο επιθετικός με τον αριθμό 81 σημειώνει τέρμα. Ο διαιτητής ακολουθώντας τη διαδικασία του VAR, καθυστέρησε να σφυρίσει και μετά που σημειώθηκε το τέρμα, αποφάσισε να το ακυρώσει για επιθετικό φάουλ από τον ποδοσφαιριστή με τον αριθμό 11. Έγινε έλεγχος της φάσης από το VAR με την ορθή χρήση της γραμμής και με την χρήση της μεθόδου του τριγωνισμού που παρέχει το λογισμικό. Το VAR ενημέρωσε το διαιτητή πως ο σκόρερ ήταν σε θέση offside και ούτως ή άλλως, το τέρμα είναι αντικανονικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ