Έντονος ο Φαντάρος για διαιτησία: «Κάποιοι αδυνατούν. Πήρε αποφάσεις η ΚΟΠ»

Έντονος για τις διαιτησίες της πρώτης αγωνιστικής ήταν ο βοηθός γραμματέας της ΚΟΠ, Γιώργος Φαντάρος, ο οποίος εκπροσωπεί τη Νέα Σαλαμίνα στην Ομοσπονδία και μίλησε στον Active (107.4 & 102.5) και στην εκπομπή «Βάλε ένα γκολ». Αναφέρθηκε έντονα στις αποφάσεις του Νεοκλέους και στις αποφάσεις της ΚΟΠ, όπως επίσης και στις αδειοδοτήσεις των γηπέδων.

Αναλυτικά:

Για την διαιτησία: «Καλά κάνουν κάποιοι να πάρουν σοβαρά τον ρόλο τους, να δουν τι γίνεται με την κυπριακή διαιτησία. Να μην έχουμε παρατράγουδα στη συνέχεια. Έγιναν πράγματα που δεν επιτρέπεται να γίνονται. Ίσως η μόνη μας λύση να είναι το VAR. Αν υπήρχε στην πρώτη αγωνιστική, πολλά αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά και δεν μιλώ μόνο για τον αγώνα της Νέας Σαλαμίνας. Κάποια πράγματα για να φτιαχτούν, πρέπει να πούμε πράγματα. Διαιτητές οι οποίοι απέδειξαν πως για κάποιους λόγους δεν μπορούν να κάνουν αυτό το λειτούργημα. Γιατί μας προκαλούνε; Δεν μπορούν να το κάνουν γενικά. Δεν μιλώ για το Σαλαμίνα-ΑΕΚ. Κάποιοι αδυνατούν. Να βρούμε νέο αίμα. Με τους ίδιους δεν βελτιωνόμαστε. Ρωτήστε τους προέδρους του Απόλλωνα, της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού να σας πούνε αν έχουν άλλη άποψη από εμάς. Ας πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Πρέπει να βγάλουμε νέους διαιτητές. Έχουμε πολλούς στις μικρές κατηγορίες. Ξαναζεσταμένα φαγητά, δεν μας λένε κάτι. Τον Χριστοδούλου που τον βρήκαν; Τον έριξαν ξαφνικά στα βαθιά και τα κατάφερε μια χαρά. Δεν τα κατάφερε ο κύριος Νεοκλέους, με όλο τον σεβασμό. Εγώ μπορώ να γίνω δικηγόρος; Όχι γιατί δεν μου περνά».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Η ΚΟΠ ψάχνει σοβαρά να προωθηθούν νέοι διαιτητές. Πρέπει να αναβαθμιστούν, και οι διαιτητές και η σχολή διαιτητών. Επαναλαμβάνω, δεν έχω τίποτα με τον κύριο Νεοκλέους. Πρέπει να σκεφτούμε όλους όσους δουλεύουν σκληρά για την διαιτησία. Να δούμε και τους παράγοντες. Πρέπει να γίνει κάτι και το λέω αυτό από την πρώτη αγωνιστική. Αν δεν ήταν ο κορωνοϊός, θα ήμουν από τους πρώτους που θα επέμενα να φέρουμε ξένους διαιτητές. Επαγγελματίες, όπως στην Κίνα, με συμβόλαια ετήσια. Αν πάρουμε όλα τα λεφτά που δώσαμε για να βελτιώσουμε την διαιτησία, θα μπορούσαμε να προχωρούσαμε με αυτή την λύση. Πραγματικά νιώθω άσχημα, κάποιος θα πει πως μουρμουρούμε από τώρα. Όμως βλέπω τι έρχεται, βλέπω τα προβλήματα. Τα κουβεντιάζουμε στην ΚΟΠ. Εγώ εκφράζω την άποψη μου».

Και κατέληξε: «Κουραστήκαμε με την διαιτησία. Το παιχνίδι έπρεπε να μείνει στην ιστορία για όσα έγιναν στο γκολ του Τρισκόφσκι, που σκόραρε και αφιέρωσε το γκολ στον μικρό άγγελο Νικόλα και χειροκροτήθηκε από τον κόσμο της Νέας Σαλαμίνας. Κι όμως καταφέραμε αυτό τον κόσμο να τον εξαγριώσουμε».

Για τις αδειοδοτήσεις των γηπέδων: «Ο μόνος λόγος που διαμαρτυρήθηκα, είναι για την χρονική στιγμή που αποφάσισαν να ανακοινώσουν τις αδειοδοτήσεις των σταδίων. Το Τσίρειο πήρε άδεια σε τρεις ώρες. Εδώ και δύο μήνες ενέκρινε τις έδρες των ομάδων εφόσον έφερναν και τις αδειοδοτήσεις και ενημερώθηκε από την ίδια μέρα. Μπορούσαν πριν 3 εβδομάδες να πουν πως το γήπεδο σας έχει το τάδε πρόβλημα, διορθώστε το. Είναι δυνατόν 24 ώρες πριν την πρεμιέρα να διαγράφεις 4 γήπεδα;».

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ