aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΝΠ - Ερμής 1-0: Η «φωτοβολίδα» του Πανός έδωσε τρεις βαθμούς... χρυσάφι! (vid)

ΕΝΠ – Ερμής 1-0: Η «φωτοβολίδα» του Πανός έδωσε τρεις βαθμούς… χρυσάφι! (vid)

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Νίκη… χρυσάφι πέτυχε η Ένωση Νέων Παραλιμνίου στην μάχη για την παραμονή στην Κατηγορία, για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος, απέναντι στον Ερμή με σκορ 1-0, που διαμορφώθηκε από τη «φωτοβολίδα» του Πανός στο 21′ λεπτό. Μετά από δύο σερί αρνητικά αποτελέσματα οι βυσσινί επέστρεψαν στις νίκες, και ανέβηκαν στους 24 βαθμούς, όσους έχει και ο ΑΠΟΕΛ, με παιχνίδι λιγότερο.

Ο Ερμής από την άλλη, μετά την ισοπαλία κόντρα στην ΑΕΛ, «γεύτηκε» ξανά την ήττα και έμεινε στους 21 βαθμούς και την 12η θέση. Ήταν η τέταρτη ήττα των φτεροπόδαρων στα έξι τελευταία παιχνίδια.

Το ματς

Πολύ καλύτερη ήταν η ΕΝΠ σε όλο το πρώτο ημίχρονο, είχε στην κατοχή της τη μπάλα και ήταν διαρκώς απειλητική. Στο 21’ ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ με φοβερό γκολ του Πανός, ο οποίος με μονοκόμματο μακρινό σουτ έστειλε τη μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Καϊκέ, που δεν μπόρεσε να κάνει το παραμικρό. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι εξακολούθησαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Ερμή να προσπαθεί να απειλήσει αλλά να μην τα καταφέρνει, πέραν της καλής εκτέλεσης φάουλ του Μέιρα από πλάγια θέση, που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Γκατσέφσκι. Παράλληλα, πέντε κίτρινες κάρτες έδειξε ο διαιτητής Γιώργος Νικολάου, μέχρι το 26’.

Πιο επιθετικός μπήκε ο Ερμής στο δεύτερο ημίχρονο, πήρε τα ηνία του αγώνα και έψαξε την ισοφάριση. Oι βυσσινί διαχειρίστηκαν εξαιρετικά ωστόσο την πίεση που τους έβαλαν οι φιλοξενούμενοι. Κατάφεραν να αντέξουν, να απειληθούν ελάχιστα και κράτησαν με σχετική άνεση το υπέρ τους αποτέλεσμα και τους τρεις σημαντικότατους βαθμούς στη μάχη της παραμονής στην Κατηγορία.


H TAYTOTHTA TOY AΓΩΝΑ

ΕΝΠ (Κάρλος Φερέρ): Γκατσέφσκι, Μπαρμπόσα (74′ Μουλαζίμης), Μπάλαζιτς, Κυριάκου, Πανός, Μπάρνι, Λουσέρο, Ενγκό, Θεοδώρου (87′ Θεοδώρου), Ριμπέιρο, Ντένινγκ (79′ Μαρκόφσκι).

Ερμής (Μαρίνος Σατσιάς): Καικέ, Δημητρίου, Χολτ, Κυριακίδης(75′ Παπαθανασλιου), Γαβριήλ (82′ Ντίας), Μέιρα (46′ Γκάταριτς), Φόλμπρεχτ, Σιντιμπέ, Κοβάσεβιτς (67′ Κύπρου), Ρουσιάς, Βάλπορτ (67′ Γεωργίου).

Σκόρερ: Πανός 21′ / –

Κίτρινες: Ενγκό, Μπάλαζιτς, Κυριάκου / Κοβάσεβιτς, Φόλμπρεχτ, Γκάταριτς

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Τάσος Μάρκου».

Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος.

Α’ Βοηθός: Μαρίνου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός: Χρίστου Ε. Χρίστος.

4ος: Κώστα Ροβέρτος.

VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

AVAR: Ηροδότου Ξένια.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Ιωάννου Μιχάλης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

2′ Πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα, για τον Ερμή, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μέιρα, ο Γαβριήλ βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας και έκανε το σουτ, που έφυγε έξω. Η φάση εξετάζεται από το VAR για παράβαση του Ντένινγκ στην διεκδίκηση με τον Σιντιμπέ, στην περιοχή της ΕΝΠ. Συνεχίζεται κανονικά το παιχνίδι.

4′ Σουτ του Θεοδώρου εκτός περιοχής, αουτ η μπάλα.

7′ Κίτρινη κάρτα στον Ενκγό.

10′ Κίτρινη και στον Κοβάσεβιτς, για διαμαρτυρίες.

15′ Τρίτη κίτρινη νωρίς στο παιχνίδι, στον Μπάλαζιτς αυτή τη φορά.

19′ Φάουλ σε πολύ καλή θέση για την ΕΝΠ και κίτρινη στον Φόλμπρεχτ.

21′ ΓΚΟΛ φοβερό του Πανός. Εκτελέστηκε το φάουλ από τον Μπαρμπόσα, η μπάλα στο τείχος και στην επιστροφή της ο Γάλλος με μια μονοκόματη «φωτοβολίδα» την έστειλε στο δεξί «παραθυράκι» του Καϊκέ. Από τα ομορφότερα γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

23′ Σουτ του Ντένινγκ εκτός περιοχής, έξω η μπάλα.

26′ Κίτρινη κάρτα στον Κυριάκου για φάουλ στον Μέιρα.

30′ Καλή στιγμή για τον Ερμή, με τον Μέιρα να κατεβάζει λίγο έξω από την περιοχή και να κάνει το σουτ, έστειλε την μπάλα αουτ.

32′ Διαμαρτυρίες για πέναλτι από την ΕΝΠ, για χέρι στην περιοχή των φιλοξενουμένων, ελέγχθηκε από τους δαιτητές στο VAR η φάση, δεν διέκριναν κάποια παράβαση.

44′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Μέιρα, από πλάγια θέση, με δυσκολία ο Γκατσέφσκι έδιωξε σε κόρνερ.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Στην θέση του Μέιρα, ο εκ των μετεγγραφικών αποκτημάτων του Ιανουαρίου, Γκάταριτς.

46′ Πολύ καλή στιγμή για τον Ερμή, με το «καλημέρα» στο δεύτερο ημίχρονο, σουτ του Ρουσιά από το ύψος του πέναλτι, έδιωξε ο τερματοφύλακας της ΕΝΠ.

59′ Πιο επιθετικός ο Ερμής στο δεύτερο ημίχρονο, κέρδισε τέσσερα κόρνερ, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να εκμεταλλευτεί κανένα.

62′ Καλή ευκαιρία για την ΕΝΠ, σε αντεπίθεση ο Ντένινγκ μπήκε στην περιοχή, έκανε το συρτό σουτ, έστειλε όμως τη μπάλα εκτός.

67′ Διπλή αλλαγή για τον Ερμή, Γεωργίου και Κύπρου στις θέσεις των Βάλμπορτ και Κοβάσεβιτς αντίστοιχα. Αλλάζει τα άκρα της επίθεσης του ο Μαρίνος Σατσιάς.

69′ Κίτρινη στον Γκάταριτς, έκτη στο παιχνίδι, από τρεις για κάθε ομάδα.

74′ Πρώτη αλλαγή για την ΕΝΠ, αναγκαστική, Μουλαζίμης στη θέση του Μπαρμπόσα.

75′ Αλλαγή και για τον Ερμή, Παπαθανασίου στη θέση του Κυριακίδη, όλα για όλα οι φτεροπόδαροι.

79′ Μαρκόφσκι στη θέση του Ντένινγκ.

82′ Ο Γαβριήλ πέρασε εκτός, ο Ντίας στη θέση του, ολοκλήρωσε τις αλλαγές του ο Κύπριος τεχνικός.

87′ Μπελόνε στη θέση του Θεοδώρου.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ