aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΕπεισοδιακό ματς στο Παραλίμνι, έσωσε τον ΑΠΟΕΛ στο 99' ο Μερκής! (vid & pics)

Επεισοδιακό ματς στο Παραλίμνι, έσωσε τον ΑΠΟΕΛ στο 99′ ο Μερκής! (vid & pics)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ο ΑΠΟΕΛ στο έκτο του παιχνίδι πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια στο «Τάσος Μάρκου» απέναντι στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου και προερχόμενος από απολογισμό 17-0, παραλίγο να γκρεμιστεί σαν τους πυγμάχους οι οποίοι βγαίνουν νοκ-άουτ, ωστόσο, δεν έσωσε απλά την παρτίδα. Με τον Μερκή να βγάζει άσο από το μανίκι στο 94’ και στο 99’ (!) και να εξελίσσεται σε τεράστιο πρωταγωνιστή, κέρδισε κιόλας με 3-2 την ομάδα του Παραλιμνίου με ανατροπή.

Ήταν ένα ματς ακατάλληλο για καρδιακούς, με δύο ανατροπές εκατέρωθεν και έστω με πολύ δύσκολο τρόπο και μέτρια εικόνα, οι περσινοί πρωταθλητές βρήκαν τον τρόπο να κερδίσουν και να επανέλθουν στις επιτυχίες έπειτα από τη σοκαριστική ήττα (3-4) από την Ντουντελάνζ στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Διαβάστε επίσης: «Καζάνι» που βράζει η Ένωση, επιτέθηκαν στον διαιτητή (pics)

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν αυτός ο οποίος προηγήθηκε με τον Χαλένιους (22’), η Ένωση με δύο κεφαλιές του Αμπαρτζουμιάν (64’, 89’) γύρισε το παιχνίδι και ο Κύπριος στόπερ των πρωτευουσιάνων στις καθυστερήσεις και στα λεπτά που προαναφέραμε, τράβηξε την ομάδα του από τον βούρκο που ήταν έτοιμη να βυθιστεί.

Η ομάδα της Λευκωσίας πήρε τη δεύτερή της νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ η Ένωση ηττήθηκε σε τέταρτο σερί ματς, σε ένα ματς το οποίο άξιζε να κερδίσει, αντιστάθηκε στους περσινούς πρωταθλητές και συνολικά είχε καλύτερη εικόνα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο ήταν γρήγορος και οι τελικές προσπάθειες αρκετές και από τις δύο ομάδες (έξι προς έξι και δύο προς δύο στο τέρμα). Ο ΑΠΟΕΛ είχε μεν τον έλεγχο, αλλά οι βυσσινί όρθωσαν ανάστημα έως ένα σημείο και όχι μόνο, αφού όποτε έβγαιναν μπροστά, δημιουργούσαν κινδύνους. Στο 22’ οι γαλαζοκίτρινοι ευτύχισαν να ανοίξουν το σκορ με κοντινό σουτ του Χαλένιους. Έπειτα από γύρισμα του Μιχαΐλοβιτς, ο Μιτρέφσκι δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα και ο Χαλένιους αξιοποιώντας την ευκαιρία, με δυνατό σουτ από κοντινή απόσταση άνοιξε το σκορ.

Διαβάστε επίσης: Τα δύο πέναλτι που ζητήθηκαν στο «Τάσος Μάρκου»

Ο Σκοπιανός στόπερ της Ένωσης φέρει ευθύνη στον γκολ και ίσως γι’ αυτό τον λόγο τον έκανε αλλαγή νωρίς μετά το γκολ ο τεχνικός των γηπεδούχων, Γιώργος Κοσμά. Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, η Ένωση βελτίωσε την εικόνα της, ωστόσο δεν κατάφερε να δημιουργήσει φάσεις που θα της έφερναν το γκολ της ισοφάρισης. Ο ΑΠΟΕΛ από την άλλη, δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα με δεύτερο γκολ που θα του επέτρεπε να αρχίσει στην επανάληψη πιο… χαλαρός.

Στο β’ μέρος, η Ένωση μπήκε με σκοπό να ξαφνιάσει τον ΑΠΟΕΛ, απειλώντας σε 2-3 περιπτώσεις, αλλά οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν στη συνέχεια και απώλεσαν πολύ καλές ευκαιρίες με κορυφαία ένα δοκάρι με τον Άλεφ. Η μοίρα ωστόσο, επεφύλασσε στον ΑΠΟΕΛ να δεχθεί το γκολ της ισοφάρισης και όχι το με το οποίο θα έκανε το 2-0 και κατ’ επέκταση θα έπαιρνε τη νίκη. Δράστης ήταν ο Αμπαρτζουμιάν στο 64’ με κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Ριέρα. Έπειτα από κάποια προειδοποιητικά πυρά, οι παίκτες του Γιούργου Κοσμά πίεσαν και η Ένωση πέτυχε έναν άθλο, ο οποίος όταν και προσωρινός, καθότι στο 89’ ο Αρμένιος δεξιός μπακ με κεφαλιά και πάλι, γύρισε το παιχνίδι σε 2-1 υπέρ τους.

Διαβάστε επίσης: O Mερκής έσωσε τον ΑΠΟΕΛ με γκολ στο 94’ και στο 100’ παρά 1′!

Λίγο πριν από τη συμπλήρωση του 90λεπτου, ο τέταρτος διαιτητής υπέδειξε 8 (!) λεπτά καθυστερήσεις, ο ΑΠΟΕΛ έπαιξε τα ρέστα του και κατάφερε με σουτ του Μερκή εντός περιοχής στο 94’ να ισοφαρίσει σε 2-2, ενώ ο Κύπριος στόπερ με κεφαλιά στο 99’ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Ακολούθησαν εντάσεις, αψιμαχίες, αποβολές και πολλά άλλα τα οποία μπορείτε να διαβάσετε στην κατηγορία των δύο ομάδων στην ιστοσελίδα μας.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

ΕΝΠ (Γιώργος Κοσμά): Κλάιμαν, Αμπαρτζουμιάν, Αγγελή (76′ A. Κυριάκου), Μιτρέφκσι (31′ Κουμή), Βαλλιάνος, Θεοδώρου (70′ Μαϊσουράντζε), Ν. Σπόλιαριτς, Λ. Κοσμά, Αγκιρί, Ριέρα, Στσεπάνιακ.

ΑΠΟΕΛ (Τόμας Ντολ): Μπέλετς, Μιχαΐλοβιτς, Ιωάννου, Μερκής, Ζοαοζίνιο, Αλ Τάαμαρι (72′ Πάβλοβιτς), Άλεφ, Σόουζα, Βιντιγκάλ (85′ Γιάκολις), Εφραίμ (63′ Αλωνεύτης), Χαλένιους.

Στάδιο: «Τάσος Μάρκου».

Σκόρερ: 64′, 89′ Αμπαρτζουμιάν / 22′ Χαλένιους, 94′, 99′ Μερκής.

Κίτρινες: 45′ Ριέρα, 66′ Βαλλιάνος, 80′ Κλάιμαν, 90′ + 2 Κουμής / 23′ Τάαμαρι.

Αποβολές: Γιώργος Κοσμά.

Διαιτητής: Νεόφυτος Νεοφύτου.

Α’ βοηθός: Ομηρος Τζιωρτζής.

Β’ βοηθός: Ευαγόρας Ευαγόρου.

Τέταρτος: Κωνσταντίνος Σάββα.

Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Αργυρού.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ