Έντονος ο Πάπουτσος: «Να μην παρεμβαίνουν τα σωματεία»

Το… μπαλάκι στην επιτροπή διαιτησίας αλλά και στους διαιτητές έριξε ο πρόεδρος του συνδέσμου, Γιώργος Πάπουτσος, ο οποίος παραχώρησε δηλώσεις στον Active (107.4 & 102.5) και στην εκπομπή «Βάλε ένα γκολ». Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην επιτροπή διαιτησίας, ενώ απάντησε και στον πρόεδρο του Ερμή, Λουκά Φανιέρο, ο οποίος μίλησε για επαγγελματίες ρέφερι.  

Αναλυτικά:

Για τους Κύπριους διαιτητές: «Το πρωτάθλημα μας είναι κυπριακό και μέρος αυτού, είναι και η διαιτησία. Χρειάζεται στήριξη. Με σωστές ενέργειες, με παράθεση απόψεων από όλες τις πλευρές, με καλή θέληση, σίγουρα η διαιτησία θα έχει καλύτερα αποτελέσματα, ειδικά από τον τελευταίο χρόνο. Αναγνωρίζουμε τα λάθη που έγινε. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι καλύτερη η επόμενη σεζόν. Τα περσινά λάθη τα έκαναν οι πρωτοκλασάτοι διαιτητές που πριν δύο χρόνια αναδείχθηκαν κορυφαίοι. Δεν είναι σκάκι η διαιτησία για να γίνονται σωστές κινήσεις. Πιστεύω μπήκε περισσότερη κίνηση που έφερε πίεση. Η περσινή σεζόν ήταν η χειρότερη των τελευταίων χρόνων. Όλοι κάνουν λάθη αλλά όχι τόσο μαζεμένα. Οι καλοί διαιτητές όταν παίζουν επανειλημμένα σε δύσκολους αγώνες, δεν θα είναι όλοι επιτυχημένοι. Πρέπει να παρουσιαστούν προπονημένοι και καλύτεροι, ώστε να κλείσουν στόματα. Το πρωτάθλημα θέλουμε να είναι ανταγωνιστικό, και η πίεση των διαιτητών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Η επιτροπή διαιτησίας αν τους χειριστεί με γνώμονα την βελτίωση της διαιτησίας και την στελέχωση με νέους, να είστε σίγουροι που θα πετύχουμε. Τα τελευταία 8 χρόνια οι διαιτητές ήταν υπό την ευθύνη ξένων. Πρέπει να γίνει καλή συνεργασία με δικούς μας, όμως παραμένει ο Λαγιέκ. Αν γίνουν προσεγμένοι ορισμοί θα υπάρξει και βελτίωση. Να αναγνωρίζουν τις ικανότητες των διαιτητών ανάλογα με τους αγώνες. Τα σωματεία δεν πρέπει να παρεμβαίνουν».

Για την πρόταση Φανιέρου για επαγγελματίες διαιτητές: «Θα μπορούσε να γίνει. Όμως με το πώς παρεμβαίνουν τα σωματεία, ποιος διαιτητής θα έρθει να γίνει επαγγελματίας διαιτητής; Οι φωνές σε οποιοδήποτε λάθος, θα τερματίσει την καριέρα του. Δεν πρέπει να αποκλείουμε έναν 27χρονο ή 28χρονο, να δώσουμε τόπο στα νιάτα. Αυτοί πρέπει να μπουν στην διαιτησία και να στηριχθούν».

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ