aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΕΝΠ – Εθνικός: Στο καρέ χωράει μόνο ένας

ΕΝΠ – Εθνικός: Στο καρέ χωράει μόνο ένας

Αμφίρροπη αναμέτρηση με φόντο το καρέ του κυπέλλου θα γίνει στο «Τάσος Μάρκου» (17:00, Cytavision2) ανάμεσα σε Παραλίμνι και Εθνικό Άχνας. Η φιλοξενούμενη ομάδα με ασπίδα το 1-0 του πρώτου αγώνα στο Δασάκι, αλλά και με ανεβασμένη την ψυχολογία μετά την πολύ σημαντική νίκη επί του Ολυμπιακού, θα ψάξει την πρόκριση για τα ημιτελικά. Την ίδια ώρα, η γηπεδούχος ομάδα θα θελήσει να αξιοποιήσει τον παράγοντα έδρα, να φθάσει στη νίκη με σκορ που θα ανατρέψει το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και να πάρει αυτή την πρόκριση.

Μπορεί το 1-0 του πρώτου αγώνα να δίνει στον Εθνικό ελαφρύ προβάδισμα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει εφησυχασμός. Το μήνυμα που βγαίνει από το Δασάκι είναι πως οι Αχνιώτες θα αντιμετωπίσουν με κάθε σοβαρότητα τον σημερινό επαναληπτικό. Μετά από πολλά χρόνια ο Εθνικός έχει την ευκαιρία να βρεθεί στην ημιτελική φάση και δεν θέλει να την αφήσει να πάει χαμένη.

Το Παραλίμνι, που είναι στη 2η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας και να στοχεύει επάνοδο στην Α’ Κατηγορία ως πρωταθλήτρια, δεν αδιαφορεί για το κύπελλο. Άλλωστε εδώ που έφθασε θα ψάξει τη διάκριση. Ο Σατσιάς πιστεύει στην ανατροπή – πρόκριση, την πίστη του τη μετέφερε στους παίκτες του.

Ο νέος προπονητής του Εθνικού, Αντρέι Ράζριτς, αναμένεται να παρατάξει την ενδεκάδα που άρχισε και τον αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό. Ερωτηματικό αποτελούν οι Βοϊτσκόφσκι και Ελουντού.

Εκτός πλάνου του τεχνικού της Ένωσης είναι ο τερματοφύλακας Ρόμπερτ Βεσελόφσκι, που αποβλήθηκε στον αγώνα με την Ομόνοια 29Μ, θέση την οποία θα καλύψει ο Ελλαδίτης Εμμανουήλ Οικονομάκης. Παράλληλα αναμένονται κι άλλες αλλαγές από τον Σατσιά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ