aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΈπαιξε με τη φωτιά αλλά δεν κάηκε η Ομόνοια στο Δασάκι (vid)

Έπαιξε με τη φωτιά αλλά δεν κάηκε η Ομόνοια στο Δασάκι (vid)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Στην αρχή φαινόταν εύκολο, όμως στο τέλος καρδιοχτύπησε. Η Ομόνοια επικράτησε 2-1 του Εθνικού στο Δασάκι, για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος και ανέβηκε στην κορυφή (14β.) και στο +1 από τον Απόλλωνα (εκκρεμεί το μεταξύ τους παιχνίδι αλλά και το αυριανό των κυανόλευκων κόντρα στον Ολυμπιακό). Αυτό είναι το πρώτο τρίποντο εκτός έδρας για τους πράσινους. Οι παίκτες του Μπεργκ μπήκαν μυαλωμένοι στο πρώτο μέρος, πέτυχαν δύο γκολ, όμως στο δεύτερο μέρος, τα εύκολα έγιναν δύσκολα.

Στο 64’ ο Λανγκ δέχθηκε απευθείας κόκκινη για σπρώξιμο εντός περιοχής στον Ζακπά, ενώ ο Πορτογάλος δύο λεπτά αργότερα ευστόχησε από την άσπρη βούλα. Προσπάθησε να αντιδράσει η ομάδα της Άχνας, ωστόσο φάνηκε πως χρειάζεται χρόνος ώστε να ανασυντάξει τις δυνάμεις της έπειτα από την περιπέτεια με τον κορωνοϊό. Όσον αφορά στο «τριφύλλι», το μυαλό πλέον στρέφεται στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και στο ταξίδι με προορισμό την Τούμπα, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ την ερχόμενη Πέμπτη.

Το ματς…

Αποτελεσματική και ουσιαστική ήταν η Ομόνοια στο πρώτο μέρος που αξιοποίησε πλήρως την πρώτη ευκαιρία της και την μετέτρεψε σε γκολ. Μετά από σέντρα του Λέτσγιακς στο 14’ ο Μποτεάκ υποδέχθηκε την μπάλα και με δυνατό ψηλοκρεμαστό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα καθώς ο Ντούρις μπήκε στην φάση και ήταν εκτεθειμένος, ωστόσο ο διαιτητής της αναμέτρησης, Χρυσοβαλάντης Θεουλή, έκρινε πως ο Σλοβάκος ακούμπησε την μπάλα (με την πλάτη) ενώ αυτή είχε περάσει την γραμμή. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σενέ με κοντινή κεφαλιά απείλησε ξανά, όμως ο Στρατηλάτης απέκρουσε ενστικτωδώς.

Οι παίκτες του Μπεργκ διπλασίασαν τα γκολ για τους πράσινους στο 27’, με τον Ντούρις. Ο Σλοβάκος υποδέχθηκε την μπάλα μετά από πάσα του Μποτεάκ, και με εύστοχο πλασέ πέτυχε το πρώτο του τέρμα με την φανέλα του «τριφυλλιού». Μοναδική καλή φάση που κατέγραψαν οι γηπεδούχοι ήταν στο 36’ όταν ο Ντόλεζαλ έπιασε το δυνατό πλασέ και η μπάλα κατέληξε μόλις έξω.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε αισθητά και η Ομόνοια προσπάθησε για το τρίτο γκολ στο 49’ μετά από σουτ του Ασάντε που δεν βρήκε στόχο. Ο Εθνικός ανέβηκε και προσπάθησε να δημιουργήσει προϋποθέσεις, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο 56’ ο Χριστοφή δέχθηκε κίτρινη κάρτα για θέατρο καθώς υπήρξε επαφή με τον Χούμποτσαν, όμως ο διαιτητής έκρινε πως ο Κύπριος ποδοσφαιριστής προσπάθησε να εκμαιεύσει το πέναλτι.

Οι γηπεδούχοι στο 66’ μπήκαν στο παιχνίδι αφού μείωσαν σε 2-1 μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζακπά. Δύο λεπτά νωρίτερα, ο Λαγνκ δέχθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα για σπρώξιμο εντός περιοχής στον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό και ο Χρυσοβαλάντης Θεουλή έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Ο Ούγγρος αμυντικός δεν θα αγωνιστεί στα επόμενα δύο παιχνίδια, κόντρα σε ΕΝΠ και Ολυμπιακό. Οι φιλοξενούμενοι αφού έπαιζαν με 10 παίκτες για 25 περίπου λεπτά, φύλαξαν τα… νώτα τους και διαφύλαξαν το υπέρ τους αποτέλεσμα. Από την άλλη, ο Εθνικός κατέγραψε κάποιες πολύ καλές προϋποθέσεις όμως δεν πήρε το βαθμολογικό όφελος.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εθνικός (Ντιν Κλάφουριτς): Στρατηλάτης, Γκόρουπετς, Χριστοφή, Σάντος, Περατικός (47′ Κονέ), Χουντόμπιακ (60′ Μιγκελίτο), Χαραλάμπους, Ζάκπα, Σάβιτς, Παραγεωργίου, Ντόλεζαλ (73′ Μ. Ηλία).

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέτσιακς, Σέχου, Γκόμεθ (55′ Γκόμεθ), Ασάντε (67′ Γκόμες), Σενέ (61′ Τζιωνής), Μποτεάκ, Ντούρις.

Σκόρερ: 66′ Ζακπά (πέναλτι) / 14′ Μποτεάκ, 27′ Ντούρις

Κίτρινες: Χριστοφή, Κονέ / Σέχου, Ντούρις

Αποβολές:

Στάδιο: Δασάκι

Διαιτητής: Χρυσοβαλάντης Θεουλή.

Α’ Βοηθός: Μιχάλης Σωτηρίου.

Β’ Βοηθός: Γιώργος Σάββα.

4ος: Ιωάννης Κάττου.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Μιχάλης Ιωάννου.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ