aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔΟΞΑΕΝΠ-Δόξα: Βασάνισαν άδικα το τόπι, πήραν από έναν βαθμό (vid)

ΕΝΠ-Δόξα: Βασάνισαν άδικα το τόπι, πήραν από έναν βαθμό (vid)

Η αυλαία της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος άρχισε σήμερα Παρασκευή (30/10) και η ΕΝΠ φιλοξένησε τη Δόξα στο «Τάσος Μάρκου» (18:00), εκεί όπου οι βασάνισαν άδικα το τόπι κάνοντας βήμα σημειωτόν προς τον στόχο τους, αφού αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 και πήραν από έναν βαθμό.

Η Δόξα είναι η ομάδα που δικαιούτο τη νίκη βάσει ευκαιριών, κατοχής της μπάλας και εικόνας, ωστόσο ο βαθμός δεν την στεναχωρεί, ενώ οι βυσσινί που είχαν μόνο μία κλασσική ευκαιρία στο πρώτο μέρος, το ευχάριστο είναι πως για δεύτερο σερί παιχνίδι πήραν βαθμολογικό όφελος χωρίς να παραβιαστεί η εστία τους.

To αποτέλεσμα αυτό έχει ανεβάσει μια θέση τη Δόξα, βρίσκεται πλέον στην εξάδα με 12 βαθμούς όσους και ο Ολυμπιακός, όμως υπερτερεί αφού ήταν νικήτρια στο μεταξύ τους παιχνίδι. Το Παραλίμνι έκανε βήμα σημειωτόν, παρόλο που ανέβηκε μια θέση, από την 13η στη 12η.

Ο βαθμός αφήνει γλυκόπικρη γεύση για την ομάδα του Σακκά, καθώς ήταν ανώτερη σχεδόν σ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και είχε πολύ περισσότερες ευκαιρίες. Ήταν απαιτητική και έψαξε το γκολ, όμως οι επιθετικοί της ήταν άστοχοι. Επίσης, ο Πέτρου όποτε χρειάστηκε δήλωσε «παρών» και κράτησε το μηδέν παθητικό.

Το Παραλίμνι δεν ήταν καλό, αφού παίζοντας στην έδρα του θα ανέμενε κανείς να ήταν πιο απαιτητικό. Είχε 2-3 καλές στιγμές, όμως οι βυσσινί θα λένε «πάλι καλά που δεν χάσαμε» αφού ο αντίπαλος ήταν αυτός που είχε τις ευκαιρίες.

Η Δόξα άρχισε καλύτερα τον αγώνα και σταδιακά οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, είχαν 5-6 ευκαιρίες αλλά δεν έφθασαν στο γκολ. Αντιθέτως, η ομάδα του Φερέρ μόλις μια φορά απείλησε την εστία του Σισκόφσκι.

Την κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Βασίλη Δημητρίου αντίκρισαν οι Ουντόζι (3η) και Ντένινγκ για το Παραλίμνι και οι Σαντίκ (3η), Τραϊτσέφσκι για τη Δόξα.

ΕΝΠ (Κάρλος Φερέρ): Πέτρου, Θεοδώρου (80′ Φαν Άνχολτ), Α. Κυριάκου, Μπάλαζιτς, Μπαρμπόσα, Λουσέρο, Μπελόνε, Μαϊσουράτζε, Ουντότζι (71′ Ντένινγκ), Φελίπε, Μπαλοτέλι.

Δόξα (Κώστας Σακκάς): Σισκόφσκι, Μιντίκκης, Πάντιτς, Μουκτάρης, Εγγλέζου, Φιρμίνο (72′ Οικονομίδης), Μπόλιεβιτς (87′ Ασαμόα), Τραΐτσέφσκι, Μέσκα (63′ Λουίς Κάρλος), Ολιβέιρα, Σαντίκ.

Στάδιο: «Τάσος Μάρκου».

Σκόρερ-/-.

Κίτρινες: 59′ Ουντότζι (3η), 73′ Ντένινγκ / 26′ Σαντίκ (3η), 60′ Τραϊτσέφσκι.

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου.

Βοηθοί: Νίκος Εγγλέζος-Χαράλαμπος Γεωργίου.

Τέταρτος: Θωμάς Χατζηβασιλείου.

Παρατηρητής: Μάριος Τσαγγάρης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ